Omiljena igrica na Commodore 64

prva igrica koju sam uopšte video na C64 je bila Boulder Dash i za nas decu neverovatna

od igrica koje su izvukle maksimum od C64 (pored Last Ninje) bi bila Creatures logička refleks zezalica ali sa grafikom kao na Amigi i super zabavnom muzikom

medjutim moja omiljena sigrica na C64 je definitivno:

USAGI YOJIMBO - SAMURAI WARRIOR

Šteta samo što su zbrzali kraj kad oslobodiš Pandu

@Атомик™ i @Karpoš11

obe igrice su konverzija sa arkadnih automata ali ne autentične za kućne kompjutere

onda bi mogli i Ghosts'n Goblins da računamo možda najteža platformska igrica koja je zahtevala dosta vežbanja

Out Run je imao lepu muziku ali ne i izvodjenje dok je jedna od čudnijih konverzija bila igrica Super Hang-On gde Sega nije dostavila notni sistem autoru pa je on nešto na svoju ruku a ovi još i pristali (izvodjenje blagi očaj)

Nisam imao Commodore 64 ali sam ima Atari u kom se ubacuju one kasete. Zbog njega sam ostajao budan preko cele noći nedeljama, mesecima. Potpuno poremetio svoj bioritam i postao zombificiran. Imao sam 5 kaseta, jedino se sećam danas imena jednog a to je frogger kojeg sam fanatično-religiozno igrao. Prošle godine sam ga ubacio u telefon, igrao 3 minuta i dosadilo mi.

Secam se da je bilo nekih 2 dobre za mene igrice na C64, ali se ne secam koje su niti bi ih prepoznao sad...

A za spectrum se secam 2 prva je neki pauk se spusta i seta strukturom klasika kao struktura u to vreme sa merdevinama kao kod majmuna i king konga i ima lijane neke gde on podize lijane da bi pojeo onog ko je okacen na lijane..

A druga je pac man sportska simulacija, nesto skijanje, spust

Back