Omiljena igrica na Commodore 64

prva igrica koju sam uopšte video na C64 je bila Boulder Dash i za nas decu neverovatna

od igrica koje su izvukle maksimum od C64 (pored Last Ninje) bi bila Creatures logička refleks zezalica ali sa grafikom kao na Amigi i super zabavnom muzikom

medjutim moja omiljena sigrica na C64 je definitivno:

USAGI YOJIMBO - SAMURAI WARRIOR

Šteta samo što su zbrzali kraj kad oslobodiš Pandu

@Атомик™ i @Karpoš11

obe igrice su konverzija sa arkadnih automata ali ne autentične za kućne kompjutere

onda bi mogli i Ghosts'n Goblins da računamo možda najteža platformska igrica koja je zahtevala dosta vežbanja

Out Run je imao lepu muziku ali ne i izvodjenje dok je jedna od čudnijih konverzija bila igrica Super Hang-On gde Sega nije dostavila notni sistem autoru pa je on nešto na svoju ruku a ovi još i pristali (izvodjenje blagi očaj)

Nisam imao Commodore 64 ali sam ima Atari u kom se ubacuju one kasete. Zbog njega sam ostajao budan preko cele noći nedeljama, mesecima. Potpuno poremetio svoj bioritam i postao zombificiran. Imao sam 5 kaseta, jedino se sećam danas imena jednog a to je frogger kojeg sam fanatično-religiozno igrao. Prošle godine sam ga ubacio u telefon, igrao 3 minuta i dosadilo mi.

Secam se da je bilo nekih 2 dobre za mene igrice na C64, ali se ne secam koje su niti bi ih prepoznao sad...

A za spectrum se secam 2 prva je neki pauk se spusta i seta strukturom klasika kao struktura u to vreme sa merdevinama kao kod majmuna i king konga i ima lijane neke gde on podize lijane da bi pojeo onog ko je okacen na lijane..

A druga je pac man sportska simulacija, nesto skijanje, spust

Ma da. Joystick sa mikroprekidacima. To je stradalo na dnevnoj bazi.
Pa nikad mučnije podešavanje glave kasetofona sa šrafcigerčićem, da bi se igrica učitala, onda je turbo 250 bio spas kad se pojavio, pa ne smeš da ugasiš comp., da bi ostala upaljena igrica, jer posle opet neće da učita satima. Haha Slatke muke.

Pa nikad mučnije podešavanje glave kasetofona sa šrafcigerčićem, da bi se igrica učitala, onda je turbo 250 bio spas kad se pojavio, pa ne smeš da ugasiš comp., da bi ostala upaljena igrica, jer posle opet neće da učita satima. Haha Slatke muke.
Jbt, tačno sam po onim šarenim linijama po ekranu znao kada je srafic dobro podešen. Matrix :eek:

Back