Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stodvajes'trojke sa četvoro vrata su verovatno svima dosadile pa i taksistima ali ove:

123-1.jpg

Meni su i "minike" sa dvoje vrata bile vrh...

Tja, dobro, mali promašaj, dešava se i u boljim kućama. Elem naleteh danas na ovo:

opelev10-1.jpg

Lično mi se više sviđa zakošena kupe verzija, ovaj je obična limuzina s dvoje vrata. Inače je Opel takvu praksu uzgajao do početka osamdesetih, a posle je od toga digao ruke, kao i svi ostali. Bar ja ne mogu da se setim aktuelnog ili automobila iz bliže prošlosti koji je veća limuzina s dvoje vrata. Motor 1700 je osim u ovu išao još i u 2 generacije posle njega da bi ga se rešili takođe početkom osamdesetih.

Ево из мог комшилука, двоје врата, купе, са све раткапнама у оригиналу:

dsc02880-1.jpg

Кад сам био мали клинац, ривал овоме ауту био је Капри, прве генерације с краја шездесетих. Доста су слични, ал некако, ваљда због неке рибе из комшилука, више сам готивио Капри...

Кад сам био мали клинац, ривал овоме ауту био је Капри, прве генерације с краја шездесетих. Доста су слични, ал некако, ваљда због неке рибе из комшилука, више сам готивио Капри...
Rival ovom Commodore-u su bili 17-20-26M hardtop coupe-i, a Capri je bio u rangu Mante.

vido sam stegnut Taunus 12m P6...četvora vrata...beče boje...
...znam ga od detinjstva...oduvek je bio mažen i pažen...i sad je dospeo u ruke jednog čike koji ga je dok sam čeko autobus glanco jedno 15 minuta...

...iam sličke, misim sliko sam ga mobilnijem, samo ne znam dal da mećem jer i vrapci znaju kako izgleda...

Da ne crkne tema, nema nikog da se oglasi već mesec i po dana...
Preturajući po internet oglasima, evo malog izbora na temu oldtajmera, šta se nudi po Srbiji, ako nekoga interesuje kupovina neka ode na sajt sa koga sam preuzeo slike:

Nekoliko Fiata, ovaj 1100 je baš onakav kakav treba:

125 Special, original:

850 Spyder:

Jeep, deluje originalno:

Mercedes, ponton:

Daf, ne sećam se kada sam zadnji put video ovakav registrovan:

Dva američka veterana, Dodge i Ford:

I za kraj Opel, poslednja dva izgledaju sjajno:

Ako je neko od forumaša vlasnik jednog od gore postavljenih automobila, neka napiše nešto više...

Crveni DAF je od nekog iz mog komsiluka, prodaje se ima 2 godine (prva cena je bila 1000), tako da verujem da bi sad mogao da se uzme za neku podnosljivu cifru. Inace, u NS ima jedan odlican registrovan, a jedan onako krsevit su pokupili komunalci.

Imao moj komšija godinama, ali ga prodao zbog održavanja. :(
Inače to je variomatik, preteča nekih današnjih menjača te sorte. Kasnije se prodavao pod Volvoovim imenom, jer su ga ovi progutali sedamdesetih.

Back