Okupacija RSK

Cuj, oni proglasili. Ne mozes biti okupator u sopstvenoj drzavi. Pricamo o dobu dok je jos postojala SFRJ i JNA je bila vojska te drzave.
Isto tako su i Albanci nas godinama proglasavali za okupatore. Da li se slazes s tom logikom? Ja ne, a ti se izjasni.

Ne slazem se ni ja al je EU i SAD takvu teoriju prihvatila kao istinu koju je gurala na svojim medijima.
A ista situacija koja se desavala u RSK je proglasena teroristickom pobunom. A na KiM je to proglaseno ustankom nevinog golorukog naroda.
Toliko o tome.

pitala sam te KOJI GENERAL JE PREDVODIO PROGON HRVATA eto na primer iz hrtkovaca?
rat nije bio u srbiji jer je srbija zemlja ciji temelji ne pocivaju na ratnim zlocinima.
dok deca ovde nemaju pojma sta je cetnik a sta ustasa, sasvim drugu sliku nam salje moderna hrvatska.

images

Nije ni u Hrvatskoj ni jedan general predvodio progon Srba.

O čemu govoriš?

Ova slika je iz Australije, za tvoju informaciju.

A koliko djeca u Srbiji ne znaju za četnike i ustaše, znamo iz svakodnevne štampe. :mrgreen:

Kad ti nađeš jednog hrvatskog generala koji je razarao Mitrovicu, Rumu, Valjevo, Čačak ili bilo koji srpski grad, složit ću se s tobom da je dotični monstrum.

Dok toga nema, za mene su hrvatski generali heroji i branitelji koji su branili Hrvate i Hrvatsku.

Dosadni ste s ovim glupostima.

Nije ni Pavelić napao ni Valjevo ni Čačak, i sve što je radio bilo je u okvirima te njegove države. A pritom se i borio protiv nekih tamo pobunjenika, nekih tamo četnika, i nekih tamo partizana, koji su, gle čuda, takođe bili pretežno Srbi.

Dakle, čovek je čist branitelj od glave do pete.

Porodica Zec je vječiti argument, jel?

Kad navedemo Ovčaru, vi navedete porodicu Zec.

Kad navedemo Škabrnju, vi navedete porodicu Zec.

Kad navedemo bilo koji od počinjenih zločina, vi navedete ......pogodi koga.

Ми срби наводимо тај трагичан пример породице Зец зато што се у њему види сво зло и намере хрватског народа и руководства под командом Туђмана кад су у питању срби! То је било опште правило поступања према србима,то је промовисано од хрватских власти као пожељно,то се радило смишљено са политичким циљем! То је образац понашања хрвата према србима од 1914.године до данас!
Убиство је извршила специјална јединица полиције хрватског народа,под директном командом Фрање Туђмана.
Људи који су убијени ни на један начин нису били опасност по Хрватску,били су цивили и у својој рођеној кући!
Међу жртвама су особе свих полних и старосних структура мушкарац,жена и деца.
То је убиство је фашизам у хрватском народу и геноцидну намеру над србима изнело на светлост дана!
После тог убиства Хрватска се више није могла позивати на суверенитет и територијални интегритет јер је један цео народ био изложен смртној опасности и имао је право да се брани!
Сва оправдања хрвата падју у воду кад се има у виду та чињеница!

....to ti nije odgovor..temu ne poznajes ni 1 % da bih s tobom o tome raspravljao..kao moderator vjerovatno ce tvoja bit zadnja,kao sto je i nepisani zakon ovog foruma..cast iznimkama,koji su glede takvih stvari(komunikacije i izmjene informacija) zbilja fer...

temu poznajem jako dobro. sad sto ti negiras neke stvari, to je tvoj problem, ja ne moram da zivim sa tim. moja nije zadnja, ne vadi se na to sto sam mod, to nema nikakve veze sa ovom diskusijom.
generalno, veoma je jadno, bez argumenata i sa velicanjem ustastva. vec vidjeno.

