Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedan sab....

saab1hw3.jpg

saab2nj3.jpg

saab3pq9.jpg

saab4vj5.jpg

To je Saab 96, čini mi se da sam i tog slikao još zimus.
Videh danas na Slaviji takvog istog, samo plave boje.
Inače, u jednom dvorištu kod Karadjordjevog parka ima jedan takav beli leš, sa petokrakama na tablicama.
U Leštanima takodje ima još jedan plavi, sa nešto započetom restauracijom, eno ga, truli na livadi.

U tim Sabovima je Fordov V4 sa 1.5 65 konja. Momci iz MOPARA su taj motor fino naturpijali i za sezone relija krajem '60-ih iz njega izvukli preko 200 konja.

Mopar je chudo :D Svidja mi se mnogo ovaj SAAB!
Stefane, gde nadje ovog Rekorda? Stajao je jedan na Toshinom bunaru, plavi, tamo gde se 82 spushta/penje za Bezhanijsku... Imash li slike njega?

Nema tog oldtajmera u gradu za kog ja ne znam, a da nije zavučen negde: :D
Ovaj Rekord već godinama se parkira na početku ulice Save Kovačevića, gore kod Krsta.
Taj o kome ti pričaš...:think: Sećam se kroz maglu da je tu stajao neki hardtop coupe, ali sam zaboravio šta je to bilo, evo sad me ti podseti. U svakom slučaju ga nema već duže vremena.
Ima još jedan crveni u ulici Cara Dušana u Zemunu. To kad naletim - slikam obavezno.

Braon kupe vec dugo nije tamo ...

...Na primer , nakon duzeg vremena ponovo sam prosao pored crvenog Commodore/Coupe-a (ispod Beogradskog Dramskog) . Naravno u losijem je stanju od Corsaira , ali je dobra baza , vredan restauracije ... Medjutim i on polako propada na ulici . Premesten je blize kontejnerima , dobio je nekoliko malih cukancica , boja jos vise matirala , rdja polako krece u akciju , a mackama sluzi kao sastajaliste . Ne mogu da shvatim "ljubitelje oldtajmera" koji unistavaju ljubimce drzeci ih na ulici !
Ili garaza ili prodaja nekom ko ima garazu !!!
images

Ovaj se nalazi u nekoj Cerskoj? ili Sazanovoj? ulici ... ne znam tacno ...

Mislim da je ovde negde ... u ovom kraju

CommodoreCoupe.jpg

Meni su sve te ulice vrlo slicne jedna drugoj . Opel se nalazi u nekoj od njih , prvoj , drugoj ili trecoj odozdo "paralelno" sa J.Bulevarom (ka Zickoj) , blizu raskrsnice sa nekom strmom ulicicom . Iza Opela (blize raskrsnici) su kontejneri , a ispred je Porsche 924 (u slicnom stanju - dugo vec stoji tamo) ....

To je Saab 96, čini mi se da sam i tog slikao još zimus.
Videh danas na Slaviji takvog istog, samo plave boje.
Inače, u jednom dvorištu kod Karadjordjevog parka ima jedan takav beli leš, sa petokrakama na tablicama.
U Leštanima takodje ima još jedan plavi, sa nešto započetom restauracijom, eno ga, truli na livadi.

U tim Sabovima je Fordov V4 sa 1.5 65 konja. Momci iz MOPARA su taj motor fino naturpijali i za sezone relija krajem '60-ih iz njega izvukli preko 200 konja.

E sta sve ima u Lestanima i truli.....:( ima i jedan tamno crven:D

Takav stojao do proslog leta na placu preko puta mene, samo bio je u kupe verziji... doduse havarisan... Moj komsija ga prodavao, ali nije bilo kupaca.... i na kraju ga prodao ciganima, dosli isekli, natovarili na tama i odneli...
Znam o kojim kolima je reč. Čovek je za njega tražio mnogo para, iako je bio leš i to još muški udaren. Recimo da je bila cifra nekih 400 evra. Nudjeno mu je 300, on nije hteo, da bi ga kreten na kraju prodao Ciganima ne za veću cifru od 100 evra.

Back