Okupacija RSK

Gotovina je naš ratni general, trenutno u Hagu i ovih dana očekuje se presuda.

On za nas jeste heroj i zaslužan za reintegraciju uzurpiranih djelova RH 1995.

Da li je on u svom vođenju ratnih djelovanja odgovoran i za nečasne radnje (kojih je svakako bilo), odlučit će sud.

Ovih dana najavljuju se prosvjedi branitelja u slučaju nepovoljne presude za Gotovinu.

Znaš kako je Gotovina reagirao kad je to čuo?

Rekao je da ne želi nikakve prosvjede povezane s njim i želi da se poštuje presuda haškog suda, a protiv nepovoljne presude uložit će se žalba.

Na kraju krajeva, vi također imate generale koje smatrate herojima, a za koje mi držimo da su zločinci.

Tako je to.

Svak svoga konja hvali. :lol:
Biko bi lepo da svi zajedno prestanemo hvaliti konje.:lol:

To s konjem je bila parafrazirana narodna mudrost.

No dobro.

Dakle, ima kojekakvih generala koji su, kako ti kažeš, branili Srbe i Srbiju, koji su za tebe heroji, a za mene monstrumi.

Ali kažem, sve ovisi o gledištu i ko je bio na kojoj strani u vrijeme rata.

Kad ti nađeš jednog hrvatskog generala koji je razarao Mitrovicu, Rumu, Valjevo, Čačak ili bilo koji srpski grad, složit ću se s tobom da je dotični monstrum.

Dok toga nema, za mene su hrvatski generali heroji i branitelji koji su branili Hrvate i Hrvatsku.

kada ti nadjes srpskog generala koji je proterao, ubio, uhapsio makar jednog hrvata koji godinama zivi u srbiji, imenuj ga, licno cu da ga pljunem.
za vreme rata, hrvati koji zive u srbiji bili su zasticeni ko meli medjedi, prema tome, poredjenje ti je ponovo... jadno?
dotle, gotovina je za mene monstrum koji je oterao ljude sa vekovnih ognjista. ende.

ne znam da li ti svog generala nazivas konjem, ja generale koji su branili srbe i srbiju, nikada tako ne bih nazvala.
e pa taj tvoj, ratni heroj (koji je pre dolaska u hrvatsku hapsen za koekakve lopovluke u evropi) je direktno kriv za progon na desetine hiljada srba, te za desetine ubijenih.
ako je po tvom misljenju herojstvo ubijanje uz pomoc nato alijanse, stani pred ogledalo i zapitaj se kakav si covek.
za mene je tvoj konj - monstrum.

..ne, Gotovina nije direktno kriv za progone Srba..zaboravljas na ciji su poziv Srbi otisli...a ako govorimo o konjima tu bih uvrstio citav vrh JNA...konj do konja..

Sve republike u SFRJ su Ustavom iste bile definirane kao države.

Dok je ta tzv. "RSK" bila samo sastavni dio Hrvatske i ništa drugo.

Bila - i ostala.
Cemu potenciranje u svakom postu da je RSK deo hrvatske,to se valjda podrazumeva.
Nisu bile definisane kao drzave vec kao republike sa svojim ingerencijama i mogucnoscu osamostaljenja ali ne onakvog kakvog ga je izvela slovenija i hrvatska.
Sto ste onda menjali ono republika dveju konstitutivnih naroda a iskoristili to pravo secesije samo na teroristicki nacin?

kada ti nadjes srpskog generala koji je proterao, ubio, uhapsio makar jednog hrvata koji godinama zivi u srbiji, imenuj ga, licno cu da ga pljunem.
za vreme rata, hrvati koji zive u srbiji bili su zasticeni ko meli medjedi, prema tome, poredjenje ti je ponovo... jadno?
dotle, gotovina je za mene monstrum koji je oterao ljude sa vekovnih ognjista. ende.

..:hahaha::hahaha::hahaha:..poznas tematiku u 3PM i to usporedjujes sa Hrvatima u Srbiji ???

Porodica Zec je vječiti argument, jel?

Kad navedemo Ovčaru, vi navedete porodicu Zec.

Kad navedemo Škabrnju, vi navedete porodicu Zec.

Kad navedemo bilo koji od počinjenih zločina, vi navedete ......pogodi koga.
To ubistvo se desilo pre pocetka rata, kao i jos mnogo napada i zastrasivanja Srba po vecim gradovima u hrvatskoj.
Sve to sto ti navodis je posledica plana koji je odlucio da sprovede franjo tudjman.

Pa nije rat bio u Srbiji.

Tvoje poređenje je jadno.

I nisu bili zaštićeni ko bjeli medvjedi, nego su bili sustavno provocirani, zastrašivani, pa i zlostavljani.

