Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da jesam. I CX mi je super, ali ne ove zadnje serije sa mnogo plastike vec one prve "hromirane" pallas pa i prestige. Zvao sam tipa koji je dao oglas u ponedeljak za CX. Prvi vlasnik SIV pa on kao bivsi vozac. Boja je menjana iz crne u zelenu. A kad cujem da kaze da je "solidan" izgubim volju. Ako znas neku u super stanju javljaj.

604 mi se isto jako svidja, mada je i od strane pezoa proglasen za propao model. Volim njegov klasican limuzinski oblik. Bila je jedna zlatno metalik pre desetak godina u 27. marta ali je odavno nema. Od jednog vlasnika sam uzeo broj telefona za jednu koja je presla oko 110 hiljada ali sam je negde zagubio, ubih se trazeci. Secam se one koju je imala crkva Svetog Marka na Tašu. Ta je skroz satrulila. Ni jedan 604 nisam ovde video u iole pristojnom stanju. Video sam par komada TD kod takista koje su nikakve. Limarijski pogotovu.

Da mi je ovakva jedna ne bih zalio para (32.000km u Holandiji je)
ADCP_6064.jpg

Ovo pokusavam da kupim. Prvi vlasnik, druga boja, 1968. god, 70.000km.
Kada sam vec kod ljubavi koje zelim da imam: Peugeot 604, Volvo 144, volvo 240, saab 99 (onaj plavi iz Bajine Baste ne vredi dobio sam jos neke njegove slike), volga 24 i mercedes 123 (ovo malo teze mada znam za jednu 300d presla 60.000 hiljada ali vlasnik ni da cuje. Dusa me boli za onim iz Titove pratnje crna 250 koju je kupio Sait na aukciji - 50 hiljada km). Ako neko zna za ocuvane (iskljucivo ocuvane) primerke nek pise.
Inace, i ja se secam price potpuno novih Tatri 613 koje su bile na babinom placu pa im se izgubio vlasnik. I to je super auto. Gde se nalazi ona koja je skoro postavljena na forumu. Bila je jedna zuta na prodaju sa 38.000 km. Posle se "zagubila".

i ja se setih tih "babinih" Tatri kada videh sliku...samo, ako se secas, one su bile nove, nisu bile vozene uopste...mislim da ih je vlada ili tako neko kupio pa ostavio :(

Potkovica je vec skinuta, i mene je nervirala.

Tatre su naravno bile nove. Neko ih je uvezao, a od babe iznajmio plac za skladistenje. Proslo nekoliko godina, a baba niti je naplatila rentu niti je usla u trag vlasnicima, kao ni inspekcija. Mislim da je bilo i pravno tumacenje da baba moze da smatra da su tatre njene.
Inace na zapadu su dosta cenjene, cak su u Britaniji vadili njene motore (mislim da je V8, 3.6L) i stavljali lotusove i prodavali za basnoslovne pare. U UK ima drustvo ljubitelja Tatri.

Potkovica je vec skinuta, i mene je nervirala.

Tatre su naravno bile nove. Neko ih je uvezao, a od babe iznajmio plac za skladistenje. Proslo nekoliko godina, a baba niti je naplatila rentu niti je usla u trag vlasnicima, kao ni inspekcija. Mislim da je bilo i pravno tumacenje da baba moze da smatra da su tatre njene.
Inace na zapadu su dosta cenjene, cak su u Britaniji vadili njene motore (mislim da je V8, 3.6L) i stavljali lotusove i prodavali za basnoslovne pare. U UK ima drustvo ljubitelja Tatri.

Pih bre ;) pa potkovica se u potpunosti uklapala uz njega...jer su u doba njegove mladosti
peace-1.gif
bile prisutne na, skoro, svim automobilima

A Tatra...nisam znao da su toliko popularne, po meni, bile su malo ruznjikave
ehm-1.gif

i ja se setih tih "babinih" Tatri kada videh sliku...samo, ako se secas, one su bile nove, nisu bile vozene uopste...mislim da ih je vlada ili tako neko kupio pa ostavio :(

Čekaj,čekaj, kakve TATRE....

