Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam Wartburg limuzinu, godiste 1977. Ima li svrhe da ga prijavim kao oldtajmera i gde to mogu da obavim? Hteo bi jos da ga vozim jer sam se bas navikao na njega, a ovaj novi zakon ce ga spremiti u vecna lovista. Auto je u prilicno dobrom voznom stanju. Do sada je bez problema prolazio tehnicke. A sta da radim...?

sto da ga novi zakon spremi u vecna lovista? ako je tehnicki ispravan.

Mercedes mi i nije toliko interesantan koliko i ovaj bus... Moracu prvo da se raspitam kako ide registracija pa ti se onda javljam... :ok:
Mercedes kad sredis kako treba, to je auto za cijeli zivot. Nadzivi te 'ladno, toliko o kvalitetu, a udobnost je sinonim tim autima.
No, ako ti je T2 drazi, postujem, i on ima "nesto".
Pretpostavka (ili savet) - mislis napraviti kamper za ljeta?
Znam solidan poviseni (furgon, kao pekarski, nije Westfalia) T2 koji bi bio super, pa pozuri sa raspitivanjem... (:
Pozdrav

Mercedes kad sredis kako treba, to je auto za cijeli zivot. Nadzivi te 'ladno, toliko o kvalitetu, a udobnost je sinonim tim autima.
No, ako ti je T2 drazi, postujem, i on ima "nesto".
Pretpostavka (ili savet) - mislis napraviti kamper za ljeta?
Znam solidan poviseni (furgon, kao pekarski, nije Westfalia) T2 koji bi bio super, pa pozuri sa raspitivanjem... (:
Pozdrav

Necu kamperku, samo sicevi za ove moje pivopije, onako da ga cesce punimo i palimo sirom Evrope, evo nam vize vise nijesu potrebne... :ok:

Koliko vas ima?
Nije problem, ne mora kamperka, imaaa ih, ne znamo sta cemo od njih. Ima vec od par stotina evra.

Ja sam vise tip za solo-reissen + da ni o cemu ne ovisim, tako da mi je verzija kampera super... Doduse, radije bih, npr. 310D (imao...Automatic... Nikako da ubodem normalan automatic, prvo kombi, onda Scirocco!) ili T3, T2 mi je ružnjikav, a T1, ko će ga naći, srediti...
Morace se i to praviti...

Ма мора да има у ЦГ неки ВЊ Т2 да се нађе... ако нема онда у Босни или Србији... онај плави је продат, мада сам видео по огласима у последње време бар десет комада... Ево га један што је претворен у шупу:

Ево још пар комада олдтајмера који стоје по граду и не дира их ни паркинг сервис ни јавно комунално. Ови први само пишу казне непрописно паркираним а ови други су изгледа сувише заузети ђубретом. Једино ако неко из комшилука пријави неки ауто, онда ће доћи и однети ауто.

Спачек који је хтео да купи мој друг, жена је тражила 400 евра, али је то њему било много па је одустао. Стоји више од годину дана и мислим да лако може да се доведе у возно и пристојно стање.

шкода купе, лакше хаварисана, мислим да стоји више од две године. Има ту у близини и једна регистрована која се вози, можда ова служи за резервне делове...

Old-mne, obećah ti slike ovih T1 i T2 od druga...

7029_1166441372629_1575752111_425898_6915796_n.jpg

7029_1166441412630_1575752111_425899_2855952_n.jpg

Čak ni nema slike svih, ima ih 8, 9...

Ima još i 2 coupe minike, "obicnu" bubu, faltdach ovalku (jedina u bih), W110 reponja dolazi ovih dana, u pregovorima je za grbu i SS-ovac i još nekih stvari, ko će ga znati...

Koliko vas ima?
Nije problem, ne mora kamperka, imaaa ih, ne znamo sta cemo od njih. Ima vec od par stotina evra.