Ne svi, ali dobar dio, uostalom kao što nisu ni svi Srbi u Hrvatskoj bili izloženi neugodnostima.

Koliko je Hrvata moralo iseliti iz Vojvodine.

Pronađi podatke iz Hrtkovaca kako se odnosilo prema Hrvatima.

Cemu potenciranje u svakom postu da je RSK deo hrvatske,to se valjda podrazumeva.
Nisu bile definisane kao drzave vec kao republike sa svojim ingerencijama i mogucnoscu osamostaljenja ali ne onakvog kakvog ga je izvela slovenija i hrvatska.
Sto ste onda menjali ono republika dveju konstitutivnih naroda a iskoristili to pravo secesije samo na teroristicki nacin?

To nikad nije pisalo u hrvatskom ustavu.

Neko je postavio tekst iz ustava prije na temi.

Pronađi, pa pročitaj.

ne pratis, nije u pitanju samo progonstvo - UBIJENO JE NA DESETINE SRBA!

..pratim ja to dobro..za to mi nije potrebna Krsta..sto se tice Gotovine on je sam naredio da se sa Srbima postupa po Zenevskoj konvenciji..to sto se dogadjalo na terenu je plod idiota i onih koji su se tamo osvecivali,a medju njima je bilo najvise onih koji su tamo i zivjeli prije okupacije Hrvatske..i to je sramota Hrvatske..

I nisu bili zaštićeni ko bjeli medvjedi, nego su bili sustavno provocirani, zastrašivani, pa i zlostavljani.

Ne svi, ali dobar dio, uostalom kao što nisu ni svi Srbi u Hrvatskoj bili izloženi neugodnostima.

pitala sam te KOJI GENERAL JE PREDVODIO PROGON HRVATA eto na primer iz hrtkovaca?
rat nije bio u srbiji jer je srbija zemlja ciji temelji ne pocivaju na ratnim zlocinima.
dok deca ovde nemaju pojma sta je cetnik a sta ustasa, sasvim drugu sliku nam salje moderna hrvatska.

images

Pa oni su JNA proglasile okupatorskom vojskom dok jos nisu bile priznate dakle po hrvatskom i slovenackom tumacenju prava one su bile okupirane dok jos nisu bile priznete.
Shodno toj logici,RSK je bila pod okupacijom.
Cuj, oni proglasili. Ne mozes biti okupator u sopstvenoj drzavi. Pricamo o dobu dok je jos postojala SFRJ i JNA je bila vojska te drzave.
Isto tako su i Albanci nas godinama proglasavali za okupatore. Da li se slazes s tom logikom? Ja ne, a ti se izjasni.

pitala sam te KOJI GENERAL JE PREDVODIO PROGON HRVATA eto na primer iz hrtkovaca?
rat nije bio u srbiji jer je srbija zemlja ciji temelji ne pocivaju na ratnim zlocinima.
dok deca ovde nemaju pojma sta je cetnik a sta ustasa, sasvim drugu sliku nam salje moderna hrvatska.

images

..o biseru !!!..ovo cetvoro sigurno znaju o ustasama,Jasenovcu....

Pisalo je da su dva ravnopravna naroda. tudjman je to izbacio jer je hteo Srbe da svede na nacionalnu manjinu od 3% populacije sto mu je na kraju i uspelo etnickim ciscenjem.

Nije pisalo ni to.

Pisalo je da je Hrvatska nacionalna država Hrvata (što piše i danas), država Srba u Hrvatskoj i ostalih nacionalnih manjina.

Izbačeno je ovo "država Srba u Hrvatskoj", tako da tekst glasi "Hrvatska je nacionalna država Hrvata i ostalih nacionalnih manjina."

Što je sasvim u redu, jer je nacionalna država Srba - Srbija.

To je točno.

Međutim, general Markač je bio zapovjednik vojne policije koja je morala sprječavati takve stvari nakon akcije Oluja.

Koliko mi je poznato, Gotovini se pokušava prišiti optužba za prekomjerno granatiranje Knina.
i ciljevi su pazljivo odabrani..postoje slike,dokumenti..jedina zrtva granatiranja je Srbin koji je umro od srcanog udara u krevetu..

images
Ovo je ocigledna zloupotreba dece od strane tog sto ih je obukao i slikao i mislim da ovakve slike ne bi trebale da se objavljuju.

Хаха, Шешељ и Хртковци.
Нетачно, у самом Београду живи 13.000 Хрвата, наведи случај да се неко вратио у Хрватску са образложењем да је био злостављан у Србији.
Направили бисте чудо од пропаганде. Мој први комшија је био деда Крстуловић из Сплита, стара господска породица, чак ни нагласак није променио ..кад је ишао у Сплит жалио се да му говоре да је четник, па после није ни ишао.. :)

Back