Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1) Bokovi izpod zadnjih(bocnih) stakala kod kupea su u slucaju prve serije mk1 zaobljeni , a u drugoj seriji mk1 ravni ... i to bi (valjda) trebalo da je tako ...

2) Ghia, osim opreme i ko zna cega + (ima tu dosta nelogicnosti) ima drugaciju masku hladnjaka ...

3) Pisano "Granada", koliko sam virtuelnim putem mogao da ukapiram, vezuje se za GXL:

Ne postoji Mk1 u dve serije, već u dve varijante GXL (možda su tu i L i XL, ako su ti paketi postojali) i Ghia.
Pod 2 stoji provereno, pod 3 je verovatno.
Slabo sam nešto uspeo da nahvatam te Granade, ipak je top-of-the-class, što će reći retko.

Postoje mk1 prva i druga "serija" ...

Evo par sajtova ... ima jos jedan gde se lepo vidi razlika izmedju cupea prve serije i cupea druge serije , ali ne mogu sada da ga nadjem ...
http://www.fordgranada.com/index.php

http://www.granadazone.com/index.html

http://www.ford-granadaguild.org.uk/gu_gallery.php

mk1 Coupe , prva serija
38.jpg

Mk1 Coupe , druga serija
1.jpg

Poslednja izmena:
Da, ali je nemoguće naći ovaj dole "ravan" Coupe u nekoj drugoj varijanti osim Ghie, a ovaj gore sa "naduvenim" bokovima nemoguće kao Ghia.
Nikako da napomenem - meni je lepša ona "ravna" verzija. :D

Poslednja izmena:
Ghiu sa "naduvenim" bokovima (imaju neki svoj naziv) nisam uspeo da nadjem (regularnu) , ali sam negde procitao da su Ghiu uveli 1974 , a tada su ukinuli prvu seriju sa ovalnim bokovima ...

ali sam nasao GL coupe , sa ravnim bokovima :

14232144_1.jpg

brouk1.jpg

brouk3.jpg

800px-Ford_Granada_Coupe_with_Alpine_greenery.jpg

Commander1600tl0_kl.jpg
Commander1600tl3_kl.jpg

Poslednja izmena:
Ghiu sa "naduvenim" bokovima (imaju neki svoj naziv) nisam uspeo da nadjem (regularnu) , ali sam negde procitao da su Ghiu uveli 1974 , a tada su ukinuli prvu seriju sa ovalnim bokovima ...
ali sam nasao GL coupe , sa ravnim bokovima :
Postojala je prelazna godina, kada su istovremeno pravljeni i "ravni" Ghia i GL i "naduveni" XL i GXL. Izgleda da je to 1974-ta.

Danas smo se Bzuva i ja se malo šetali po Novom Beogradu i uslikali razne zanimljivosti...

Ovakav 403 nisam nikad video

DSC032911-1.jpg

DSC032922-1.jpg

Vauxhall Viva HC

DSC032944-1.jpg

DSC032955-1.jpg

Olympia Kadett B, izgleda da je za američko tržište

DSC032977-1.jpg

DSC032988-1.jpg

DSC033000-1.jpg

DSC033011-1.jpg

DSC033022-1.jpg

DSC033044-1.jpg

1200S Automatic :eek:

DSC033055-1.jpg

Kakav je ovo Citroen? Ovo isto prvi put vidim.

DSC033066-1.jpg

DSC033077-1.jpg

DSC033088-1.jpg

DSC033111-1.jpg

DSC033133-1.jpg

DSC033199-1.jpg

DSC033188-1.jpg

DSC033200-1.jpg

DSC033211-1.jpg

DSC033222-1.jpg

Ova dva su specijalno za našeg druga Superbirda :D

DSC033166-1.jpg

DSC033155-1.jpg

DSC033177-1.jpg

DSC033100-1.jpg

DSC033099-1.jpg

Видим били сте испред ортакове зграде у Студентској!
Онај комби је Ситроен HY, такав али црни се појављивао у филму "Црни бомбардер". Репоња је испод солитера код Кеја (додуше раније није био под цирадом), 304 ми изгледа нормално (има један на Ситроеновом ауто отпаду на Лединама, само тамно плав), а Буби фале прагови, мада мислим да је власник оног комбија истовремено и власник бубе, имао је ту испред комбија једну црну Ајкулу Д Супер 5 коју сам ја меркао, али је тражио 1000 евра пре 2 године за њу, а ауто је био у баш јадном стању. Раније је ту стајала још једна бела Ајкула, али где је сад - питај бога!

Испред комбија, код улаза у кућу је стајала црна паралено са улицом, а укосо је стајала бела, коју мислим да сам видео пре око годину да је расклопљена у дворишту, сад сам се сетио!

304 (gl,gr ili sta vec sa luksuznijim zadnim svetlima) - izgleda regularno ,
Olympia takodje .... (one se razlikuju od Kadetta po prednjoj masci , farovima i migavcima)

Ovaj Citroenov kombi je kod francuza kao kod nas kombi Fica .:lol:
Godinama nisam prosao zabacenom ulicicom kojom se iz Zemuna izlazi na N.Bgd. Verovatno ste tu i uslikali zlatni Cirtoen kombi . U njoj se nekada(davno) nalazilo nekoliko Ajkula, Zaba + Tractioni + dosta toga (kako u kom periodu) ...

Nedaleko od W110 sa poluciradom , u anarhitektonskom "trznom centru" stajao vam je i 304 cabrio + par poluzanimljivosti .

..... na Zvezdari je. Zna li neko nešto o tome? Kverta?
Video sam tu nekoliko youngtimera poredjanih iz daljine, u prolazu (mozda i jedan Capri i BMW)...
U tom kraju , nedaleko, bilo je i nekoliko rekorda D i jedan US van iz 70-tih ...

Poslednja izmena:
Oni "privremeni" objekti izmedju solitera , na granici Zemuna i N.Bgd-a ka ul. Dz. Kenedija . (spada u opstinu Zemun)
Poluzanimljivosti - sto bas i nije vredno neke paznje , a ipak nije svakodnevno ...

Back