Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo par linkova za Sennu, klikni na Bilder da bi video veće slike tamo:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=3510492&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=38&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxFirstRegistrationDate=1975-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&categories=Limousine&lang=de&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=75978852&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=38&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxFirstRegistrationDate=1975-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&categories=Limousine&tabNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=64403609&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=38&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxFirstRegistrationDate=1975-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&categories=Limousine&lang=de&pageNumber=2

15M RS sa gomilom rezervnih delova

I nešto za one koji ne obraćaju pažnju na hardtopove (obratite pažnju na cenu):

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=67031074&pageNumber=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=38&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&maxFirstRegistrationDate=1975-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&categories=Limousine&tabNumber=2

... Znam lika koji je na Taunusu P5 stavio zadnja svetla od Rekorda C...
Neke stvari o starim automobilima tek moramo da naučimo...

Pre neki dan videh Vivu sa zadnjim svetlima od Rekorda d , cetkom omalana u serpa plavo . Nisam stigao da je ufotkam ... Veliki broj oldtajmera je poprimio katastrofalne kombinacije ... naravno IMT svetla su rezervisana za predratne .. (i motocikle)

Navidjao sam se bas dosta unakazenih , a vecina je bila u vrlo dobrom stanju ... :confused:

Joj, ja skoro vidim crvenu Vivu HC. Sveže sredjena. Napred neka charger custom maska. Pogledam unutra, kad ono - cela šalt tabla od vrata do vrata od Yuga, sa sve volanom i cajgerom od isto Yuga! :!:

L.M.

Kod nas ima dosta likova , ljubitelja oldtajmera koji su u nekom cudnom , "kicastom" fazonu ...
Iskopaju zaista dobre , superocuvane, kapitalce i onda ih unakaze lajsnama , nalepnicama ... poskidaju originalne delove i zamene ih "modernim" ... nakace predsednicke zastave ... itd.
Cuvaju ih oni , odrzavaju , paze - maze , ali moraju da odrade neke svoje detalje ... cesto preko prve farbe omalaju ljubicastu ili tirkiznu "sportsku" straftu ...

Evo vam i novog clana. Osim automobila u razmeri, ciji sam kolekcionar, obozavam oldtimere, pogotovu one iz sedamdesetih. Predstavicu se mojim. To je Peugeot 504 GL (1976.) sa citavih 54.000 km. Prva boja i auspuh a prve gume (jos su bile na slici) su zamenjene pre mesec dana novim miselinkama. Ima puno originalne dodatne opreme: obrtomer kao kod modela TI, bocne lajsne, siber, kozna sedista, marsalove maglenke. Primecujete da mu fali originalni retrovizor. Trenutno je ogledalo na lepljenju. 504-ke obozavam a o ostalim svojim ljubavima sledeci put.

IMG_1647.jpg

IMG_1650.jpg

IMG_1648.jpg

IMG_1653.jpg

IMG_1651.jpg

E Vule, pre pet godina mi je izmakao GS iz 1978. godine od prvog vlasnika (mog sefa) sa 48.000 km u istom ovakvom stanju. Kada sam cuo da ga je prodao za 1200 DM, otisao sam na dva sata da se smirim jer sam hteo da ga ubijem.

Evo vam i novog clana. Osim automobila u razmeri, ciji sam kolekcionar, obozavam oldtimere, pogotovu one iz sedamdesetih. Predstavicu se mojim. To je Peugeot 504 GL (1976.) sa citavih 54.000 km. Prva boja i auspuh a prve gume (jos su bile na slici) su zamenjene pre mesec dana novim miselinkama. Ima puno originalne dodatne opreme: obrtomer kao kod modela TI, bocne lajsne, siber, kozna sedista, marsalove maglenke. Primecujete da mu fali originalni retrovizor. Trenutno je ogledalo na lepljenju. 504-ke obozavam a o ostalim svojim ljubavima sledeci put.

]

svaka cast na pežou , prelep je
inače 504 mi je jedan od najlepsih pežoa ikad napravljenih, zajedno sa 404-kom
(bela) ladja od kola
:super:

Psi galamdzije ...
redovan problem u svetu oldtajmera ... :lol: :mrgreen:
Nije smeo, bio sam okružen kamenjem. :lol:

Stupio sam u kontakt sa vlasnikom 17-ice.
Prvi vlasnik, redovno održavan, prešao nekih 120.000, V4, 1.7, 1970. Vlasnik je na relaciji autoputa Beograd - Zagreb sprovodio merenje potrošnje, gde je pri konstantnoj brzini od 100kmh izmerio 8.05 litara na 100km, što je čak manje nego fabričkih 9.9. :D Auto se polako priprema za četvrto farbanje, a muku muči sa krilima i kederima. Čak je takodje u sopstvenoj režiji neke elemente limarije pravio od aluminijuma i spajao ih sa gvoždjem pop-nitnama. Nažalost, usled stajanja na ulici, nekoliko puta je bio udaran. Usput, auto nije na prodaju.

DSCN2745-1.jpg

DSCN2749-1.jpg

DSCN2746-1.jpg

DSCN2751-1.jpg

Back