Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
sećam se comodora ali ne sećam se igrica davno je bilo ali sećam se sega mega drive 2 od pre 30 god.omiljena igrica mi je bila sonic i naravno fudbal neki isto
prva igrica koju sam uopšte video na C64 je bila Boulder Dash i za nas decu neverovatna
od igrica koje su izvukle maksimum od C64 (pored Last Ninje) bi bila Creatures logička refleks zezalica ali sa grafikom kao na Amigi i super zabavnom muzikom
medjutim moja omiljena sigrica na C64 je definitivno:
USAGI YOJIMBO - SAMURAI WARRIOR
Šteta samo što su zbrzali kraj kad oslobodiš Pandu
obe igrice su konverzija sa arkadnih automata ali ne autentične za kućne kompjutere
onda bi mogli i Ghosts'n Goblins da računamo možda najteža platformska igrica koja je zahtevala dosta vežbanja
Out Run je imao lepu muziku ali ne i izvodjenje dok je jedna od čudnijih konverzija bila igrica Super Hang-On gde Sega nije dostavila notni sistem autoru pa je on nešto na svoju ruku a ovi još i pristali (izvodjenje blagi očaj)
Nisam imao Commodore 64 ali sam ima Atari u kom se ubacuju one kasete. Zbog njega sam ostajao budan preko cele noći nedeljama, mesecima. Potpuno poremetio svoj bioritam i postao zombificiran. Imao sam 5 kaseta, jedino se sećam danas imena jednog a to je frogger kojeg sam fanatično-religiozno igrao. Prošle godine sam ga ubacio u telefon, igrao 3 minuta i dosadilo mi.
Bubble Bobble je najbolja igrica na planeti sa komodora 64. Hehe Ima i još nekih ali se trenutno ne sećam, manik majner i bolder daš su isto ekstra i savršene.
Secam se da je bilo nekih 2 dobre za mene igrice na C64, ali se ne secam koje su niti bi ih prepoznao sad...
A za spectrum se secam 2 prva je neki pauk se spusta i seta strukturom klasika kao struktura u to vreme sa merdevinama kao kod majmuna i king konga i ima lijane neke gde on podize lijane da bi pojeo onog ko je okacen na lijane..
A druga je pac man sportska simulacija, nesto skijanje, spust
Znam da sam tražila C128 a kupili mi C64, bila sam malo ljuta haha, ali brzo me prošla ljutnja.
Sećam se da su bile kasete, igrica ne mogu da se setim osim jedne sa avionima.