Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ford je samo bazično američka marka, ali ja imam više godina nego što sam uživo na drumu video pravih američkih fordaljki....
Uvek ih je bilo jako malo, pošto ja pamtim duže od tebe. I generalno, Ford u Srbiji nikad nije bio posebno popularan. Zašto, to je već tema za neka ozbiljnija istraživanja od ovog našeg pisanija.

911s [SK];12984499:
Espanol je verovatno mislio da to više nije oldtajmer po najstrožijim merilima najpoznatijih svetskih oldtajmer klubova, a nešto mi se javlja da mi nećemo imati želju da budemo članovi istih.
Dalje, iskreno ne verujem da će oni imati propisane vrednosti izduvnih gasova za bukvalno svaki model proizveden u istoriji automobilizma, cenim da će postojati neka maksimalna granica koju ne prelazi ni autobus GSP-a koji je pred umiranjem.

Vule GS,odlicna informacija.Potpuno se slazem sa ovom pricom.Nije oldtajmer samo "star" auto,vec to mora i da bude u mnogim drugim aspektima,originalni enterijeri,detalji,motor,svasta neto.Pretpostavljam da u Sloveniji ipak mozes oldtajmera da registrujes privremeno,npr 6 meseci,ili mozda i manje...

Nadam se da ce ovo jednog dana zaziveti i kod nas :think:

911s je to dobro rekao.
Ja se licno nadam da nece to bas tako ni zazivjeti jer ce na susretima onda biti po 5-6 automobila i 12 motociklova.
U stvari onda cemo mi praviti neko udruzenje za ove sto ne podlijezu tim strogim pravilima pa se opet sastajati.:)

Image035.jpg
Prelepo!
911s [SK];12971385:
Kada budu usvojeni predlozi zakona vezani za oldtajmere, da biste mogli da sa takvim vozilima ostvarite usvojena prava, moraćete da budete članovi nekog od oldtajmer klubova, kojih kod nas ima dosta.
Da ne bi svako sa trulim kršem tražio smanjenje registracije i ostale olakšice samo da bi uštedeo koji dinar. ;)
Neće njima biti problem učlaniti se i dobiti potvrdu preko "rođe"...ali ako je to cena koju mi ostali moramo platiti...neka.
Zar ne?
Pa njemu jeste veliki ovaj VW kad je visok 1.5 metara :hahaha:
:D :D
Ali reklama je genijalna...i nekako iam duha, danas se retko sreću takve...eh...

Da... Ovde većina klasika ima delove sa buvljaka....
To je sasvim normalna i očekivana stvar kao što i svi hoće da za soma evra kupe registrovan ispravan vozan oldtajmer u koga neće morati da ulažu još najmanje pet godina. ;)

Prelepo!
Neće njima biti problem učlaniti se i dobiti potvrdu preko "rođe"...ali ako je to cena koju mi ostali moramo platiti...neka
Nema "rodje".
Najlakše je reći za nekoga da ima "rodju" i to uzeti kao opravdanje što se mi nismo trudili.
Evo ja sam član oldtajmer udruženja i kao takav ću sa svojim vozilom imati beneficija koje i dolikuju takvom vozilu, naravno kada zakon bude bio aktuelan.
Ne možemo svi čekati da nam pokucaju na vrata i pitaju nas da li imamo neki oldtajmer za koga bismo želeli beneficije. :roll:
Moramo biti agilniji ako hoćemo da dobijemo ono što očekujemo.

Иначе, ' 71 таунус 1.3 нема серво кочнице нити серво волан... док ' 72 рекорд има и једно и друго...
Može da nema servo jedino ako je Base model, svi ostali su imali. Jedino ako je neko pametan skinuo, kao što npr imam slučaj sa svojim vozilom.
Doduše, Rekord je za klasu iznad, znači u klasi Granade, a Granada je uvek imala dosta opreme.

Interkomerc je osnovan '51-ve kao preduzeće za export-import, prvi partner im je bio FoMoCo, a '69-te su sazidali kompleks sa servisima i magacinima na Novom Beogradu. O tom objektu u 29-tom nemam informacija, možda im je tu bilo sedište.

I u doba stare Jugoslavije zastupnik Forda je bio Intercomerc iz Zagreba
Aaaa, post od njega!
:D :D

911s [SK];13030401:
Nema "rodje".
Najlakše je reći za nekoga da ima "rodju" i to uzeti kao opravdanje što se mi nismo trudili.
Evo ja sam član oldtajmer udruženja i kao takav ću sa svojim vozilom imati beneficija koje i dolikuju takvom vozilu, naravno kada zakon bude bio aktuelan.
Ne možemo svi čekati da nam pokucaju na vrata i pitaju nas da li imamo neki oldtajmer za koga bismo želeli beneficije. :roll:
Moramo biti agilniji ako hoćemo da dobijemo ono što očekujemo.
Izgleda da nisi razumeo:
Ok je sve to naše se klubovima, i benificije na taj način, ali hoću da kažem da će pola likova sa TAS-ovima i sličnim šklopocijama u 90-%-raspad stanju dobiti iste benificije kao mi preko "rođe" koji će da im izda/sredi potvrdu za/od....
Pa kažem, ako su benificije za par tih (ne baš samo par...) likova sa "rođama" cena koju treba platiti da bi i mi ostali imali benificije...haj', neka ih...
******, živimo na Balkanu, ovde uvek neko (redovno neko drugi...) ima "rođu".

Зато треба подржавати акције за повољни куповину нових возила, јер када се обнови возни парк и нама олдтајмеристима ће да сване.
Јесте да се за то време изврши геноцид над старим возилима:(, али шта је ту је.

Ja mislim da bi kod tih što drobe stara vozila trebala da bude komisija za procenu kulturološke vrednosti automobila... Stari jugo i tas na mlevene, ali Record, GS, Mečka Mini, Skoda 1000... Gde da se to melje... To je nacionalno blago...

Back