Olimpijske Igre Pariz 2024

Meni je uvek bilo malo glupo to rangiranje po zlatnim medaljama, kao da srebro i bronza nemaju vrednost.
Mislim da bi mnogo postenije bilo da se daju bodovi, npr zlato 3 boda, srrebro 2 i bronza 1 bod. I onda prosto saberes bodove i tako rangiras zemlje.
Ovako ako jedna zemlja ima samo 1 zlato, onda je ISPRED zemlje koja ima 50 srebrnih i 50 bronzanih medalja sto je meni apsurdno.
U staroj Grčkoj su se samo pobednici slavili. Druga i treća mesta nisu bitni. Na neki način slažem se i ja sa tim. gledam samo zlatne medalje, samo pobednike. Neko će reći nije fer, možda i nije, stvarno svi ulažu trud da dođu na OI, svaka čast svima.

Briga me meni je bitnije da uzmemo zlato u kosarci ili odbojci ili vaterpolu cak nego u bilo kom pojedinacnom pa cak i u tenisu iako volim Noleta koji je genije tenisa i najveci teniser ali nece me to ispuniti nikada kao zlato u odbojci ili kosarci.U kosarci da osvojimo zlato napio bi se kao stoka a ovako da osvojimo u badmintonu ili pecanju ili surfoanju ili u plivanju boli me uvo, msm milo bi mi bilo al da se napijem zbog toga i pravim festu to niko i ne radi

Hrvati mislis li da slave zlato u veslanju vise slave pobjedu u osmini finala Mundijala u fudbalu, slavili bi rukomet medalju itd
Pričam striktno statistički.
A ovako, više bi nam vredila medalja u košarci, nego 10 medalja u plivanju, streljaštvu i jedriličarenju.
Samo kažem da će Hrvati uzeti više medalja od nas, kao i više zlatnih. Nisam ništa dalje komentarisao.

PS. Nadam se da neću biti u pravu i da će moje kukanje, kao i skoro uvek, biti neopravdano. Zato i širim defetizam, vodeći se onom „Očekuj najgore, nadaj se najboljem”.

U staroj Grčkoj su se samo pobednici slavili. Druga i treća mesta nisu bitni. Na neki način slažem se i ja sa tim. gledam samo zlatne medalje, samo pobednike. Neko će reći nije fer, možda i nije, stvarno svi ulažu trud da dođu na OI, svaka čast svima.
Ne moramo se slagati u vezi svega. Ja cenim i tudja misljenja. Meni se prosto cini postenije da se medalje donose poene i da se tako rangiraju zemlje, ali ok je i ako se ne slazes s tim

1722619138300.png

1722619153825.png

Basketaši Srbije razbijeni u velikom derbiju, Letonci dvojkama uništili „orlove“​

Pariz 2024 Autor: Miloš Ljubisavljević 02. avg 202418:58 > 19:25
1722501498-profimedia-0894811653-750x500.jpg
Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Basketaši Srbije poraženi su od selekcije Letonije u petom meču na Olimpijskim igrama u Parizu sa 21:14.

Basketaši su se sastali sa aktuelnim olimpijskim šampionima koji su u Tokiju osvojili zlato, a više puta prethodnih godina bili najveća prepreka „orlovima“. Letonci su jedini do sada neporaženi sa svih šest pobeda, dok je Srbija pretrpela prvo poraz od Kine, sada i od Letonije.

Ismevanje Tajne vecere je UZAS,zasto nisu ismevali islam ili budizam,kako to da je uvek meta pravoslavno hriscanstvo a onda kao "ma vi ne razumete" ma kuš bre,dalje od pravoslavne vere.

Konstitucija osobe desno je muska,testosteron dominira i nema sta da trazi kraj prirodno slabije zenske gradje (levo) - zar sutra zensku decu ozbiljno povredi ovakva pojava sa dominantno muskom gradjom,daleko bilo jer mi sad na vreme nismo reagovali.
Zar sutra da ozbiljno povredi daleko bilo neko sa dominantno muskim hormonom koji dominantno muski testosteronski ima izgradjeno telo jer tvrdi da to nije tako iako ocigledno jeste.
Katastofa sta su dozvolili,sve devojke treba da napuste ovo jer je i ova takmicarka rekla da primila muski udarac a ne zenski u smislu jacine,jos se okrenula i rekla nije fer.
I nije fer,ceo zivot se posveti zeskom sportu i neko sa dominantno muskim testosteronom dodje i adrealnom jacinom udari posle cega zesko zensko mora da odustane jer je muska snaga preko puta nje.
Ovo je skrnavljenje zenskog sporta i rizik.

Poslednja izmena:
Tenis 16 najvecih titula - 4 grend slema,9 mastersa,1 masters kup,dejvis kup, olimpijsko zlato

Federer 12-16

nikada nije osvojio dejvis kup,masters u Rimu,masters u Monte Karlu i Oi zlato

Nadal 13 - 16

nikada nije osvojio masters u Majamiju i Parizu niti Masters kup zavrsni

Marej 6 - 16

Nikada nije osvojio Aus Open, Roland Garos ,masterse u Majamiju,Rimu, Monte Karlu,Madridu,Parizu ,Dejvis kup

Djokovic 15 - 16

Nikada nije osvojio Olimpijsko zlato

Ako to osvoji bice to najveci rekord njegove karijere po meni i veci od 24 gs.Taj rekord je super tesko oboriti ali moguce ga je oboriti ali ako osvoji Oi i time sve moguce titule u tenisu takav rekord niko nikada nece oboriti ni za 100 godina

Ismevanje Tajne vecere je UZAS,zasto nisu ismevali islam ili budizam,kako to da je uvek meta pravoslavno hriscanstvo a onda kao "ma vi ne razumete" ma kuš bre,dalje od pravoslavne vere.
Nije to ismevanje tajne vecere, vec je Leonardova slika uzeta kao inspiracija da se predstave nekakve razlicitosti, kakvim ih vide stilisti ili kreatori koji su osmislili taj deo otvaranja(a oni su uglavnom takvi kakvi su i imaju svoju percepciju)...Njihov je motiv bio da prikazu razlicitosti i naravno da ce uzeti najpoznatija svetska dela za to... Na kraju kada su videli kolika se bura digla, oni su javno uputili izvinjenje... Treba shvatiti da oni tu ne vide nikakvo vredjanje...

Sto nisu uzeli motive iz Islama da promovisu te razlicitosti. O, da. Verovatno jer bi dobili pretnje smrcu.
Ismevanje hriscanstva je toliko bezbedno danas, da to nikakav sok efekat vise nema. To je radjeno milion puta do sad i to ne zahteva mnogo hrabrosti.

Back