Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A48BF16A-4654-4D15-A906-0734FD87A435.jpeg

Pa nije ni uvezao imaš masu tih oldtajmera koji se nude kod nas a nalaze se mahom u americi. Na jednoj fotki iza jaguara je auto sa nemačkim tablama.

Inače taj jaguar je radio samo ako se svaki dan vozio inače zariba. Ne upališ ga par dana pitanje dalće.

Nije ni prekucan, poznajemo momke koji drže tehnički.
Inače tetka je kupila golfa od prijatelja '92 i vozila po Nemačkoj do '98 kad ga je doterala u Srbiju i ostavila sestri. Bio je turbo dizel.
Sestra, tačnije isto moja tetka nije vodila računa, motor je ostao bez ulja i zalepio na radilici.
2012. rođak u Nemačkoj kupuje trojku 1.9 tdi i iz nje je prepakovao motor, menjač i sve što je moglo napred na trapu.
Zatim sledi farbanje i prikupljanje originalnih delova, nikad u radnji nije kupio neki estetski deo, uvek je na otpadu skidao sa stranca.
Našao je neku Džetu turbo dizel interkuler, planira da kupi taj motor i da ga prečuka i zavede.
Meni to nema smisla kad već ima ovaj motor koji je dobar i gotovo neuništiv kao što svi znamo, ali njegova volja.
Prošle godine, tetkin prijatelj, odnosno prvi vlasnik nije verovao da se auto još uvek vozi.
Rođo se čuo sa njim i planira da zapucamo za Bruchal, čisto da se provozamo i da čovek vidi u kakvom je stanju autić.

Ne znam kako je taj motor uspeo da ubaci u papire. Serijski ga nije imao.
Mozda je uvezen tako ..,Dosta ih ima preradenih kako sa beziaca tako i sa 1,6td SB na TDI .. u,sustini kod mene moze jedino sto se trazi na tegnickom je da ne sme imati više od 20% snage i 50kg tezine .. Ovaj od 150ks bi,morao na Gti 16v da se radi a to je glupost..Benzinac 1,8 je bio idealan za prepravku na Tdi od 110ks..

Može i sad, mislio sam da neće hteti uopšte da pričaju na tehničkom ali eto.
Inače pre nekoliko dana je čipovan, stavljen je interkuler i turbina od verzije sa 110 ks.
Išao je dobro i sa 90 ks, nismo ga mnogo potezali posle modifikacija ali vuče odlično.
Rođak kaže da hoće samo da ga mine želja, vratiće sve kako je bilo.
Ipak mu služi auto za svaki dan, bio je na crvenim gewindama pa je sad stavio fabričke opruge i amortizere.
Malo je neodlučan, bio je mlađi kad je krenuo da sređuje auto ali sad gleda da je sve fabrički.
Da sam na njegovom mestu sredio bih fabrički motor i ubacio.

Može i sad, mislio sam da neće hteti uopšte da pričaju na tehničkom ali eto.
Inače pre nekoliko dana je čipovan, stavljen je interkuler i turbina od verzije sa 110 ks.
Išao je dobro i sa 90 ks, nismo ga mnogo potezali posle modifikacija ali vuče odlično.
Rođak kaže da hoće samo da ga mine želja, vratiće sve kako je bilo.
Ipak mu služi auto za svaki dan, bio je na crvenim gewindama pa je sad stavio fabričke opruge i amortizere.
Malo je neodlučan, bio je mlađi kad je krenuo da sređuje auto ali sad gleda da je sve fabrički.
Da sam na njegovom mestu sredio bih fabrički motor i ubacio.
Najbolje je fabricki ,ako se nesto tjunira to samo blagi tjuning.

Bio na crvenim pa ga vratio na fabričke opruge i pojačao za 20 ks idealan recept da se negde zalivadi z:lol:
Mladost ludost :D

Back