Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste i tih 3k evra računaš da se popravlja u ovlašćenom a sam šrafiš :lol: imam ja drugare koji se sami sebi ugrađuju :lol:
Ne to su neto troskovi ..
3k racunam farbanje komplet auta , presvlacenje sedista tj komlet kabine u kožu novi krov plus kočnice i ostale sitnice da bi auto bilo tip top . Mozda je trebalo malo vise zavisi koliko mehanički treba da se radi ..Auti je stajalo 2g tu sugurno ima dodatnih troškova ali u gubo je to to otprilike.. imam ja sve cene u glavi i obično dobro procenjujem troskove .. Raspitaj se koliko bi te sve to koštalo u Srbiji :)..

Poslednja izmena:
Kuckanje jer su bili prevrtani pri velikim brzinama. Kupi nekoliko tabli lima i krene da ih kucka i razvlači. Ništa nije kupovao skine spoljašnji lim vrata, iskucka i zavari od nove table komad. Auto na kraju bio ko nov. Zvali smo ga čarobnjak aca iz mm luga :mrgreen:

IMG_20221029_224511490_MF_PORTRAIT.jpg

retki primerak Mercedes 280SL cabriolet 1976
od pre 15 munuta

samo da znaš koliko si u pravu :ok:
Ja sam pregovarao sa jednim iz Californie da mi ga posalje pre jedno 2-3g mehanički je bio ok kako kaze korozije nije bilo Californija ..Trebalo mu je farbanje i tapaciranje oko 5300$ je bilo sve sa posiljkom do Danske ..Pa ti sad pogledaj sta može da se uzme za te pare danas :) ..Odlicna je to investicija ako živiš negde na Zapadu

15 najtraženijih automobila svih vremena

Za većinu nas, automobili su samo mašine, dok su za druge neki od njih posebno atraktivni i zanimljivi. Naročito kada imaju moćne motore, sportske linije i deluju luksuzno. Zato smo za vas sastavili listu od 15 najtraženijih automobila svih vremena, onih koji su ljubiteljima automobila delovali najzavodljivije i najatraktivnije. Pa, pošto je lista poduža, da krenemo...

#1. JAGUAR E TYPE

4003feba0.jpg

Ovaj sportski automobil debitovao je 1961. i proizvodio se do 1974. godine. A kolika je bila njegova popularnost možda najbolje govori to što je i sam Enco Ferari izjavio da je Jaguar E type – „najlepši automobil koji je ikada napravljen“. Ako to kaže Ferari, ko smo mi da mu protivrečimo?

#2. ASTON MARTIN ONE-77

401ccbc47.jpg

Možda nije najbrži ili najlepši automobil Aston Martina, ali DB5 je jednoglasno najatraktivniji. Nekadašnji automobil Džejmsa Bonda ušao je u proizvodnju 1963. godine, sa 4.0 – litarskim motorom, koji je od 0 do 100 sizao za svega 8 sekundi. Šta da se kaže, 007 nije mogao da vozi bilo šta.

#3. MERCEDES-BENZ 300 SL

402ae565b.jpg

Ova ikona automobilizma sa vratima u obliku galebovih krila proizvodila se između 1954. i 1963. godine. Putnički ali, opakog izgleda, mora se priznati. Veoma atraktivan i tražen.

#4. FORD MUSTANG

Ford je ovaj model pravio poslednjih 50 godina u više verzija. Ali model 390 Fastback GT iz 1968. godine je najbolji od svih, i bio je ključni deo duge automobilske potere u kriminalističkom filmu „Bullitt“ (1968). Apsolutno, s razlogom.

#5. CHEVROLET CORVETTE

Legendarni model Sting Ray iz 1963. godine je najatraktivnije vozilo koje je Chevrolet ikada proizveo. To je automobil koji je, po mišljenju entuzijasta, izuzetno poželjan i zabavan za vožnju.

#6. ROLLS ROYCE WRAITH

Ova prelepa limuzina se intenzivno koristila u posleratnoj Engleskoj. Vremenom je proizvođač počeo da koristi zamenljive delove kako bi uštedeo troškove, što je ovaj automobil učinilo lakšim za održavanje i popravke. Ipak, Rolls Royce se do danas smatra autom koji je ujedno i statusni simbol, i koji često ne vozite sami, već vas vozi profesionalni vozač.

