Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
W120, iliti, u ostatku sveta poznat kao "Ponton", prvi posleratni Mercedes sa tzv. "ponton" karoserijom, po kojoj je dobio ime. Hvala, Superbird.

A, šta je fenjeraš? Računam da bi mogao biti W110? Ili, ako je zbog farova, možda 170-ka, iliti W136.
Može malo pojašnjenje?

Napisao je da je Minika , a zasto ne znam ... i ja prvi put cujem za taj izraz ..

btw :
VOLVO 164, 1974, potrebno sredjivanje, 600 €. 063/74-94-292

Jel' gledao neko ovog ?

Da nije onaj zlatni ?

Poslednja izmena:
911s [SK];9949958:
Ovo prvi put vidim uživo, a ružan je kao sam djavo:

DSC05084-1.jpg

DSC05083-1.jpg
Chrysler-Simca 1308GT?
Gde si ga našao?
Moj komšija ima sličan, '76 godina, ubi se ražeći neki za delove, pa ako može koja info... Izvinjavam se što citiram ovako staqr post, ali zapelo mi za oko.

Usput...meni je baš simpa... :)

Chrysler-Simca 1308GT?
Gde si ga našao?
Moj komšija ima sličan, '76 godina, ubi se ražeći neki za delove, pa ako može koja info... Izvinjavam se što citiram ovako staqr post, ali zapelo mi za oko.

Usput...meni je baš simpa... :)

u Starim Banovcima (pre naselja Kablar ako ides iz Beograda) sa desne strane stoji jedan vec dve-tri godine sa nalepnicom "NA PRODAJU". Ne znam nista vise od toga ali ako se "ubi trazeci auto za delove" neka se provoza do tamo...nije daleko :lol:

Cale mi je popravljao i prodavao delove za ruska vozila, pa se odmalena motam oko njih pa sam ih vremenom nekako zavoleo... :D

Rusi su znali nekada napraviti i interesantne automobile,sada oldtajmere,eto mozes po nesto i o njima napisati.
Nikad ih nisam bas pratio i ne znam bas modele,ali ih je bilo interesantnih.
Ruski kamioni i teske masine su mi malo interesantniji.
Pozdrav za tebe!

Rusi su znali nekada napraviti i interesantne automobile,sada oldtajmere,eto mozes po nesto i o njima napisati.
Nikad ih nisam bas pratio i ne znam bas modele,ali ih je bilo interesantnih.
Ruski kamioni i teske masine su mi malo interesantniji.
Pozdrav za tebe!

Нпр. ГАЗ Победа М20:

0226901001247148678.jpg

Или Волга 21:

GAZ-21.jpg

Чајка:

1981chaika.jpg

Али ипак су све то биле копије америчких аутомобила. Далеко од тога да пљујем по руским возилима (више поштујем некога ко воли Ладу него Прасат), било је и лепих модела, али проблем је био у томе што су Руси ауте копирали некако накарадно, рецимо Форд од којег је настала ГАЗ 21 је јако леп, а Волга је испала некако бзвз, висока, са зашиљеним предњим делом...

Back