Okupacija RSK

Kojom silom?

Srpski narod u Hrvatskoj se nikad nije suočio sa Hrvatskom vojskom.

Svi građani Hrvatske imaju sva prava nad svojim privatnim vlasništvom.

Bilo da su Srbi, Hrvati, Mađari, Bugari ili bilo koji drugi.
Gradjani hrvatske? Kako da budu gradjani kad si ih gadjao kamenjem i psovao im majku srpsku dok si ih ispracao?
Oni su izbeglice,tek skoro su jedva dobili i srpsko drzavljanstvo.
Cuj nije se suocio,a ono slucajno bombardovanje izbeglicke kolone i kako ti tvrdis par stotina ubijenih civila a u stvarnosti 2500.

Tu RSK ni Srbija nikada nije priznala , a kamoli neko drugi , a Srbija ,tj. pokojni Sloba je još 96. u Atini priznao Hrvatsku u sadašnjim avnojevskim graniocama ,tako da je to davno završena priča .

ma znaju to i ove patriote:per: al eto petak je vikend počeo:mrgreen: ... malo se udarilo po rakiji:rumenko:.... pa navrle emocije:per:
:mrgreen:

nije im za zameriti :lol:

Bem ti sunce, ti se spetljaš ko pile u kučinu, pa ne znaš ni ko si, ni gdje si, ni zašto si. :lol:

Suverenitet nije kategorija koja podnosi diobu.

U BiH su 3 konstitutivna naroda, ali ni jedan za sebe ne može reći da je suveren, jer to nije.

Srbi u RS mogu sebe nazvati suverenima, ali samo u RS, pošto je trenutno takvo stanje tamo.

E, ali u FBiH nisu ni Bošnjaci, ni Hrvati suvereni, jer ne vlada jedan narod, nego djele vlast.

Što se Hrvatske tiče, nama je bilo neprihvatljivo da 3,5 milijuna Hrvata djele vlast sa pola milijuna Srba.

Isto ko što je vjerujem Srbima u Srbiji neprihvatljivo da 7 milijuna Srba dijeli vlast sa 2 milijuna Albanaca ili nekom drugom nacionalnom manjinom.

Srbi imaju svoju suverenost u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj.

Vrlo jednostavno za shvatiti. :mrgreen:
Ne pravi se blesav!
U SR Hrvatskoj, postojao je dvojni, a u BiH trojni suverenitet!!!!
Pitanje je vrlo prosto:

Da li ti negiras postojanje srpskog suvereniteta u bivsoj SR.Hrvatskoj, da ili ne??????

Oni negiraju ono sto im nije odgovaralo u toj SFRJ a prihvataju sve sto je islo na stetu Srbije i srpskog naroda.
Konstitutivnost srpskog naroda u sr hrvatskoj brisu gumicom a autonomiju KiM i Vojvodine potenciraju kao dobru stvar jer se ispostavilo da je to i dovelo do ovoga sto imamo danas.

Da je ugusila tu pobunu ne bi se ni desila ustaska i muslimanska pobuna a kamoli siptarska.
hrvatska je priznata ali nije bila dok je JNA zvanicno bila vojska u SFRJ a teroristicke teritorijalne odbrane je napadale.
Dvostruki arsin - teritorija ne moze biti okupirana ako nije drzava. Vazi samo za slucaj RSK. slovenija i hrvatska su bile okupirane iako nisu bile priznate drzave.
Dok nisu bile priznate nisu bile ni okupirane.
Ne konstatujes ti cinjenice vec pricas gluposti!

Po medjunarodnom pravu SUVERENITET JE TRAJNA I NEOTUDJIVA KATEGORIJA!!!!

