Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Misliš na Matru?

800pxtalbotmatramurenavtk3.jpg

Pa nista... ti koji ne zele da se registruju na Fejsu nece moci da gledaju slike oldtajmera na Fejsu i gotova stvar...

Ne moz *urac u dupe i dusa u raj ;)

I mene nervira sto je preko fejsa, ali dobra stvar je sto smo svi oldtajmeristi Srbije tamo i sto sve sto neko postavi ili komentarise odmah saznas iz obavestenja na mailu, ja bih voleo nas sajt - OLDTAJMERISTI SRBIJE - ali ga neumem napraviti sam, ako neko zeli pomoci dajte da se sakupimo u tim i oformimo sajt na kome bi chetovali u realtime, postavljali slike, video i davali oglase, i sve sto vam padne na pamet ali na jednom nasem sajtu.Ako zelite to hajde da krenemo sa pravljenjem sajta.;):bye:

Ima li neko Minija od vas?
Javite ako vidite neki Mini za prodaju,u garazi,na ulici itd.
Zelja nam je da saznamo sto vise informacija o Minijima u Srbiji.
Gde sam ih sve nalazio,jedan covek je kokoskama dao da nose jaja u njemu u jednom selu!!!! A mini je bio Mini Cooper 1.3 iz 1969 god,kompletan samo naravno popustio svuda.

Ima u Zajecaru austin mini, a u Knjazevcu ima 3komada.U Nisu ih ima vise i to extra stanje...Pozdrav
Nikola Vuckovic - udruzenje ljubitelja starovremenskih vozila Knjazevac budza@bankerinter.net

shta se desi kad chovek chuje da postoje ljdi koji vole oldtimere i da su isti na ceni:)
http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=69973

Ovaj je udaran, prednja maska i hauba mu nisu od te serije. Ili to, ili je pravljen od deset komada.

A ja mislim da ovaj Taunus "TC" nije iz 1970, nego jedan od kasnijih, redizajniranih verzija...

Kada je izašao 1970, izgledao je ovako...:

220px-Ford_Taunus_1974_Vorarlberg_.jpg
To na slici je TC1 L pravljen do sredine 73-će, a XL je i pre toga imao pravougaone farove. Spoljne razlike su u prednjoj masci, natpisima, enterijeru...

Cortina (mk3) mi je oduvek bila lepsa od Taunusa (TC)
(zaobljeni bokovi , zadnja svetla , manji prednji zmigavci)
Takodje, i meni se više svidjaju.
josh kad bi se nalazile kao taunusi :P :P :P :P :P
Čuo sam da ih ima dosta, ali sam lično samo jednu video uživo.

Ovaj audi da li je na prodaju, molim vas neka mi neko javi gde je.
Audi je u Beogradu, nemam pojma da li je na prodaju. U takvom stanju stoji tu već sigurno tri godine.

Danas sam od jednog vozača koji je vozački polagao negde početkom 60tih, te spada u one vozače koji grle i dodaju iz ruke u ruku volan - jedan meni veoma interesantan izraz, koji sam prvi put čuo u životu... Nisam znao gde bih o tome nešto napisao, a pošto je u pitanju izraz koji u sebi sadrži trag legende automobilizma, procenio sam da to treba reći upravo ovde...

Priča mi on kako ga je pretekao jedan Jugo i kaže -
"verovatno je "abartovan"...

:eek::D:ok:

Aaa :lol:, abartovan.
Čuo sam taj izraz još dok sam bio mali, i to je tada kao korišćeno za neke Yugiće koji su bili nešto brži od običnih. U realu, taj izraz nema veze sa Yugom jer isti u bilo kakvoj varijanti motora nema veze sa Abarthom.
Ovaj izraz bi trebalo više da bude vezan za Fiću ili Keca. S obzirom da je Abarth za ta kola odavno izašao iz mode, nije ni čudo što nikad nisi čuo taj izraz.

Evo nekoliko primeraka po vojvodjanskim mestima. Spa;ek je 66 sa neverovatnih 12 KS iz 400ccm (crveni) , zuti ima motor od dyane i 70 god. Neverovatna je i cena bila 150 eura za oba. Buba je z 60te(prodavala se za 333 eura koliko je vlasnik trazio ili zamena za tomos moped ???) Subotici kao i Ami6. Olympia i fiat su sredjeni besprekorno i oni su iz Subotice. A olupina od olympije je u selu Mala Bosna iz 47 godine je. Ima sve delove ali treba raditi....
11-08-07_1400-1.jpg

11-08-07_1356-1.jpg

15-08-07_1224-1.jpg

15-08-07_1228-1.jpg

15-08-07_1256-1-1.jpg

15-08-07_1325-1.jpg

Da li neko ima telefon vlasnika ove olympije iz 1947? (mada po branicima izgleda kao iz 1950-52.Pozdrav budza@bankerinter.net

Nemam više slika, nešto sam samo pojedinačno slikao, ništa interesantno. To bi trebalo po neku grupnu fotografiju načiniti.

Juče sam, idući preko Dedinja, svratio da po danu pogledam onaj SM. I tu malo popričam sa čovekom koji ga je servisirao u tom trenutku. 2700ccm, V6, 1971. Klima, tonirana stakla. Auto je registrovan i u voznom stanju. Poprilično je dobar limarijski, jer je radjen u skorije vreme. Delovi se naručuju iz inostranstva i žešće su skupi. Satnica mehaničara za SM na zapadu iznosi 150 evra. Ovaj zeleni je do zimus bio na Crvenom Krstu.
Rečeno mi je da je drugi SM braon boje i da se nalazi na Belim Vodama. Zanimljivo je da su vlasnici oba stomatolozi.
Čovek prvo nije mogao da veruje šta ga pitam u vezi SM-a, da bi me pitao da li ja uopšte znam koji je to auto. :D Na kraju mi reče da je jako lepo to što se neko u mojim godinama zanima za takve stvari.

SM-1.jpg

Na sajtu facebook u grupi oldtimers imate slike tog braon SM-a.
Pozdrav svima Nikola budza@bankerinter.net

Momci,svaka vam cast na entuzijazmu!
Pregledam vase stranice, svasta vidite i puno znate.
E sad pitanje za vas, dali ste u vasem istrazivanju naisli na neki Hillman/Sunbeam Imp?
Proizvedeno ih je oko pola miliona, ali mislim da su sada kod nas prilicno retki.
(PS zaista steta za ovog CXa!)

Ja sam ih vdeo nekoliko -hilmana hantera ima dosta a jedan minks sam video u Nisu, Sunbeam-a ima ali 1100...

Ona sredjena olympia je 51., a ova u šupi je 47 ili 48... ali ima posla i mislim da ne vredi ni pocinjati... ona je kompletna, ali je treba ispeskariti, lepo izvariti, ofarbati, motor je pitanje kakav je i sto je nagore covek trazi hiljadarčicu i nešto više...
Isto tako sam prosao kad sam nasao jednog pežoa 504 kabriolet (pininfarina) iz 69. Znači izgledao je kao da ga je pregazio teretnjak, pa onda krdo bivola ... i onda jos jednom isto to. Ponosni vlasnik je trazio 1500 eura. To je ono kad neko cuje da su oldtajmeri na ceni. Pa koliko ja da trazim za mog forda 12m iz 67?
I PONOVO , AKO NEKO ČUJE ILI VIDI FIĆU U BILO KAKVOM STANJU NEKA MI JAVI
SeNNa

Back