Kako su je stvarali?

Srbi su bili postavljeni kao grudobran monarhije kad su se Turci već povukli južno od Save i nije im padalo napamet da prodiru dalje.

Nema nijedne ozbiljnije bitke između Turaka i krajiških Srba, osim kad su skupa sa Hrvatima sudjelovali u Velikom ratu.

Stvarali su je tako sto su se pokazali kao dobri vojnici. Data su im sva prava na to ime i time je
ujedno i rijesena obrana juzih granica Habzburskog carstva.
Prvi Krajisnici su bili Zumberacki uskoci.

Ako nema nijedne bitke, kako su onda zene u Krajini postajale udovice u ranim dvadesetim
godinama, a muska djeca u glava kuce u desetoj godini? I sto bi austijski carevi drzali Krajinu
ako nije bilo bitaka i potrebe za njom?

temu poznajem jako dobro. sad sto ti negiras neke stvari, to je tvoj problem, ja ne moram da zivim sa tim. moja nije zadnja, ne vadi se na to sto sam mod, to nema nikakve veze sa ovom diskusijom.
generalno, veoma je jadno, bez argumenata i sa velicanjem ustastva. vec vidjeno.
..cijeli tvoj post je tvoje misljenje,koje je veoma manjkavo..sve sto sam naveo nema nikakve veze sa ustastvom ciji poklonik nikad nisam bio niti bilo tko iz moje obitelji i mojih prijatelja..ne potjecemo jednostavno iz takve sredine...Istra je imala najveci odaziv dobrovoljaca u Domovinskom ratu,a za Istru i ti znas da nije kolijevka ustastva..

..bez cinizma..to za Knin je bilo tako i moj odgovor je vezan za granatiranje Knina..a raspitaj se sto su radili Srbi Knina 1991 sa svojim sumjestanima i susjedima Hrvatima..

Sta su radili? Hrvate u Kninu niko nije dirao sve do napada na Ravne kotare, kad istjerani Srbi odozdo. Nedje na
net-u ima blog jedne Hrvatice iz Knina i ona o tome sve lijepo pise.

Prema podacima UN-a iz kraja 1992. godine, protjerano je 232 000 Srba iz Hrvatske. Lako vam je podmetati te
vase suplje price ljudima koji su to sve gledali preko TV ekrana. Mene i moje ste protjerali 1991. godine iz Gospica i samo
Srbi koji su zivjeli po gradovima tada znaju kako im je bilo. Prvi susjed, Srbin, je "ostao lojalan" Hrvatskoj, ali mu to
nije puno pomoglo.

Sta su radili? Hrvate u Kninu niko nije dirao sve do napada na Ravne kotare, kad istjerani Srbi odozdo. Nedje na

Prema podacima UN-a iz kraja 1992. godine, protjerano je 232 000 Srba iz Hrvatske. Lako vam je podmetati te
vase suplje price ljudima koji su to sve gledali preko TV ekrana. Mene i moje ste protjerali 1991. godine iz Gospica i samo
Srbi koji su zivjeli po gradovima tada znaju kako im je bilo. Prvi susjed, Srbin, je "ostao lojalan" Hrvatskoj, ali mu to
nije puno pomoglo.

..nemas ti pojma...i sad cemo zakljucit pricu jer jedna Hrvatica pise blog.-...pa nije to B92...

nije puno pomoglo
.

..samo mi ne pricaj za Gospic..to je prvo ratiste na kojem sam bio...mozda si zaboravio Canak...u mojoj jedinici je bilo dosta Srba iz Rijeke i Istre i decki su bili u redu i tretirani kao braca..

Ma i od ranije.

Pusti ove nesrećnike što misle da je Paveliću ideja o čišćenju Hrvatske od Srba pala s neba na glavu.

