Olimpijske Igre Pariz 2024

svejedno biće ispred nas

Meni se na ovim OI čini da svi srpski sportaši igraju pod nekim pritiskom i da ne daju svoj maksimum. Tu mislim na ove iz pojedinačnih sportova. Kao da imaju neku blokadu. Kod hrvatskih sportaša je to posve drugačije. Većinom idu iznad svojih limita kao da su na nekim supstancama. Vekićka nikad nije osvojila ništa, sada igra finale. U veslanju danas Sinkovići osvoje zlato tako što su dobili Btitance koji su im na pola utrke bježali 2,5 sekundi... Ono još nisam vidio. Ne znam zašto je to sve tako ali Srbija ima potencijal da uzme 10 medalja i više

1722597526547.png

Meni se na ovim OI čini da svi srpski sportaši igraju pod nekim pritiskom i da ne daju svoj maksimum. Tu mislim na ove iz pojedinačnih sportova. Kao da imaju neku blokadu. Kod hrvatskih sportaša je to posve drugačije. Većinom idu iznad svojih limita kao da su na nekim supstancama. Vekićka nikad nije osvojila ništa, sada igra finale. U veslanju danas Sinkovići osvoje zlato tako što su dobili Btitance koji su im na pola utrke bježali 2,5 sekundi... Ono još nisam vidio. Ne znam zašto je to sve tako ali Srbija ima potencijal da uzme 10 medalja i više
zato što je maler Vučić rekao da ćemo uzeti 10 medalja
sve što Vučić kaže on slaže tako da će biti 5 medalja

Hrvatska ima pojedinacne sportove atletiku npr itd uvijek su tu bile medalje.Srbija je 2016 uzela medalju u 4 timska sporta a to je mnogo teze nego osvajati u pojedinacnim sportovima ali fora je sto u pojedinacnim imas more disciplina i onda uzmes more medalja

1 zlato u kosarci, fudbalu ili vaterpolu ili tenisu po meni vise vrijede nego 100 zlata u plivanju itd ali Oi postoji zbog malih i nebitnih sportova da bi Amerika i Kina uzele najvise medalja zato sto su raspada u sportovima koji nesto znace kao fudbal, tenis, rukomet itd eto Amerika ima kosarku to svaka cast

Hrvatska ima pojedinacne sportove atletiku npr itd uvijek su tu bile medalje.Srbija je 2016 uzela medalju u 4 timska sporta a to je mnogo teze nego osvajati u pojedinacnim sportovima ali fora je sto u pojedinacnim imas more disciplina i onda uzmes more medalja

1 zlato u kosarci, fudbalu ili vaterpolu ili tenisu po meni vise vrijede nego 100 zlata u plivanju itd ali Oi postoji zbog malih i nebitnih sportova da bi Amerika i Kina uzele najvise medalja zato sto su raspada u sportovima koji nesto znace kao fudbal, tenis, rukomet itd eto Amerika ima kosarku to svaka cast

Meni jedna medalja u gimnastici vrijedi više od bilo koje medalje u ekipnom sportu. Strašno težak i kompleksan sport, a natječeš se protiv Kineza, Amerikanaca, Japanaca, Francuza, Rusa..

Amerika I velike sile zato forsiraju plivanje,gimnastiku stoni tenis itd te sportove niko zivi ne prati vecina ljudi da nema Olimpijade ne bi znala ni za te sportiste ali kada dodje Oi odjednom imaju svu paznju medija to su zvijezde

Pa idu imena neka Marchan,Bolt svaka im cast al iskreno boli me uvo za te sportove 4 godine i sada treba da im se divim sve je to da velike sile uzmu more medalja u plivanju i gimnastici mozes uzet vise medalja nego u jedno 15 sportova

A sta se prati tokom 4 godine i sta je bitno sta je ono sto velika vecina ljudi prati koja su to takmicenja koji sportovi

Fudbal - Mundijal,Euro, Liga sampiona itd...

Kosarka - Nba, Mundijal tu su Ameri sila ok

Formula tu su Amerika i Kina sranje

Tenis - Wimbldon, itd

A u tim sportovima uzmes 1 medalju

Meni jedna medalja u gimnastici vrijedi više od bilo koje medalje u ekipnom sportu. Strašno težak i kompleksan sport, a natječeš se protiv Kineza, Amerikanaca, Japanaca, Francuza, Rusa..

Gimnastika je sranje koje nikog ne zanima a preteska jeste Rusija, Amerika I Kina je forsiraju ulazu da bi uzele tone medalja

Da pitas bilo kog na ulici nabroj 2 gimnasticara velika vecina ne bi mogla 1 da nabroji dodje Oi i sada su oni zvijezde

Uzeće više od nas.
Uzeće i u boksu.

