Okupacija RSK

Mene baš zabole kako ćete vi rješiti vaš problem sa Vojvodinom i Kosovom.

Uspoređuješ dvije neusporedive stvari.

Krajina nikad nije imala ni a od autonomije ili bilo kakvog oblika neke cjeline ili posebnosti.

Tako je bilo i tako je i ostalo, a kome se ne sviđa, ima puno ljepih mjesta za život u svijetu.

RSK je bila zasticena zona,dakle imala je svoju celinu.
Pitaj kanadske vojnike koji su obezbedjivali reon Medacki dzep gde je tvoj siptarski brat agim ceku naredio masakr nad 60 srpskih civila.
Trebalo bi da te briga sta ce biti sa KiM i Vojvodinom jer ce se to i vas ticati. Ako je vama dozvoljeno da pobijete 2500 ljudi u par dana i proterate 250.000 a za slicno na Kosovu je podignuta NATO avijacija protiv.
Mislis da ce to tako proci? Ne bi ti sad bio ovde da si siguran u to.

RSK je bila zasticena zona,dakle imala je svoju celinu.
Pitaj kanadske vojnike koji su obezbedjivali reon Medacki dzep gde je tvoj siptarski brat agim ceku naredio masakr nad 60 srpskih civila.
Trebalo bi da te briga sta ce biti sa KiM i Vojvodinom jer ce se to i vas ticati. Ako je vama dozvoljeno da pobijete 2500 ljudi u par dana i proterate 250.000 a za slicno na Kosovu je podignuta NATO avijacija protiv.
Mislis da ce to tako proci? Ne bi ti sad bio ovde da si siguran u to.

Bila je i Srebrenica zaštićena zona, pa što se desilo samo mjesec dana prije Oluje?

Dalje,u Oluji i nakon nje poginulo ili ubijeno je oko 800 ljudi na srpskoj strani, a ovo o čemu ti pišeš je Veritasova nebuloza.

Od ukupno poginulih oko 6000 Srba civila, ako bi 2500 stradalo u Oluji, onda vam neke druge tvrdnje ne drže vodu.

Ja sam siguran da je priča oko Domovinskog rata za Hrvate svršena stvar i to nema veze sa mojim posjećivanjem ovog foruma.

Da te ne buni, sad pišem s originalnog naloga, jer mi je istekao ban. :mrgreen:

Bila je i Srebrenica zaštićena zona, pa što se desilo samo mjesec dana prije Oluje?

Dalje,u Oluji i nakon nje poginulo ili ubijeno je oko 800 ljudi na srpskoj strani, a ovo o čemu ti pišeš je Veritasova nebuloza.

Od ukupno poginulih oko 6000 Srba civila, ako bi 2500 stradalo u Oluji, onda vam neke druge tvrdnje ne drže vodu.

Ja sam siguran da je priča oko Domovinskog rata za Hrvate svršena stvar i to nema veze sa mojim posjećivanjem ovog foruma.

Zamisli tvog pradedu i dedu dok su klali po NDH mislili su kad pokolju sve Srbe da ih vise nece videti ni u snovima kad ono dodje 1991 i Srbi opet tu na vratima:per:

Srbi u Hrvatskoj nisu nikad bili suvereni.

Bili su konstitutivni u SFRJ i to je sve.

SFRJ više nema, pa nema ni konstitutivnosti.

Kraj priče.

Vidi ovog, pa i magarci znaju da konstitutivnost naroda podrazumjeva i njegovu suverenost!

A suverenitet je trajna, medjunarodno pravno priznata kategorija!!!!!
Srbi se svoga suvereniteta nisu odrekli,
samo ga privremeno ne mogu koristiti zbog okupacije!!!!!

JNA nije ugusila nista i sramotno se povukla, a za nastavak si u pravu.
Nemoj brkati ratne zlocine i pravo na teritoriju. Hrvatska je imala pravo na celokupnu svoju teritoriju, a nije imala pravo vrsiti ratne zlocine. U Hagu se nekima i sudi zbog toga.

Jesi li ti ikad čitao ustav iz tog vremena? Srbi i Hrvati su bili ravnopravni u SR Hrvatskoj. To su bila dva naroda, ali je silom jedan izbrisan iz ustava. To je otvorilo vrata za dalje etničko čišćenje. A JNA jeste pobedila teroriste koji su koristili oružje TO Slovenije. I to u veoma kratkom roku.

Kako su je stvarali?

Srbi su bili postavljeni kao grudobran monarhije kad su se Turci već povukli južno od Save i nije im padalo napamet da prodiru dalje.

