Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Au , pogresio sam sajt ... :confused:
Ne mogu da nadjem taj koji sam hteo da linkujem ... , nema veze ...
Da tu u je obican ...
Brisem predhodni post da ne zbunjujem dalje ... :cool:

Da "Ziletov" avatar ... :lol:

(Trebalo bi da svi Speciali imaju obrtaljku ... i stari i novi)
t_img-1207253970.jpg

3img-1213291400.jpg

Poslednja izmena:
Jeste u pravu si. Motor je ubacen od 132. Ne samo motor nego morao je da ide i menjač, pa kad je već išao i menjač onda je išao i diferencijal... Zamisli da motor od 132ke nije moga ona menjač od 125ce. Alnaser se nalazi sa druge strane. Moglo je i zvono menjača da se promeni, ali to je već posao... Ovako je jednostavnije. Taj zeleni što sam imao imao je weberov dvogrli karburator i veliki KN filter okrugli preko karburatora, direktni menjač sa 5 brzina i felne od 132ke. Strašno dobar. Otišao je za 1100eura. Naravno na gubitku sam bio, ali nema veze...

Сад је на пинку био неки филм, зове се "Минхен". Филм је добар, и препун је старих аутомобила, нарочито Италијана и Француза.

Poslednja izmena:
Ne, nisam video foto aparate :P
Shalim se, slikacju ga, al mozhda i nije karavan, bio sam u prolazu, sad po slikama mi lichi na to shto sam video, mada je mogucje i da je obichan...

Znači ne mogu da verujem...
Vozim se putem Subotica Vrbas i negde na pola puta vidim natovareni auto , leg'o do crne zemlje,a u njemu 5 Cigana, Roma ili nazovite ih kako hocete, voze perije?!!! Ne bi to bilo toliko čudno da ne voze VOLVO AMAZON sa dvoja vrata matirane bordo boje....
Verovatno ste mislili da je to to.
Sutradan se vozim lokalnim putevima u potrazi za oldtajmerima i opet vidim, sada druge cigane... Voze Audi Coupe iz početka sedamdesetih. Pitam ih jel za prodaju, a oni će * Jeste ne odgovara nam ne možemo da trpamo kukuruz u njega?* medjutim nemaju saobracajnu...
Eto sta sve ljudi voze. Mislim da i nemaju pojma sta imaju. Trgovao sam više puta sa njima i lepe primerke sam imao za bagatela cenu. Kod njih je sve u dinarima, nema nista u evrima :)
Evo onaj fiat 125 Poljak sto sam trebao da ga posaljem jos pre par dana
I jos jedno pitanje ' kad saljem slike povecava se neka crvena linije, pitam se sta ce biti kada dodje do kraje, jel to znaci da necu moci vise sa saljem slike ili nesto drugo.

Prilozi

• IM001678a.jpg
    IM001678a.jpg
    87,1 KB · Pregleda: 20
  • IM001681.jpg
    IM001681.jpg
    36,8 KB · Pregleda: 19
Taunus ti je islikan... Jedno 30 fotosa... Sad...pošto je to malo mnogo za ovde, najbolje da mi na pvt daš mejl i da ti pošaljem...

Dok se to ne desi, evo samo par sličica, da vide ljudi o čemu se radi...
DSC03537.jpg

DSC03532.jpg

Nije nešto, al za delove je super...

IMA LI STA OD ONOG FORDA 12M, MENE ZANIMA... AKO SE ZNA ADRESA DOSAO BIH DA POGLEDAM

Za taj 12m ces morati da sacekas DeeLiteOrange - a .

Slike je najbolje kaciti preko Fotobucketa : http://photobucket.com/
Imas detaljno objasnjenje u temi " Postavljanje slika i tekstova" (na automobilizmu)

To sa romima , ne samo sto se automobila tice nego uopste . Imaju neke svoje kriterijume , tako da pri kupoprodaji/menjazi - svi ostaju zadovoljni ...
Trebao si da sustignes taj Amazon , ko zna sta bi trazili za menjazu ...
Dobro da nije P-1800 (nebi me cudilo)...:lol:

Poslednja izmena:
Evo danas sam "malo" švrlajo po gradu i, izmedju ostalog, našao te dve znamenitosti:

DSCN1745555.jpg

DSCN1746666.jpg

DSCN1747777.jpg

DSCN1749999.jpg

DSCN1750000.jpg

DSCN1753333.jpg

DSCN1755555.jpg

Zephyr je izgleda udaren sa desne strane. Hauba je u totalnom raspadu, branici i kederi takodje. Limarijski na prvi pogled deluje zdravo, ali je sav plastičan, tj napunjen je gitom ili stakloplastikom svuda, tako da ko zna šta bi ostalo kada bi se skinuo sav taj git. Ono što me je iznenadilo je sama veličina tog auta. Katalozi kažu da gepek ima zaprepašćujućih 615 litara :eek::eek::eek:, dužina je 4.57m, a širina bez retrovizora isto tako ogromnih 180cm!

DSCN1765555-1.jpg

2in1 :lol:
DSCN1768888-1.jpg

DSCN1769999-1.jpg

DSCN1775555-1.jpg

DSCN1776666-1.jpg

DSCN1777777-1.jpg

DSCN1771111-1.jpg

Za Corvaira ništa ne mogu reći sem da je dosta loš. Ne znam da li je na prodaju, mada pouzdano znam da se pola Srbije raspituje za njega, ali zato ne znam koliko se uopšte kreću cene Amera.