Ja sam vise tip za solo-reissen + da ni o cemu ne ovisim, tako da mi je verzija kampera super... Doduse, radije bih, npr. 310D (imao...Automatic... Nikako da ubodem normalan automatic, prvo kombi, onda Scirocco!) ili T3, T2 mi je ružnjikav, a T1, ko će ga naći, srediti...
Morace se i to praviti...

Nekad bilo 6, sad nas je 5-orica, oni nijesu zainteresovani za ove izazove, dok smo klinci bili da, ali sad vise ne...
Kao djeca smo kupili spaceka i ladu za 900 DM,(godine inflacije, covjeku trebale marke jer je htio da pali preko bare) ako se ne varam bila je to 1992 godina kad se za benzin cekalo satima a mi vozili po vas dugi dan... (imali jednog siptara koji nam je prodavao svercovani benzin iz Albanije) Nakon nekih 2 ipo mjeseca spacek je odsluzio svoje casno i zavrsio je u jednoj starobarskoj provaliji odakle su ga cigani prije dvije godine odvukli na "restauraciju" u niksicku zeljezaru...

Ма мора да има у ЦГ неки ВЊ Т2 да се нађе... ако нема онда у Босни или Србији... онај плави је продат, мада сам видео по огласима у последње време бар десет комада... Спачек који је хтео да купи мој друг, жена је тражила 400 евра, али је то њему било много па је одустао. Стоји више од годину дана и мислим да лако може да се доведе у возно и пристојно стање.

Spacek me podsjeca na ovog sestog od nas koji nazalost nije vise medju zivima i zato bih ga opet rado kupio, imao je jedan fin u Bijelom Polju ali je vlasnik trazio 2000€, mislim ko je tu lud!!!
Old-mne, obećah ti slike ovih T1 i T2 od druga...

Čak ni nema slike svih, ima ih 8, 9...

Ima još i 2 coupe minike, "obicnu" bubu, faltdach ovalku (jedina u bih), W110 reponja dolazi ovih dana, u pregovorima je za grbu i SS-ovac i još nekih stvari, ko će ga znati...

Brate ovi busevi su shou, kakve su im cijene??? Znam tipa koji u Njemackoj ima old timer autokucu mozda bi covjek mogao posao da odradi... :think:

gde su ovi busevi u mailovcu?
Kakvom Mailovcu? Svi sa slika i jos nekoliko oldtimera su u dvoristu kod druga, on i brat ih skupljaju i rade sebi.
Nekad bilo 6, sad nas je 5-orica, oni nijesu zainteresovani za ove izazove, dok smo klinci bili da, ali sad vise ne...
Kao djeca smo kupili spaceka i ladu za 900 DM,(godine inflacije, covjeku trebale marke jer je htio da pali preko bare) ako se ne varam bila je to 1992 godina kad se za benzin cekalo satima a mi vozili po vas dugi dan... (imali jednog siptara koji nam je prodavao svercovani benzin iz Albanije) Nakon nekih 2 ipo mjeseca spacek je odsluzio svoje casno i zavrsio je u jednoj starobarskoj provaliji odakle su ga cigani prije dvije godine odvukli na "restauraciju" u niksicku zeljezaru...

Spacek me podsjeca na ovog sestog od nas koji nazalost nije vise medju zivima i zato bih ga opet rado kupio, imao je jedan fin u Bijelom Polju ali je vlasnik trazio 2000€, mislim ko je tu lud!!!

Brate ovi busevi su shou, kakve su im cijene??? Znam tipa koji u Njemackoj ima old timer autokucu mozda bi covjek mogao posao da odradi... :think:
1. Ja sam za taj film. (: ok, nadje se i sa sedistima, najmanji problem.
2. Puno. Nadji neki solidan za max. 500 evra, sredi ga za jos 1.500 i imas odlican auto, a i u taj bi morao uloziti toliko...
3. Mislis, za koliko se prodaju? Ne prodaju se, radi ih za sebe, zna znanje, a nudili su mu solidnu Mecku R107 za jedan, nije hteo uzeti, kaze sta ce mu to, hoce kombi, svakako vec ima 2 C114. Kakav posao da se odradi, na sta si mislio?
A jel` mozete u Crnu Goru uvesti iz Srbije?

