Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ima jedan sivi ( lesh ) T34 kod nas...bio je u oglasima pre jedno godinu i po...e sad samo ne mogu da se setim da li je Vrsac ili Bg u pitanju...

svi koji se prime na oblik Karmann Ghie zaborave da je ispod buba i misle da lepe linije kriju i neke performanse a realno, svaka Karmann Ghia se vuce kao prebijena qrva... :lol:

Vlasnik onog zeleno-belog Karmanna mi je drugar a inace je veliki poznavalac i ljubitelj buba i klasicnih Wagena, kaze da mu se cini da nekad buba bolje ide od Karmanna. Mozete reci da Karmann i ne treba da se vozi brzo nego polako sa uzivanjem i to je ok pogled na stvari ali ja volim moje uzivanje ljuto zacinjeno... ;)

vw11.jpg

beetlecamp.jpg

Red%2074%20VW_cropped.jpg

imam tu brochuru iz 1939 godine ( tu prvu , gde auto pici auto putem )...originalna, stigla je postom iz nemacke 1939 godine i znam joj celu pricu... ima kukasti krst skoro na svakoj strani i ceo text je pisan goticom... ako hoceste mogu da skeniram.

posto me mrzi sad da skeniram celu brosuru evo par slika telefonom... :)

prva strana
2m3ogmg.jpg

druga i treca
hwiq38.jpg

zadnja
2colut4.jpg

Postojale su dve brosure KDF Wagena koje su stampane pre rata, jedna je imala samo dva lista a druga je imala 8 stana ( to je ta moja ). Obe su dozivele reprinte posle rata ( negde 50tih ) ali ni jedna nije imama kukasti krst i goticu tada...po tome se zna sta je original a sta je reprint...

Gledah sad na Discovery-u Fifth Gear Europe.Isli su u neki Citroenov muzej gde su sacuvani svi njihovi modeli ikada napravljen i to svi u besprekornom stanju.Steta sto nije otvoren za javnost nego samo za zaposlene:(.Vule bi se osecao kao u raju.:)

Stefan K. - U svakom slučaju sve što je Buba (znači, i Karmann i 911) su jako loši u korneringu.
Evo vam još jedan klip:

Re: Meni sa ovog klipa izgleda da niko od temošnjih amatera niti zna kako se ponaša njihov auto, a još manje kako se ulazi u krivinu...

Da...pamtim vremena kad je 132 bio službeno vozilo mnogih OOUR-a...
Nego, mene interesuje onaj IMV 1600... Da li zna neko koji evropski automobil je poslužio kao osnova za legendarni IMV-ov kombi... Znate ono što se vozilo po hitnoj i vatrogascima...

Traži se ovaj auto:

08_09_06_ka_109492-1.jpg

08_09_06_ka_109493-1.jpg

08_09_06_ka_109494-1.jpg

08_09_06_ka_109495-1.jpg

08_09_06_ka_109497-1.jpg

Auto je iz Arandjelovca, bio je na prodaju, slupan je pre prodaje i prodat je tako slupan. Navodno je otišao za Beograd, tako da molim ako ga je neko video ili zna gde je da mi se obrati na PP. Hvala.

Dva para okruglih farova i masku hladnjaka kao 20M.
Mada sam sreo 20M sa ubudženim farovima od 26-ice.
Takodje sam i vidjao 17-ice sa zadnjom maskom kao 20M.
To su uglavom šminkeraj delovi, naknadno prebacivani sa jednog na drugi model (tipa - imaš 20M, slupaš ga spreda i jednmo možeš naći masku od 17-ice).

Prava 26-ica se prepoznaje po enterijeru, opremi, detaljima, motoru, mehanici, a najbolje bi bilo po broju šasije, odnosno uslikati i dekodirati tablicu sa brojevima.

Back