Briga me meni je bitnije da uzmemo zlato u kosarci ili odbojci ili vaterpolu cak nego u bilo kom pojedinacnom pa cak i u tenisu iako volim Noleta koji je genije tenisa i najveci teniser ali nece me to ispuniti nikada kao zlato u odbojci ili kosarci.U kosarci da osvojimo zlato napio bi se kao stoka a ovako da osvojimo u badmintonu ili pecanju ili surfoanju ili u plivanju boli me uvo, msm milo bi mi bilo al da se napijem zbog toga i pravim festu to niko i ne radi

Hrvati mislis li da slave zlato u veslanju vise slave pobjedu u osmini finala Mundijala u fudbalu, slavili bi rukomet medalju itd

Za 1 medalju zlatnu su bolji ne racunaju se druge medalje.Kina je prva na tabeli jer ima najvise zlata pa iako Amerika npr ima vise medalja ukupno

Najbolja nacija uvijek je na Oi ona koja ima najvise olimpijskih sampiona a ne ona koja ima najvise srebrnih i bronzanih
Druže, pričam o kraju, ne o sadašnjosti. Udubi se malo bolje.

Računaju se, to što se ne računaju prilikom zvaničnog kotiranja je drugo. Mislim, i tu se računaju, ali se primat daje broju zlatnih, pa potom broju srebrnih medalia.

Srbija od pocetka Oi ima realne medalje u

Kosarci muskoj, kosarci zenskoj, odbojci zenskoj, tenisu,basketu 3x3,rvanju,tekvondou i nije nemoguce da u Atletici od zena dodje 1 medalja al tu je manja sansa ali moze , vaterpoliste nikad ne otpisati uvijek su favorit koji god tim da imaju i u bilo kakvoj formi da su

Hrvatska ce vjerovatno imati koju medalju vise moguce i ne to ne znam ali kada gledate tabelu najboljih selekcija ne racuna se ukupan broj medalja nego ukupan broj zlatnih medalja

Ukupan broj zlatnih se gleda ne ukupan broj medalja !!!!

Hrvatska je ispred Srbije jer ima 2 zlata a Srbija 1 zlato

Srbija je ispred Spanije iako Spanija ima 2 medalje ali ima 2 bronze i nije bolja od Srbije
Samo čemo se prosuti bar u jednom sportu u kom imamo realno medalju, a grlo moguće i u 2 ili 3.

Druže, pričam o kraju, ne o sadašnjosti. Udubi se malo bolje.

Računaju se, to što se ne računaju prilikom zvaničnog kotiranja je drugo. Mislim, i tu se računaju, ali se primat daje broju zlatnih, pa potom broju srebrnih medalia.

Pa o tome se i radi ne odredjujes ti pravila ili ja nego Mok.Zvanicno i jedino najbolje su na listi zemlje koje imaju najvise zlata pa ako 2 zemlje svijeta imaju isti broj zlata onda se racuna i srebro

Nekima je to nepravedno po meni je pravedno Italija ima 4 Oi zlata i ispred je Njemacke koja ima vise medalja od nje ali manje Oi zlata manje Oi sampiona imaju i logicno

Briga me meni je bitnije da uzmemo zlato u kosarci ili odbojci ili vaterpolu cak nego u bilo kom pojedinacnom pa cak i u tenisu iako volim Noleta koji je genije tenisa i najveci teniser ali nece me to ispuniti nikada kao zlato u odbojci ili kosarci.U kosarci da osvojimo zlato napio bi se kao stoka a ovako da osvojimo u badmintonu ili pecanju ili surfoanju ili u plivanju boli me uvo, msm milo bi mi bilo al da se napijem zbog toga i pravim festu to niko i ne radi

Hrvati mislis li da slave zlato u veslanju vise slave pobjedu u osmini finala Mundijala u fudbalu, slavili bi rukomet medalju itd
uzećemo krac zlato i u košarci i u odbojci i u vaterpolu sns botu.. u odbojci i vaterpolu ako grupu prođemo biće uspeh
sport nam je u raspadu..slovenci su svetlosnu godinu ispred nas..država manja od Beograda i Hrvati isto.. .. sa Kosovom smo tu negde..bolji smo od makedonije i bosne
il si slep il se praviš slep

Gimnastika sranje? Jel si ti realan?! Gimanstika je medju tri najviše gledana sporta uz atletiku i plivanje. To što je ti ne gledaš ne znači da je sranje. To je izuzetan bazni sport koji da je sreće bi se više cenio i radio u školama