DSCN1786666-1.jpg

DSCN1785555-1.jpg

DSCN1790000-1.jpg

DSCN1792222-1.jpg

DSCN1779999-1.jpg

DSCN1780000-1.jpg

DSCN1782222-1.jpg

Ovaj pokušava da izvede nekakvo sredjivanje na ulici
wacko.gif
, a baza mu je dosta loša. Nije mi nikako jasno odakle mu taj zadnji trap.

DSCN1824444-1.jpg

DSCN1823333-1.jpg

Ovaj je do pre neki mesec bio u dobrom stanju, sad vidim da je već počeo da biva meta vandala.

Zephyr je bas propao ... odolevao je u onom prolazu u kome je ranije stajao al' evo na sta sada lici ... nije proslo ni 2 god.

Ako je Corvair mogao 20-30 godina tu da stoji , neka i ostane sad tu gde je. Postao je legenda , spomenik , atrakcija ... Steta za Ajkulu (Zabu) - cuvarkucu ... Mogla bi i ona da se utera unutra , sa sve P- 504 koji je uleteo u kadar . Mali muzej na otvorenom - u prolazu ...

850 coupe se sredjuje polako , opusteno . Dugo vec stoji tu .
Ali ovo sa zadnjim tockovima i ko zna sa cim sve jos (sto se ne vidi) - ne razumem ...

Beli bmw - otvoren prozor - nezgodno .

Ja znam dok sam polagao voznju i vozikao se sa instruktorom po gradu, a to bese pre 2.god...tako da ne znam koji deo grada... na jednom mestu su bile 2 ajkule jedna pored druge, cini mi se jedna svetlo plava metalik i druga nesto vuce na roze, isto metalik...

Ja znam dok sam polagao voznju i vozikao se sa instruktorom po gradu, a to bese pre 2.god...tako da ne znam koji deo grada... na jednom mestu su bile 2 ajkule jedna pored druge, cini mi se jedna svetlo plava metalik i druga nesto vuce na roze, isto metalik...

Ivankovacka - Knez Danilova ?

I sada se desava da se s vremena na vreme tu nasuce po neka ajkula ...

Ivankovacka - Knez Danilova ?

I sada se desava da se s vremena na vreme tu nasuce po neka ajkula ...

Stvarno ne bih znao, ali verovatno su bile od istog vlasnika posto su bile jedna pored druge i kolko se secam nisu bile u aktivnoj upotrebi...

Sad gledam sve ove slike koje je postavio Stefan i nesto sam razmisljao da bi idealno resenje bilo da se otvori neka vrsta prihvatalista za napustene oldtajmere, gde ce biti lepo ususkani i sacuvani od daljeg propadanja, a kad se steknu uslovi i mogucnosti i njihovo restauriranje...:D:D:D

Pusti snovi, prijatelju.
I ja bih voleo da imam jednu garažu, gde bih lepo smeštao oldtajmere pokupljene sa ulica, i gde bih ih konzervirao do dalje restauracije. Nije bitno da li ću taj auto voziti ja ili neko drugi, bitno je da se on sredi na pravi način, da se sačuva od daljeg propadanja i da mu se produži život.
Jedno je sigurno, a to je da sam zavoleo oldtajmere. Još od malih nogu su me uvek više privlačili npr GS-ovi, Pezejci, 850-ice, 404-e, 504-ke, 1000 MB-ovke (svih ovih je, po mom sećanju, bilo daleko više pre nekih desetak ili više godina) nego mnoga moderna kola. Zahvaljujući modernizaciji tehnike, prvenstveno Interneta i dig. fotoaparata, zatim drugim ljudima (izmedju ostalima i vas ovde), dobio sam mogućnost ne samo da bliže upoznajem modele, već i da steknem posebno interesovanje za njih.
Kada smo 1997-me godine počeli da vozimo 12-icu, koji je tada sa svojih 80.000 km bio praktično nov i u daleko boljem stanju nego danas, meni se pružila prilika da iz prve ruke osetim nešto totalno drugačije od drugih. I već tada sam naučio da, iako je prešao jako malo, a s obzirom na to koliko je star, su stara kola uopšteno daleko kvalitetnija nego ova danas.
Kada sam pre nekih godinu - godinu i po dana počeo da polako ulazim u priču oko bajatih kola, primetio sam da ljudi, vlasnici oldtajmera, pomažu jedni drugima ne zbog samih vlasnika, već zbog samih kola. U početku mi je to bilo čudno, ali sam i sam ukapirao da je bolje da neki auto bude sredjen, nebitno ko ga vozi, nego da istrune na nekom otpadu ili bude kompresovan u kocku lima.
Moji vršnjaci se čude kako me to zanimaju "krševi" i kako se to na ulici ne okrećem za novom Astrom ili nekim napucanim Ferarijem. Jednostavno, gledam ono što mene zanima i drago mi je kada ima još neko kao ja, željan znanja i spreman da obnovi jedan deo istorije. ;)

Zato kažem, ako znate gde ima neki oldtajmer koji stoji na ulic, recite javno. Za Corsaira, Corvaira i Zephyra zahvaljujem Kverti i Vuletu. Uvek će mi biti drago da, u skladu sa slobodnim vremenom, ako sam u prolazu pogledam neki auto, naučim nešto i na kraju podelim to sa onima koji nemaju prilike. ;)

Back