Олимпијске игре - Лондон 2012.

Dosta sam zadovoljan hrvatskim sportašima dosada. Zlato totalno opičene i fantastičene Sandre Perković i srebro veslača. Rukometaši igraju svemirski, ali daleko je kraj. Vaterpolisti isto dobri, ali oni uvijek mogu izgubiti četvrtfinalni meč. Rukometašice ugodno iznenađene, košarkašice očekivano ispadaju. Pejčić u streljaštvu i Kljaković Gašpić u jedrenju peta mjesta. Sutra Stipanović u jedrenju može do bronce. Glasnović i Cernogoraz u trapu su kandidati za medalju. Zaninovićka u tae kvan dou može i do zlata. Podbacili možda samo Fantela i Marinić koji neće niti u plov za medalje u jedrenju. Ude je imao peh, ali objektivno nije bio nekakv realna kandidat za medalju.

Sve u svemu solidno, ali naravno ipak jedan ekipni sport mora donijeti medalju.

OGROMNO razocarenje Nole nije osvojio nijednu medalju najvise me nervira sto svi nasi sportisti kad je kljucan trenutak odigraju lose!NEVEROVATNO!:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Ima li iko od nas pravo da ikada bude u njega razocaran? Nemojte da pisete ovo molim vas! Jesmo li tako sitne duse? Pa, ko nas je vinuo u sam vrh teniskog sveta nego on? Ko je izneo u svet lepsu sliku o nama, nego on? Molim vas, nemojte da pisete da ste razocarani. On je Srbiji dao vise nego sto ce Srbija njemu ikada dati... Bravo Nole! Bravo za cetvrto mesto!

Poslednja izmena:
Dosta sam zadovoljan hrvatskim sportašima dosada. Zlato totalno opičene i fantastičene Sandre Perković i srebro veslača. Rukometaši igraju svemirski, ali daleko je kraj. Vaterpolisti isto dobri, ali oni uvijek mogu izgubiti četvrtfinalni meč. Rukometašice ugodno iznenađene, košarkašice očekivano ispadaju. Pejčić u streljaštvu i Kljaković Gašpić u jedrenju peta mjesta. Sutra Stipanović u jedrenju može do bronce. Glasnović i Cernogoraz u trapu su kandidati za medalju. Zaninovićka u tae kvan dou može i do zlata. Podbacili možda samo Fantela i Marinić koji neće niti u plov za medalje u jedrenju. Ude je imao peh, ali objektivno nije bio nekakv realna kandidat za medalju.

Sve u svemu solidno, ali naravno ipak jedan ekipni sport mora donijeti medalju.

To što je uradila Perkovićeva prevazilazi svaku eventualnu ekipnu medalju. Atletsko zlato je nešto najvrednije na OI, pa još u onakvom ambijentu. Svaka joj čast.

Debakl, fijasko, blamaza...sta reci dalje!

Ne, nije. Kao da smo eto do juče bili neka supersila pa sad podbacili. 3-4 medalje su naša standardna mera, a čak možemo biti i zadovoljni nekim pomacima koje su doneli neka nova lica poput Bekrića, Kolašinca, Stepanovića...

Poblem je što neko 3 godine i 11 meseci puni naciji glavu da smo nekakva sportska supersila, pa se onda svi razočaraju kad odigramo u skladu s realnim stanjem stvari i mogućnostima

Poslednja izmena:
Ne, nije. Kao da smo eto do juče bili neka supersila pa sad podbacili. 3-4 medalje su naša standardna mera, a čak možemo biti i zadovoljni nekim pomacima koje su doneli neka nova lica poput Bekrića, Kolašinca, Stepanovića...

Poblem je što neko 3 godine i 11 meseci puni naciji glavu da smo nekakva sportska supersila, pa se onda svi razočaraju kad odigramo u skladu s realnim stanjem stvari i mogućnostima

Pa ti sto sire optimizam i sto obecavaju po 10 medalja, a nemaju dana skole, treba da odmah batale posao.