#7. MCLAREN MP4-12C SPIDER

Ovaj fenomenalni auto predstavljen pre više od 10 godina, dostiže maksimalnu brzinu od preko 300 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 3.1 sekundu. Malo li je?

#8. 1934 DUESENBERG MODEL J

Ovaj prelepi automobil napravljen je u samo 12 primeraka, a jedan od njih, prodat je na aukciji za čak 1.43 miliona dolara. Šta reći?!

#9. FORD GT40

Jedan od najskupljih automobila ikada prodatih na aukciji je upravo Ford GT40 iz 1968. godine, a prodat je za vrtoglavih 11 miliona dolara! Četiri puta je pobedio na 24 sata Le Mana! Zaista, jedan potpuno neverovatan auto!

#10. PORSCHE 911

Kada kažete Porsche, većina će pomisliti upravo na model 911. Ovaj automobil, tačnije, serija vozila u obliku originalnog 911, postoji već preko 50 godina! Toliko o tome.

#11. BUGATTI VEYRON

Veoma skup, veoma brz i auto čije je pojavljivanje donelo ponovno rođenje brenda Bugatti. Zanimljiv je podatak da je tokom sajma automobila u Njujorku, ovo vozilo imalo sopstveno obezbeđenje, koje je trebalo da spreči javnost da mu se previše približi.

#12. FERRARI 250 GTO

Jedan od najlepših i najskupljih automobila svih vremena. Proizveden je između 1962. i 1964. godine. U maju 2012. godine, trkač Stirling Moss prodao je na aukciji svoj primerak za neverovatnih 35 miliona dolara! Bez komentara.

#13. FERRARI F12 BERLINETTA

Berlinetta je bio jedan od Ferarijevih najbržih automobila. U novembru 2012. godine, kolekcionarski, prvi primerak, prodat je za 1.1 milion dolara, a novac je dat u dobrotvorne svrhe, za žrtve uragana Sendi.

#14. BMW Z8

Ovaj moćni automobil, dizajnirao je Henrik Fisker, a proizveden je između 1999. i 2003. godine. Još jedan u nizu onih koji je vozio Džejms Bond u filmu „Svet nije dovoljan“. Samo najbolje za 007!

#15. CHEVROLET CAMARO Z28

Ovaj fenomenalni auto sa V8 motorm iz 1970. godine, bio je posebno popularan u Sjedinjenim Američkim Državama. S ove strane Atlantika manje, ali je svejedno jedan od najtraženijih svih vremena. Svakako, ne bez razloga.

Poslednja izmena od moderatora:

Американците „полудеа“ по „југо“: Сè повеќе се бара, цените вртоглаво растат​

Amerikanci "poludeli" za Yugo, sve više se traži primerak više, cene mu vrtoglavo rastu
jugo.png

Се чини дека моделот „југо“ е сè попосакуван меѓу Американците и заинтересираните се подготвени да издвојат голема сума за него.
čini se da model Yugo je sve poželjniji među Amerikancima , spremni su da izdvoje i veće sume novca da bi kupili ovog oldtajmera
lg.php

И не се многу пребирливи. Се разбира, GVX и Cabrio се особено скапи, но сосема солидно минува и обичното „југо“ кое визуелно не се разликува значително од оние што доминираа на нашите патишта во 90-тите. Најновиот пример доаѓа од аукциската платформа Bring-A-Trailer.
Се работи за сосема обично „југо GVL“ од 1988 година, кое со помалку од 108.000 поминати километри е сосема обичен автомобил. Судејќи според фотографиите, станува збор за многу добро одржуван автомобил. Кај првиот сопственик беше до 2021 година, со оригиналниот 1,1-литарски мотор од 55 КС.
Примерокот е продаден за 9.001 долар, што потврдува дека 12.100 долари за кабриолет верзијата не биле само ненадеен или избрзан потег на некои „југоносталгичари“.
lg.php

Американците, се чини, препознаваат одредени квалитети на производот на „Застава“. Сè повеќе луѓе го наведуваат лошото одржување како главна причина за досегашниот лош имиџ на „југо“ во Америка.
Така, во коментарите на оваа аукција, еден корисник наведува дека имал примерок што го изнајмувал за само 10 американски долари на ден и заработил пристојна сума. Тој вели дека било потребно само редовно да се сервисира автомобилот и навреме да се смени запчестиот ремен. Тој и денес вози „југо“ и ја фали неговата мала потрошувачка на гориво.

Back