Nema nijedne ozbiljnije bitke između Turaka i krajiških Srba, osim kad su skupa sa Hrvatima sudjelovali u Velikom ratu.

Recimo da je ono bitno za SFRJ, da su je stvarali tako što su se borili brotiv dve fašističke vojske - nemačke i hrvatske (usteše i domobrani) i stvorili su je tako što su ih pobedili. Naavno, ne treba zaboraviti udeo onih koji su pred kraj rata, videvši kako se kreću stvari, prešli u partizane. Takođe ima i jedan broj komunista Hrvata, koji su se pojavili od 1943. godine. Na osnovu toga, kako je i sam Broz rekao, Srbi su bili konstitutivni narod.

Recimo da je ono bitno za SFRJ, da su je stvarali tako što su se borili brotiv dve fašističke vojske - nemačke i hrvatske (usteše i domobrani) i stvorili su je tako što su ih pobedili. Naavno, ne treba zaboraviti udeo onih koji su pred kraj rata, videvši kako se kreću stvari, prešli u partizane. Takođe ima i jedan broj komunista Hrvata, koji su se pojavili od 1943. godine. Na osnovu toga, kako je i sam Broz rekao, Srbi su bili konstitutivni narod.

Jesam li ja rekao da nisu bili?

Ali Jugoslavije više nema, dakle nema onog subjekta za koji su se oni borili.

A ima Hrvatske koju su htjeli silom razbiti i uništiti.

Samim tim, nema više ni konstitutivnosti.

Točka.

RS nije ni onda bila država,kao što to nije ni danas.

Dakle, u međunarodnim sporazumima Karadžića se pitalo koliko i maloga od palube.
A ko se pitao, za vreme građanskog rata se pitala jedna strana da druga država (treća strana) napadne drugu stranu u ratu?
Nego, sve i da je HV tamo ušla po zahtevu UN, Ujedinjene Federacije planeta, Galaktičke Republike... učinili su stravičan zločin. Spomenik stradalim se nalazi u Mrkonjić gradu. Koje je opravdanje za to, osim što su bili pripadnici srpske nacije?

Vidi ovog, pa i magarci znaju da konstitutivnost naroda podrazumjeva i njegovu suverenost!

A suverenitet je trajna, medjunarodno pravno priznata kategorija!!!!!
Srbi se svoga suvereniteta nisu odrekli,
samo ga privremeno ne mogu koristiti zbog okupacije!!!!!

Slažem se u potpunosti.

Jedino magarci i znaju da se nešto takvo podrazumjeva.

Razumni ljudi znaju da to nema veze jedno s drugim.

Jesam li ja rekao da nisu bili?

Ali Jugoslavije više nema, dakle nema onog subjekta za koji su se oni borili.

A ima Hrvatske koju su htjeli silom razbiti i uništiti.

Samim tim, nema više ni konstitutivnosti.

Točka.

Možemo mi ovako do sutra, ti pišeš da su krajišnici razbijali Hrvatsku, ja da su hrvatski teroristi razbijali Jugoslaviju. Činjenica je da je hrvatska država nastala na etničkom čišćenju, koje je bilo smišljeno doste pre napada na JNA i državu, i ostvarano uz pomoć nekih zapadnih zemalja.
Nikad se ne može reći da je na nešto stavljena tačka.

A ko se pitao, za vreme građanskog rata se pitala jedna strana da druga država (treća strana) napadne drugu stranu u ratu?
Nego, sve i da je HV tamo ušla po zahtevu UN, Ujedinjene Federacije planeta, Galaktičke Republike... učinili su stravičan zločin. Spomenik stradalim se nalazi u Mrkonjić gradu. Koje je opravdanje za to, osim što su bili pripadnici srpske nacije?

Nema opravdanja za zločin.

Ja to nisam nikad ni opravdavao.

Osim Splitske deklaracije, postojao je i sporazum između Karadžića i Tuđmana o tome da se VRS ne miješa u tijek akcije hrvatskog oslobađanja Krajine.

Za uzvrat, VRS je dobivala od Hrvatske naftu i novac za ratovanje, jer je Srbija bila ekonomski pod sankcijama i na koljenima.

Možemo mi ovako do sutra, ti pišeš da su krajišnici razbijali Hrvatsku, ja da su hrvatski teroristi razbijali Jugoslaviju. Činjenica je da je hrvatska država nastala na etničkom čišćenju, koje je bilo smišljeno doste pre napada na JNA i državu, i ostvarano uz pomoć nekih zapadnih zemalja.
Nikad se ne može reći da je na nešto stavljena tačka.

Hrvatska država je nastala 1991. godine.