Srbi se svoga suvereniteta nisu odrekli,
odakle proistice fakat da je njihova istorijsko zivotna teritorija OKUPIRANA!!!
Suverenitet ima drzava, o cemu pricamo? Kad je RSK bila medjunarodno priznata drzava?
Jesi li ti ikad čitao ustav iz tog vremena? Srbi i Hrvati su bili ravnopravni u SR Hrvatskoj. To su bila dva naroda, ali je silom jedan izbrisan iz ustava. To je otvorilo vrata za dalje etničko čišćenje. A JNA jeste pobedila teroriste koji su koristili oružje TO Slovenije. I to u veoma kratkom roku.
Veoma bih voleo da si u pravu oko JNA, ali definitivno nisi. Ona je mogla da pobedi slovenacku TO, ali nije jer su u rat poslati klinci od 18 godina i to u minimalnom broju. Sta je dalje bilo prelistaj malo pa se javi.
Biti ravnopravan ne znaci imati pravo na teritoriju.

A SR Hrvatska je bila republika dva naroda. Šta bi sa jednim, kako je izbrisan iz ustava i kako je etnički očišćen???

..nije tocno...

...Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.

..nije tocno...

...Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.

Ajde opismeni se pa dodji!
Znaci navedena su dva naroda, a tebi i dalje nije jasno,!!

Poslednja izmena od moderatora:
haj nam objasni razliku.

Ne znaš razliku?

Sama riječ govori.

Izbjeglica je onaj koji napusti svoje prebivalište PRED nekom stvarnom ili pretpostavljenom opasnošću.

Prognanik je onaj kojega netko drugi (neprijatelj) prisili da napusti svoje prebivalište upotrebom sile.

Primjer prognannika:

Iz Vukovara je 20.11.1991. prognano u jednom danu preko 22.000 ljudi.

Primjer izbjeglica:

Iz Hrvatske je pred Olujom izbjeglo više od 200.000 Srba.

Nadam se da je objašnjenje dovoljno detaljno.

Ne znaš razliku?

Sama riječ govori.

Izbjeglica je onaj koji napusti svoje prebivalište PRED nekom stvarnom ili pretpostavljenom opasnošću.

Prognanik je onaj kojega netko drugi (neprijatelj) prisili da napusti svoje prebivalište upotrebom sile.

Primjer prognannika:

Iz Vukovara je 20.11.1991. prognano u jednom danu preko 22.000 ljudi.

Primjer izbjeglica:

Iz Hrvatske je pred Olujom izbjeglo više od 200.000 Srba.

Nadam se da je objašnjenje dovoljno detaljno.

objasnjenje je.. jadno?
izbegli, pobegli, isterani, prognani, nazovi to kako hoces. to nista ne menja. msm ne menja cinjenicu da je u hrvatskoj pocinjen zlocin od strane hrvatske vojske uz pomoc nato-a.
It is important that these [Serb] civilians start moving and then the army will follow them, and when the columns start moving, they will have a psychological effect on each other.[...] That means we provide them with an exit, while on the other hand we pretend to guarantee civilian human rights and the like...
franjo tudjman

objasnjenje je.. jadno?
izbegli, pobegli, isterani, prognani, nazovi to kako hoces. to nista ne menja. msm ne menja cinjenicu da je u hrvatskoj pocinjen zlocin od strane hrvatske vojske uz pomoc nato-a.

Pa nije baš isto.

Pravno gledano, te nijanse su vrlo bitne, a da li je počinjen zločin to je na sudu da presudi.

Ja sam već rekao da nikako ne podržavam taj egzodus Srba iz Hrvatske.

To se moralo izbjeći.

pusti prava i sudove, kada u hrvatskoj gotovinu velicaju kao samog sveca...

Gotovina je naš ratni general, trenutno u Hagu i ovih dana očekuje se presuda.

On za nas jeste heroj i zaslužan za reintegraciju uzurpiranih djelova RH 1995.

Da li je on u svom vođenju ratnih djelovanja odgovoran i za nečasne radnje (kojih je svakako bilo), odlučit će sud.

Ovih dana najavljuju se prosvjedi branitelja u slučaju nepovoljne presude za Gotovinu.

Znaš kako je Gotovina reagirao kad je to čuo?

Rekao je da ne želi nikakve prosvjede povezane s njim i želi da se poštuje presuda haškog suda, a protiv nepovoljne presude uložit će se žalba.