Мене брине то што постоји доста срба који толеришу хрвате и посматрају их као ва остала људска бића,а не виде њихову праву страну!
Ја не кажем да се може цео народ генерализовати на овај начин,али хоћу да укажем на карактеристику коју хрвати имају и која код њих преовладава читавих 100 година!
Многи су заборавили 1915. годину кад су хрвати у аустријским униформама радили исте ствари као и 1941. и као 1991.,то је код њих генетски условљено понашање!
Покушавам и те тисућлетње што на нашем форуму гостују често "снабдем" чињеницама а они нек виде шта ће са њима! Треба им показати да има срба који их познају пре него што изговоре једну реч,који им знају порекло!
Да ли на врби рађа грожђе или на чичку смокве?

Pa to je bila i jos uvek jeste medjunarodno priznata teritorija Hrvatske. Nemoj meni da kukas, nisam ih ja priznao, samo konstatujem cinjenice.

Cinjenica je i da je RSK bila drzava u tom trenutku, iako medjunarodno nepriznata. Po cemu oni imali vise prava na
sve to nego Srbi sto su ga imali? Da je njima bilo do toga da se sve rijesi dogovorom, do toga bi sigurno doslo.
U to vrijeme vecina Hrvata glasa za nacional-soviniste HDZ-a, dok Srbi u Krajini masovno glasaju za Racana, umjesto
za srpsku stranku. Jos tada je bilo jasno ko zeli sta i kome je do toga da se pridrzava prava (a ne sile).
Dalje, dje je ona odredba medjunarodnog prava da svaki narod ima pravo na samoopredjeljenje? Ili to samo vazi za neke, a za
neke druge ne?

..samo mi ne pricaj za Gospic..to je prvo ratiste na kojem sam bio...mozda si zaboravio Canak...u mojoj jedinici je bilo dosta Srba iz Rijeke i Istre i decki su bili u redu i tretirani kao braca..

Kakve veze imaju Rijeka i Istra sa Gospicom? Valjda ja znam sta je tamo bilo, jer sam tamo zivio? Najvise su
najebali Srbi koji su bili lojali Hrvatskoj, jer su po drugi put naivno povjerovali da ih nece niko dirati samo
zato sto su Srbi.

..nemas ti pojma...i sad cemo zakljucit pricu jer jedna Hrvatica pise blog.-...pa nije to B92...

Ti imas pojma? Nego si se nagutao HTV-ove i HDZ-ove "istine", pa je odje poturas lakovjernima. Pa, ko proguta
proguta, ti si svoj zadatak odradio da je samo i jedan.

Za razliku od drugih mjesta u Kninu toga nije bilo, i to je cinjenica. Kao sto je i cinjenica da je vecina Hrvata iz Knina
sama otisla, jer im niko nije garantovao sigurnost (sto je sramota po mom misljenju).

niko im ne dira imovinu. eno im zemlja nek kopaju, AL POREZ ZA PRODANE POLJIOPRIVREDNE PROIZVODE ĆE PLATIT REPUBLICI HRVATSKOJ ( to ti je ona kojoj je šahovnica u grbu), nosit će putvnicu sa šahovnicom, imat će "osobne karte" sa grbom RH ... i tako to :)

Šahovnica je bila u grbu SR Hrvatske. Gde ti tu vidiš problem? :eek: Porez kao porez. Svejedno je kojoj državi ga plaćaš. Pitanje je bilo znaš li čija je to zemlja bajo? Čija je tapija na zemlju? Ko je bio vojnik u vojnoj krajini a ko kmet. Jednom rob vazda rob. Samo gazde se menjaju i način robovanja. Razumeš ti mene jako dobro na šta ja mislim. Katastar govori više od bilo čega drugoga u EU.

vidimo se dogodine u Kninu na proslavi obljetnice oslobadanja starog hrvatskog kraljevskog grada...rado ste pozvani..

Paži šta želiš. Možda ti se želje i ostvare. I tako proslava u Kninu nema neku važnost. Crnokošuljaška bratija slavi u selendri Čavoglave. Ili osporavaš da je proslava u selendri i prošle godine bila veća i posećenija nego ona u Kninu?

Poslednja izmena od moderatora:

Back