Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ono što je Dee tražio :arrow:

n794154333_602823_293-1.jpg

n794154333_602809_5593-1.jpg

n1014992201_128001_7664-1.jpg

Bio sam danas na skupu oldtajmera u Novom Sadu, i tom prilikom upoznao gosn. Superbirda. :klap:
Uslikao bih više slika, ali je već počeo da pada mrak, a i svuda unaokolo je bilo jako puno ljudi i dečurlije koja su se penjala po kolima, pa sam neke stvari morao da slikam i po deset puta. :otkacio:
angry2.gif

Nažalost, nije bilo mogućnosti da napravim neke dobre fotografije, idealne za pozadine na desktopu.

Pošto ima 90 slika, stavljam link ka svom Imageshack albumu, a vi ste slobodni da te slike koristite dalje.....
http://s295.photobucket.com/albums/mm123/911sSK/NS oldtajmeri 30-8-2008/?start=0
taunusi slikani iz svih uglova :mrgreen:

Evo neceg zanimljivog...

goliathdreirad19551961fg8.jpg

Ovo sam danas pronasao sasvim slucajno vozeci se po ozloglasenoj "kineskoj cetvrti" u ns. Auto se nalazi u prostorijama jedne velike antikvitetske zbirke koja bi uskoro trebala da bude otvorena za javnost a koja nije orjentisanja ka skupljanju oldtimera nego antikviteta u globalu. Verovatno su ovog trotockasa pronasli trazeci neki stari namestaj i slicne stvari. Rec je o Goliath Dreirad-u, malom pick upu sa tri tocka, dvocilindicnim motorom i 750 ccm. Firma Goliath je bila u sklopu Borgward koncerna ( uz Hansu i Lloyd ) i predstavlja jedne od interesantnijih nemackih posleratnih automobilskih pojava, kako po mehanici tako i po dizajnu. Ipak, ceo koncern je pukao 1960 a Borgward, Hansa, Lloyd i Goliath su pravi automobilski underground. Prema prici, svih ovih modela je bilo kod nas ali osim jedne bele Borgward Isabelle koja je istrulila na mom parkingu i ovog Goliatha, ja ne znam ni za jedan drugi...

Inace, auto je u voznom stanju... ;)

A ostatak? Biturboi, Bore, Shamali, Meraci itd.?

U Nisu se prodavao jedan dobar bi-turbo. Mogao sam ga uzeti za 4000 ali sam odustao, po ko zna koji put. Moguce da se jos uvek prodaje to je 2.24 V 2.0 L jedan od ukupno 1147 proizvedenih. Koliko znam bio je kod nekog matorca koji ga je doterao iz Italije i dobro ga je odrzavao. Isao je cak i na skupove koji su se odrzavali u Italiji i delove je nabavljao tamo (price, ne znam koliko su tacne), znaci zaljubljenik ali je tada kad sam se ja lozio na kupovinu ove zvercice, promenio vlasnika. Koliko znam sada je dobio i gas :(
Bio je jedan 222 u Paracinu zeleni sa braon kozom ne znam sta je sa njim a bio je isto tako dobar kao i ovaj iz Nisa. Ne tako davno se na Banovom Brdu prodavao jedan metalik plavi 222 za 4000.

Da, da, tog se i secjam... Ja sam video jedan srebrni u Paviljonima, ali iskreno, uochio ga je Stefan, a ja bash i nisam siguran koji je na kraju bio :D

Nego, ako je taj na prodaju, mozhda nekim sluchajem i bude bilo izvodljivo da ga uzmem...

Par cinjenica :
Neki automobili koji su godinama stajali na istom mestu , ubrzo nakon postavljanja njihovih slika (ili price gde su vidjeni) - nestali su !
Crveni Commodore Coupe , Crni Reponja, Opel Olympia Rekord P2 , ...

Ako su otisli u ruke istinskih ljubitelja , onda je to i bolje za njih ...
O "onoj drugoj" (JKP) varijanti bolje da ne razmisljamo ...

Back