Pa ja sam sa nekog salaša kod Sivca uzeo dve tatre, jedna žuta i jedba bela, žuta je imala 2600 km, a bela 800 km, nikad nisu kupljene ni registrovane, još su imale fakture...
:rtfm:

Koliko mi se samo puta desavalo da predjem xxxkm. i vidim da nije "Coupe" kako je pisalo u oglasu i kako su mi se "kleli " preko telefona ... vec 2-door...
Upravo tako nešto se i meni desilo danas.

Naime,
ako nekog interesuje u rakovici ima dosta automobila koje bi nekog interesovalo, poput ford taunusa coupe
nije coupe već običan dvoje-vrataš. :otkacio:
Ja ne znam kako i dalje ljudi ne prave razliku izmedju kupea i obične limuzine. Verovatno se loše poznaju u dotične modele, pa zato lupe i ostanu živi. Medjutim, jednom sam čak čuo i da se Zastava 101 sa troje vrata zove coupe. :eek: Izgleda da je ovde u Srbiji coupe sve što nije sa četvoro vrata...

Upravo tako nešto se i meni desilo danas.

Naime,

nije coupe već običan dvoje-vrataš. :otkacio:
Ja ne znam kako i dalje ljudi ne prave razliku izmedju kupea i obične limuzine. Verovatno se loše poznaju u dotične modele, pa zato lupe i ostanu živi. Medjutim, jednom sam čak čuo i da se Zastava 101 sa troje vrata zove coupe. :eek: Izgleda da je ovde u Srbiji coupe sve što nije sa četvoro vrata...
shasija sa dvoje vrata je kupe. bar sam ja tako u shkoli uchio. :)

Овај мајмун је био на једном Ситроен скупу. Кад је видео да нема овци за шишање, окренуо се и отишао. Сељобер, због таквих стара аута завршавају у Железнику!!!:otkacio::otkacio::otkacio:

To sa Tatrama je bio samo jedan od mnogobrojnih "uspesnih" poslova onoga doba . Da nije bilo Babe pitanje da li bi i dospelo u novine . Ne secam gde je izasao taj clanak , ako je u Politici onda i ima sanse da se "iskopa" u njihovoj elektronskoj arhivi , ali bez tacnog datuma je prilicno tesko .
Jesu te 613 malo "omanule" sa dizajnom , ali zbog svoje specificnosti imaju cenjeno mesto u svetu young/oldtimera .
Evo nekog oglasa iz februara :http://forum.krstarica.com/threads/198936

@ Ivan 504:
Imas jednu dobru 144-ku , malo cuknutu , u okolini kaleniceve pijace , a i jednu zlatnu 164 u juznom bul. Ne znam da li su na prodaju .
Ortak je (nekad davno) jedno kratko vreme imao 604 gti , tada je bila u perfektnom stanju , ali je zbog skupoce redovnog(vanrednog) odrzavanja ipak morao da je proda. Bio je to dooobar auto ... Jedna "slicna" je do nedavno stajala ispod sarajevske ~ palata pravde , ali nazalost u vrlo zapustenom stanju ...
CX-eva jos uvek ima dobro ocuvanih ...
L.M. onaj CX iz "Zeleznika" nije onaj kod ATS-a ... ali sve jedno - trebalo ga je spasiti ...

Poslednja izmena:
T
L.M. onaj CX iz "Zeleznika" nije onaj kod ATS-a ... ali sve jedno - trebalo ga je spasiti ...
Nije, baš sam juče video da taj CX koji si spominjao i dalje stoji tamo. :ok:

Jedan 604 ima ispod Crvenog krsta, zaboravih mu već tačnu lokaciju.
Drugi 604 sam baš ovih dana video u dvorištu jednog stovarišta u Malom mokrom lugu, stoji prašnjav tu (verovatno zapušten).

Čekaj,čekaj, kakve TATRE....
Pa ja sam sa nekog salaša kod Sivca uzeo dve tatre, jedna žuta i jedba bela, žuta je imala 2600 km, a bela 800 km, nikad nisu kupljene ni registrovane, još su imale fakture...
:rtfm:
Sta je bilo sa njima , sta si uradio , koliko je stajanje uticalo na njih , kakvo je tvoje iskustvo sa njima ... itd ... itd...itd .... ?????

