Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
saab2.jpg
saab 1.jpg
saab.jpg

na putu ka presi pa ako nekoga interesuje....

Ljudi, nemam preteranog iskustva sa ovim, pa moram da pitam. Da li je moguće uvesti Minija koji je iz 92-e, odnosno, da li se pod oldtimerom podrazumeva da automobil mora da ima odredjenu starosnu dob, ili sam model koji se proizvodi?

Poštovana gospodo, vidim da se ovde lepo družite i diskutujete o starim automobilima. Vidim da ste odlični poznavaoci i zaljubljenici istih pa sam hteo da vam ponudim jednu dobru knjigu leksikon svih napravljenih automobila u svetu 1970. godine. Originalni naziv DIZIONARIO DELLE AUTO 1970 u izdanju QUATTRORUOTE, na preko 700 strana u tvrdom povezu slike tehnički podaci, cene i sve ostalo o vašim ljubimcima. Zainteresovanim šaljem slike na mail. Veliki pozdrav i samo nastavite istim elanom da spašavate ove divne ljubimce.

Drugarski pozdrav Peca

petarbocina@hotmail.com

Za mene je dobar auto onaj koji je limarijski dobar, ali neradjen, odnosno auto u prvoj boji. Bolje i sa povrsinskom korozijom i izbledelom farbom, ali farbom koja je nanesena u Mercedesu pre 30 godina, nego tek ofarban koji se sija kao da je nov, a ispod horor zbog kog ce sve da potklobuci za godinu dana. Mercedesi su posebno nezgodni za limare jer imaju sendvic zastitu, tako da u 99% slucajeva ako je auto radjen - nije uradjen kako treba.
Sto se motora tice, to verovatno zna i sam, sad kad temperature padnu ispod nule, ode da gleda auto u 7 ujutru i ako upali - to je to.

Sto se tice 240D generalno, lepo nosi tu karoseriju. Ne umire uzbrdo kao 200D, i moze laganini da odrzava ~120 na sat, a na kraju krajeva, W123 se kupuje za uzivanje, a ne za jurcanje. Delova ima svuda i prilicno su jeftini, potrosnja je oko 10 litara dizela, loz ulja, ili cega god naspes u njega. :lol:

Inace, mislim da je ovo poslednji trenutak da se kupi W123, ko voli. Bacaju se na otpad masovno, delova nikad vise, tako da ko naleti na dobru, ne treba da propusti priliku.

Poslednja izmena:

Back