Pa ti sto sire optimizam i sto obecavaju po 10 medalja, a nemaju dana skole, treba da odmah batale posao.

Slažem se ali svi smo deo te histerije u nekoj meri. Svaki novinar ili analitičar, kao i milioni kafanskih državnika i selektora će nas s vremena na vreme podsetiti kako smo sportska supersila iako odvajkada uzimamo jednocifren broj medalja na olimpijadama i u stvarno popularnim sportovima nemamo nikakvu tradiciju. Đoković i Čavić su učestali ko Halejeve komete, pritom je ova država njihovom razvoju i uspehu najmanje kumovala.

Severne komšije Mađari su jedna sportska sila obzirom na svoju veličinu i oni se imaju prava nadati desetinama odličja, a ne mi.

Poslednja izmena:
Ako je ovo za nas fijasko,šta tek treba da kažu španci koji su do sada osvojili 2 srebrne i 1 bronzanu medalju?
Realno,nisam ni očekivao medalju od odbojkašica i da će rukometaši da se bore za medalju - evropska prvenstva su im bili maksimum maksimuma...od Čavića sam možda očekivao srebro ili bronzu (od ostalih plivača nisam ni očekivao neku medalju ali je sigurno prijatno iznenađenje Velimir Stjepanović),Đokovića normalno da ide na zlato.Kako su igrali ove kvalifikacione utakmice naši odbojkaši nisam ni gajio neki optimizam da mogu da se bore za medalju.Strelci su nepredvidivi i kod njih uvek možeš da očekuješ da te prijatno iznenade.Od atletičara ne očekujem medalje ali zato samo čekam kada će neki naš komentator da kaže "kako to nije loš rezultat jer je oborio državni rekord" !!!
Zlato - samo da se nadamo da će vaterpolisti gurati kao do sada i eto zlata oko vrata :)

to je jedan problem,
a drugi problem je to što bi ljudi trebalo da cene postignute uspehe pojedinih takmičara, kao što je npr. asmir. a ne možeš da ceniš ako ne znaš šta je bilo potrebno da se uopšte pojavi na OI, kakva je bila konkurencija...
eno sad svi pljuju oliveru jevtić što je uopšte dolazila na OI. pa ja da sam maratonac i da imam mogućnost da idem na OI, znajući da neću da osvojim neku od medalja, sigurno ne bih zbog dragoša i njemu sličnih odustao. a ne bi ni on, nego serucka.

ja sam oduševljena gimnastikom...

i da..najlakše je pljuvati po neuspehu...ja im svima skidam kapu...treba biti deo olimpijskog tima...
a Čavića mi je žao,jer je uzeo najbaksuznije po sportistu,četvrto mesto kao i Nole...nekad i previše želje i ambicije mogu da imaju udela u neuspehu..

da li ovde ima vrhunskih sportista koji su doživeli momente evropskih ili svestskih manifestacija?????
ti momenti su kao delići sekunde...i teško je...zaista teško..pogotovo ako znate koliko drugi očekuju od vas...

ja im svima od srca čestitam na uloženom trudu i radu...

Mi imamo jake selekcije u ekipnim sportovima, samo na Olimpijadi uglavnom biće iz velike želje zeznemo stvar. Kolakovic je kriv za poraz od Nemaca, sinoć nam je malo sreće falilo protiv Brazila. Nole, Milorad, Zorana, za dlaku...Možda nas iznenadi neko na koga uopšte ne racunamo, kao Ivana npr? Volela bih da još neko osvoji medalju ali ako se to ne desi nikom ništa, uživanje je bilo gledati naše sportiste u drustvu sa sportistima iz celog sveta kako predstavljaju svoju zemlju.Što neko reče, mnoge zemlje su brojnije od nas pa se nešto ne proslaviše. Ne računam Kinu i SAD tu se koristi sve i svašta i dozvoljeno i nedozvoljeno.

Back