Na kraju krajeva, vi također imate generale koje smatrate herojima, a za koje mi držimo da su zločinci.

Tako je to.

Svak svoga konja hvali. :lol:

Gotovina je naš ratni general, trenutno u Hagu i ovih dana očekuje se presuda.

On za nas jeste heroj i zaslužan za reintegraciju uzurpiranih djelova RH 1995.

Da li je on u svom vođenju ratnih djelovanja odgovoran i za nečasne radnje (kojih je svakako bilo), odlučit će sud.

Ovih dana najavljuju se prosvjedi branitelja u slučaju nepovoljne presude za Gotovinu.

Znaš kako je Gotovina reagirao kad je to čuo?

Rekao je da ne želi nikakve prosvjede povezane s njim i želi da se poštuje presuda haškog suda, a protiv nepovoljne presude uložit će se žalba.

Na kraju krajeva, vi također imate generale koje smatrate herojima, a za koje mi držimo da su zločinci.

Tako je to.

Svak svoga konja hvali. :lol:

ne znam da li ti svog generala nazivas konjem, ja generale koji su branili srbe i srbiju, nikada tako ne bih nazvala.
e pa taj tvoj, ratni heroj (koji je pre dolaska u hrvatsku hapsen za koekakve lopovluke u evropi) je direktno kriv za progon na desetine hiljada srba, te za desetine ubijenih.
ako je po tvom misljenju herojstvo ubijanje uz pomoc nato alijanse, stani pred ogledalo i zapitaj se kakav si covek.
za mene je tvoj konj - monstrum.

ne znam da li ti svog generala nazivas konjem, ja generale koji su branili srbe i srbiju, nikada tako ne bih nazvala.
e pa taj tvoj, ratni heroj (koji je pre dolaska u hrvatsku hapsen za koekakve lopovluke u evropi) je direktno kriv za progon na desetine hiljada srba, te za desetine ubijenih.
ako je po tvom misljenju herojstvo ubijanje uz pomoc nato alijanse, stani pred ogledalo i zapitaj se kakav si covek.
za mene je tvoj konj - monstrum.

To s konjem je bila parafrazirana narodna mudrost.

No dobro.

Dakle, ima kojekakvih generala koji su, kako ti kažeš, branili Srbe i Srbiju, koji su za tebe heroji, a za mene monstrumi.

Ali kažem, sve ovisi o gledištu i ko je bio na kojoj strani u vrijeme rata.

Kad ti nađeš jednog hrvatskog generala koji je razarao Mitrovicu, Rumu, Valjevo, Čačak ili bilo koji srpski grad, složit ću se s tobom da je dotični monstrum.

Dok toga nema, za mene su hrvatski generali heroji i branitelji koji su branili Hrvate i Hrvatsku.

Pa oni su JNA proglasile okupatorskom vojskom dok jos nisu bile priznate dakle po hrvatskom i slovenackom tumacenju prava one su bile okupirane dok jos nisu bile priznete.
Shodno toj logici,RSK je bila pod okupacijom.

Sve republike u SFRJ su Ustavom iste bile definirane kao države.

Dok je ta tzv. "RSK" bila samo sastavni dio Hrvatske i ništa drugo.

Bila - i ostala.

To s konjem je bila parafrazirana narodna mudrost.

No dobro.

Dakle, ima kojekakvih generala koji su, kako ti kažeš, branili Srbe i Srbiju, koji su za tebe heroji, a za mene monstrumi.

Ali kažem, sve ovisi o gledištu i ko je bio na kojoj strani u vrijeme rata.

Kad ti nađeš jednog hrvatskog generala koji je razarao Mitrovicu, Rumu, Valjevo, Čačak ili bilo koji srpski grad, složit ću se s tobom da je dotični monstrum.

Dok toga nema, za mene su hrvatski generali heroji i branitelji koji su branili Hrvate i Hrvatsku.

Verovatno i oni koji su ubili porodicu Zec u Zagrebu.

Back