U to vrijeme jedino etničko čišćenje je bilo ono od strane srpskih pobunjenika koji su etnički očistili prostor tzv. "SAO Krajine".

Nema opravdanja za zločin.

Ja to nisam nikad ni opravdavao.

Osim Splitske deklaracije, postojao je i sporazum između Karadžića i Tuđmana o tome da se VRS ne miješa u tijek akcije hrvatskog oslobađanja Krajine.

Za uzvrat, VRS je dobivala od Hrvatske naftu i novac za ratovanje, jer je Srbija bila ekonomski pod sankcijama i na koljenima.

Hoćeš reći da u Srbiji nije bilo nafte u to vreme? Neznanje samo po sebi nije strašno, ali kad neko insistira na njemu iz dana u dan...

Slažem se u potpunosti.

Jedino magarci i znaju da se nešto takvo podrazumjeva.

Razumni ljudi znaju da to nema veze jedno s drugim.

Mozda ali u ustaskim tumacenjima ustava, koja su hrvatski nacisti prihvatili!!!!
Koji narodi djele suverenitet, pa oni koji su konstitutivni,
naravno u kontinuitetu ustaske ideologije negiranja Srbima politickog bica stoje i tvoji stavovi!

Da ima postenih moderatora na ovom proustaskom forumu, bio bi ti zbog negiranja postojanja
jednog istorijskog politicko ustavnog naroda trajno banovan kao ZASTUPNIK USTASKE IDEOLOGIJE!!!!

Nemoj da brines u toj drzavi koja ima "prosrpskog" predsjednika, mozes ti otvoreno ustaski djelovati, ko u ovoj CROmoniji!

Poslednja izmena:
Pa ybga, svaka akcija izazove i reakciju.

Ne podržavam ni u kom slučaju to što su Srbi masovno napustili Hrvatsku, ali već dugo godina imaju sve uvjete da se vrate, pa time baš i nisu oduševljeni.

Inače se vratilo više od 120.000 Srba.
Srbi nisu napustili hrvatsku vec su silom proterani.
Nemaju uslove da se vrate jer ih prebijaju,zastrasuju a vecini su i oduzeta prava nad vlasnistvom nad svojom imovinom tj. imovina im je protivpravno oduzeta.

Ако је све тако као што ти кажеш чије су посмртне остатке оно ексхумирали недавно у Хрватској?
Геноцид над србима је вршен пре "олује" и после,а и пре тога у два светска рата, како год да се окрене чињенице с не могу избећи!

Mozda ali u ustaskim tumacenjima ustava, koja su hrvatski nacisti prihvatili!!!!
Koji narodi djele suverenitet, pa oni koji su konstitutivni,
naravno u kontinuitetu ustaske ideologije negiranja Srbima politickog bica stoje i tvoji stavovi!

Da ima postenih moderatora na ovom proustaskom forumu, bio bi ti zbog negiranja postojanja
jednog istorijskog politicko ustavnog naroda trajno banovan kao ZASTUPNIK USTASKE IDEOLOGIJE!!!!

Bem ti sunce, ti se spetljaš ko pile u kučinu, pa ne znaš ni ko si, ni gdje si, ni zašto si. :lol:

Suverenitet nije kategorija koja podnosi diobu.

U BiH su 3 konstitutivna naroda, ali ni jedan za sebe ne može reći da je suveren, jer to nije.

Srbi u RS mogu sebe nazvati suverenima, ali samo u RS, pošto je trenutno takvo stanje tamo.

E, ali u FBiH nisu ni Bošnjaci, ni Hrvati suvereni, jer ne vlada jedan narod, nego djele vlast.

Što se Hrvatske tiče, nama je bilo neprihvatljivo da 3,5 milijuna Hrvata djele vlast sa pola milijuna Srba.

Isto ko što je vjerujem Srbima u Srbiji neprihvatljivo da 7 milijuna Srba dijeli vlast sa 2 milijuna Albanaca ili nekom drugom nacionalnom manjinom.

Srbi imaju svoju suverenost u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj.

Vrlo jednostavno za shvatiti. :mrgreen:

Srbi nisu napustili hrvatsku vec su silom proterani.
Nemaju uslove da se vrate jer ih prebijaju,zastrasuju a vecini su i oduzeta prava nad vlasnistvom nad svojom imovinom tj. imovina im je protivpravno oduzeta.

Kojom silom?

Srpski narod u Hrvatskoj se nikad nije suočio sa Hrvatskom vojskom.

Svi građani Hrvatske imaju sva prava nad svojim privatnim vlasništvom.

Bilo da su Srbi, Hrvati, Mađari, Bugari ili bilo koji drugi.

Back