Dobar Spacek ima svoju cijenu,ako je u bas dobrom stanju 2000e jeste OK cijena.
Da, fantastican, a ne bih rekao da je taj. Gledao sam neki dan W123 200D, nije los, jedno 1.00e vredi i jos 500e uloziti i super, dajem mu Tipa (1.500e, posto rece da bi pristao i na zamenu za manje) kaze ok, i ja mu jos 500e, ne da ispod 2ke. Rekoh, sretno ti s tim...
Mislim da bi se neki stariji Spale mogao uvesti... Kako glasi zakon o oldtimerima u CG?

1. Ja sam za taj film. (: ok, nadje se i sa sedistima, najmanji problem.
2. Puno. Nadji neki solidan za max. 500 evra, sredi ga za jos 1.500 i imas odlican auto, a i u taj bi morao uloziti toliko...
3. Mislis, za koliko se prodaju? Ne prodaju se, radi ih za sebe, zna znanje, a nudili su mu solidnu Mecku R107 za jedan, nije hteo uzeti, kaze sta ce mu to, hoce kombi, svakako vec ima 2 C114. Kakav posao da se odradi, na sta si mislio?

S'obzirom da ih covjek ne prodaje nikakav... Imam po compu nedje fotki ali Bog jedan zna dje, nekad davno sam ih bio postavio odje mada ne znam vise ni sam ni dje ni kad...

S'obzirom da ih covjek ne prodaje nikakav... Imam po compu nedje fotki ali Bog jedan zna dje, nekad davno sam ih bio postavio odje mada ne znam vise ni sam ni dje ni kad...
Ma bezi, lik je paljevina gora od mene, ja kupim sve sto mogu, on sve sto ugleda. Vidio si pola stvari sto ima, a 24 mu godine! Nego, de ti meni posalji PP, o kakvom je biz-u rec, pa mozda napravimo nesto, ja sam uvek za.

Ovi kombiji su bogu za plakati...

A, je li, majstore?
Hajde ti nama lepo pokazi svoje vrhunske primerke, pa da se svi divimo!

Decko ima 24 godine, radi 24/5, samo vikendom je slobodan i tad ne izlazi iz garaze! Finansije i vreme su, ocito problem, jer SVE radi sam, a nijedan od tih auta nece propasti, neki se rade, neki su za dijelove... Zato malo postovanja molim!

A, je li, majstore?
Hajde ti nama lepo pokazi svoje vrhunske primerke, pa da se svi divimo!

Decko ima 24 godine, radi 24/5, samo vikendom je slobodan i tad ne izlazi iz garaze! Finansije i vreme su, ocito problem, jer SVE radi sam, a nijedan od tih auta nece propasti, neki se rade, neki su za dijelove... Zato malo postovanja molim!

Nisam u tom smislu mislio, srediće ih on... Nego se pitam ko ih je tako zapustio?

Onda izvini na reakciji.

A sto se toga tice, pricao mi je on kako ih je kupovao, sve ludja prica od ludje...

Ta dva bela, bez vrata, jedan je izgoreo prije 30 godina i bacen u sumu, drugi je stajao na sred njive, na traktorskoj prikolici, pa su ga viljuskarom stavljali na kamion... Jedan je bio kod nekad, valjda, najpoznatijeg krojaca u YU, koji je imao svoj bend, pa je druga ekipa iz BL isla po njega, pa ih je puskom otjerao, pa su mu pricali, ali nisu hteli reci gde tacno, pa je on zapucao 2 puta u ZE, pitao ljude na ulici znaju li za neki oldtimer, pa od jednog do drugog, od izgorele karoserije W136 za 30.000e preko W123 za 5.000 posto je jedini preziveli do VW T3, slucajno nanjusi nesto... I on zamalo dobije metak, ali je smarao coveka godinu dana dok mu nije skoro poklonio...
I tako dalje...

Back