P.S.
To su verovatno te - Babine ... !

Poslednja izmena:
Za sennu

Da li zafrkavas za tatre ili ozbiljno, kakva im je sudbina, sta se desilo sa njima.

Za Kvertu

U kakvom je stanju ta 164-ka. Gde se tacno nalazi, da li se vozi ili se ne mrda. Da li je ta 144 u produzetku Kaleniceve tj. u Sindjelicevoj ulici, mislim da je sive boje.

604 u Malom mokrom lugu je teget boje sa prstom prasine na njemu. Na brojcaniku stoji oko 230.000km. Vlasnik je u blizini i tada je bilo oce da ga proda, nece da ga proda. Farba nije prva, a pravo stanje ne moze da se vidi zbog prasine. Nije paljen jako dugo.

Sta je bilo sa njima , sta si uradio , koliko je stajanje uticalo na njih , kakvo je tvoje iskustvo sa njima ... itd ... itd...itd .... ?????

P.S.
To su verovatno te - Babine ... !

Toliko mi je žao šta sam sa njima uradio, da i nije za neku priču, menjao sam ih za ford taunusa registrovanog. Bile su potpuno kompletne, sa svim lajsnama, rozetnama itd, malo su branici bili načeti. Jedna je bila limarijski ok, a drugu je čile zakačio kombajnom po vratima i blatobranu. Unutra novo!!! Zeleni pliš na sedičtima, patos ko duša, sve radi. Motor smo na jednoj uspeli da pokrenemo, a drugi smo -okrenuli-, imao je jaku kompresiju. Napred, u gepeku, vebasto grejanje koje je radilo. Sve u svemu auto ludilo. Jeste ružnjikav, ali zato sam ih i uzeo, mislio sam da od dve napravim jednu za vožnju, a jednu za delove, farba bi bila crna, ali kad bi je registrovao:sad2:.
Vrlo rado bi ih opet posedovao. Dve sam nabavio za oko 350 eura, platio sam u dinarima tako da ne znam tačnu vrednost u eur.
Imam neke sl , ali se slabo vide, slikao sam se sa variantom, a one su u pozadini

Za Stefana K.

Pa na prethodnoj strani sam poslao slike jedne skoro savrsene 144-ke. Ubedjujem gospodju, a ona meni: Nije godpoine cena u pitanju, to je poklon od oca koji mi je kupio 1968 godine na sajmu automobila, drugi primerak je kupio Djordje Marjanovic. 164-ka je ista karoserija samo drugaciji prednji deo dupli farovi i maska je kao kod Rollsa i bila je luksuznija verzija 144-ke. Mnogo je redja za videti.

Za Sennu

Dve onakve Tatre za Forda, pobogu covece. U vreme kada je izbacena Tatra 613 strana stampa ga je ocenila kao posebnim i naprednim za auto sa istoka. Da li neko zna sta je bilo sa onom iz oglasa iz Negotina.

Za Sennu

Dve onakve Tatre za Forda, pobogu covece. U vreme kada je izbacena Tatra 613 strana stampa ga je ocenila kao posebnim i naprednim za auto sa istoka. Da li neko zna sta je bilo sa onom iz oglasa iz Negotina.

Bilo je tu posla, ali :thumbdown: kad se sve iztumba dobar sam bio 100-150er:dash:
eno ih u pozadini, ko zna kako izgledaju prepoznaće ih , jedna bela i žuta
IM001886-1.jpg

Poslednja izmena:
Evo jedne najnovije fotke, mislim da je lepa. Yeleni je mog prijatelja Srleta, a zlatni je moj ,njega ste već viđali. Inače svaki auto koji sam ovde prikazao je bio ili prvo njegov pa moj ili moj pa njegov. Dnevno smo znali i po 300 km da pređemo u potrazi za starinama.Lik Srle je imao preko 265 automobila, većinu je izvukao iz mrtvih, a sad ima ovu bubu i olympiu iz 55.
PHOT0028-1.jpg

Poslednja izmena:

Back