Najbolji bazni sport ti je trcanje uzbrdo i ravno cijeli zivot a onda bitno je i da jedes sto vise zita da bi mogao da imas konjsku kondiciju a ne samo golu kratkotrajnu snagu i ekspolzivnost mesodzdera (tigar,lav itd)

Profesor Aca Nikolic je govorio o znacaju gimnastike u pripremi sportista i to je djelimicno tacno,cinjenica je da fleksibilno i elasticno tijelo redje se povredjuje takodje iako se povrijedi mnogo brze se oporavlja

Sa druge strane taj pristup mora da prati ishrana dzaba ti sva gimnastika ovog svijeta ako jedes meso i koristis koncetrovani secer ili so jer to unistava dugovjecnost i fleksibilnost kostiju.

Zasto konj ima vecu kondiciju od lava zato sto je biljojed

Meso daje snagu ali uzima energiju

Meso daje ekspolzivnost ali uzima kondiciju

Meso daje krace trajanje a zito duze

Licno sam neko ko je jeo previse mesa i vec zadnjih godina skroz sam ga izbacio,hranim se konjsko kineski - jedem pirinac i zob i sva zita moguca,imam 10 kila manje i manje mogu da nosim na ledjima al imam 100 puta vise energije,nisam depresivan vise,lijen,odradim vise poslova, nije mi nista tesko i mogu da pricam vise i trcim vise i ne drijema mi se kao prije ,mogu da spavam uvece 2 sata (sto ne propagiram,niko ne treba da spava 2 sata) ali ima noci da spavam krace a da sam od jutra pun energije nemam mamurluk uopste cak i sa 6 sati sam odmoran nekada mi je trebalo 10 sati uvijek jer sam bio spavalica

Dobio sam vise energije sa manje snage,a ljudi ne razumiju koncept energije.Ljudi misle kada neko nosi 120 kila na rukama da je taj svu energiju potrosio a nije ni imao samo je snagu golu upotrebio.Energija je stanje duha koje ti lijeci sve lijenosti i boljke slabog karaktera koji imas,nema odlaganja obaveza i ljecarenja

Imam veci prag na bol na toplo hladno.Npr vrucine podnosim perfektno ako je 40 stepeni napolju a nemam klilu a nisam mazohista pa da trpim osjecam se odlicno.Zito je cudo to gastronomska molitva

Zasto Djokovic dugo traje i sa godinama je kao vino sve bolji.Pa zato sto je biljojed kao Jarac,Konj sve zivotinje koje simbolisu izdrzljivost,trajnost,trpljenje,maratonci

Poslednja izmena:
Za 1 medalju zlatnu su bolji ne racunaju se druge medalje.Kina je prva na tabeli jer ima najvise zlata pa iako Amerika npr ima vise medalja ukupno

Najbolja nacija uvijek je na Oi ona koja ima najvise olimpijskih sampiona a ne ona koja ima najvise srebrnih i bronzanih
Meni je uvek bilo malo glupo to rangiranje po zlatnim medaljama, kao da srebro i bronza nemaju vrednost.
Mislim da bi mnogo postenije bilo da se daju bodovi, npr zlato 3 boda, srrebro 2 i bronza 1 bod. I onda prosto saberes bodove i tako rangiras zemlje.
Ovako ako jedna zemlja ima samo 1 zlato, onda je ISPRED zemlje koja ima 50 srebrnih i 50 bronzanih medalja sto je meni apsurdno.

Meni je uvek bilo malo glupo to rangiranje po zlatnim medaljama, kao da srebro i bronza nemaju vrednost.
Mislim da bi mnogo postenije bilo da se daju bodovi, npr zlato 3 boda, srrebro 2 i bronza 1 bod. I onda prosto saberes bodove i tako rangiras zemlje.
Ovako ako jedna zemlja ima samo 1 zlato, onda je ISPRED zemlje koja ima 50 srebrnih i 50 bronzanih medalja sto je meni apsurdno.

Zlato je kvalitet a srebro i bronza su nagrada za trud

Nije lako biti ni 10 ,jer ti u kvalifikacijama prodjes medju njih par od 100 kandidata,pa da dodjes na Oi treba jos jedno 1000 likova da pobjedis koji nisu ispunili Oi normu, potcijenit bilo koga na Oi je neozbiljno i amaterski

Ali sve van zlata je u domenu truda a zlato je kvalitet

Mogu za 4 mjesto i bakar da dodjeljuju a za 100 mjesto aluminijumske medalje i to bila nagrada za neki trud

Back