OKULTNA DRUSTVA I SVETSKA POLITIKA

Groteska

Zidajte hram
beo ko manastir.
Nek šeće u njemu Mesec sam
i plače noć i mir.

A na hram dižite crnu
sfingu naroda mog.
Nek se sve zvezde što jezde osvrnu
za osmeh čudovišta tog.

Zidajte hram
beo kao manastir.
i plače noć i mir.

U hramu nad Milošem i Markom
uokvirite zlatom na oltaru žarkom
pečate plave i rumene,
žute i crne i šarene.
Pečate plave i rumene,
žute i crne i šarene,
ljubičaste i zelene.

Pečate ustava i prava,
zakona i štatuta,
privilegija hiljadu puta,
obećanja i fermana,
pohvala sa svih strana,
naroda mog
da vidi Bog.

Zidajte hram
beo ko manastir.
i plače noć i mir.

sta nije jasno?

Strela:
Види Нексусу гори лампица, а нема га на политици... Негде сам налетела на његов пост, у коме пише да је по трећи пут на првој години факса... :wink:

Сигурно је прво отишао мало на ЉиС да се напали - па ' ће се врне'........ :lol:

marlon:
Etotako, eto vidis to je konstruktivno. Sve si tacno rekla, osim da je CIA imala kontrolu nad onim sto je radio. Ja sam rekao sekta manjeg formata od ostalih, a sto se tice odsecenih dlaka, ako mislis da je samo time drzao u strahu i poniznosti svoje clanove onda ne znam ko je od nas naivan. Doticni gospodin je imao sposobnost levitacije satima i to je najvise fasciniralo njegove sledbenike. A ako to nije okultna moc onda ne znam sta je. Ko zna mozda je to naucio od Davida Copperfielda pa prodavao sledbenicima kao neku vrstu samanizma. Inace sekta potice sa Himalaja i sam Asahara je tvrdio da komunicira sa samim hindu bogom Shivom. Etotako.

Dotični gospodin je obični prevarant koji NIKAD nije vršio levitaciju pred svojim sledbenicima već je to radio u "osami"!

Sledbenicima je podvaljivao slike gde je on šatro u vazduhu a jasno se vidi na snimku da je to obično skakutanje!

Veliki uspeh u manipulaciji ljudima je postizao ukidanjem sna dozvoljavajući sledbenicima svega 5 sati dnevno da spavaju!

Inače glavni motiv su mu bile , gle čuda, PARE, jer su sledbenmici terani da prepisuju svu svoju imovinu sekti i da svu zaradu daju plemenitom vođi!

Ničeg tu mističnog nema, sve su to prevaranti i jajare i kokošari!

WIBU:
Dotični gospodin je obični prevarant koji NIKAD nije vršio levitaciju pred svojim sledbenicima već je to radio u "osami"!

Sledbenicima je podvaljivao slike gde je on šatro u vazduhu a jasno se vidi na snimku da je to obično skakutanje!

Veliki uspeh u manipulaciji ljudima je postizao ukidanjem sna dozvoljavajući sledbenicima svega 5 sati dnevno da spavaju!

Inače glavni motiv su mu bile , gle čuda, PARE, jer su sledbenmici terani da prepisuju svu svoju imovinu sekti i da svu zaradu daju plemenitom vođi!

Ničeg tu mističnog nema, sve su to prevaranti i jajare i kokošari!

Svaka ti je ko u Njegoša. Skoro sam gledala reportažu o nekoj naučnoj analizi knjige "Svega krv, sveti Gral", moram da priznam da sam knjigu počela da je čitam i batalila, stvarno nisam mogla, a ljudi su tako lepo objasnili da je to najobičnija prevara, da je to zadivljujuće. Da ne širim, najobičnije zamlaćivanje širokih narodnih masa, u cilju zaradjivanja ogromnog novca.

bravo sestro Registra,treba citati i prave knjige,a ne samo one tralalalijade od Dena Brauna :):):)
salim se,Den Braun je bukvalno od Lija i Bejdzenta prekopirao sveta krv sveti gral i napravio De Vincijev kod..e sad,to je uradjeno namerno...da bi se ta interesantna tema priblizila obicnom americkom puku,i mogla ekranizovati jer se 99% ljudi,posle citanje nekoliko desetina strana svete krvi svetog grala strasno smori i prekine....vrlo je suvoparno napisana.

e sad,stvarno su objasnili da je cela prica sa prelaskom Marijinim u Francusku posle ritove smrti nebuloza...mada u dokazali da je bio zenjen i da mu je ona bila zena,sto je i normalno...jer je umro sa 33 god...a da dotad nije bio ozenjen u to vreme...uuhh...jos plus to izaziva i psihicke probleme :):):)

salu na stranu...poenta je da je sionski priorat izmisljena grupa...nju je novinarima kao patku proturio edan Pariski prevarant koji se predstavljao da je poreklom od loze Sen Sir cini mi se,ta loza postoji i u skodskoj,gde su templari pobegli u nekom broju posle egzekucije od strane Filipa lepog........poenta je da je taj frajer siilne pare zgrnuo na tu prevaru,a posle i priznao sam da je izmislio...taj Sion po kome grupa nosi ime je ime jednog brda,lokacije u arizu koliko se secam...mozda malo i lupam jer sam relativno davno citao knjigu..ali mislim da ne

Шон:
beshe ovo lepo vreme na krsti kad smo se igrali semiotike, kontemplacija i pomalo filozofskog pristupa u shvatanju upletenosti mnogih faktora i centara moci u krojenje ljudskih sudbina...
Beše lepo?

Ovo obrisane poruke sa ove strane:

''Фашизам = Комунизам = Демонократија

Видиш синак, све ти је то смишљено у истом лабу, зна се чијем!
Коме одоговара друштво где нема НАЦИОНАЛНИХ ДРЖАВА, зна се вечитој МАЊИНИ(која у својој држави мањинама не даје никаква права)а они по речима ГОСПОДА НАШЕГА ХРИСТА КОГА НИСАМ ДОСТОЈАН НИ ДА СПОМЕНЕМ су деца ђавола.
Фашизам им се само одби о главу, јер Хитлер када је сконто колико им је дужан за обнову Немачке одлучи да их побије уместо да враћа новац.(ЋИСТ сатанизам од стране Хитлера)
А сада моја омиљена ДЕМОНОКРАТИЈА

Сви имају право да раде СВЕ!!!
АЈДЕ!!!!!!
Каква права?
Права да мухамеданци у РАШКОЈ ТУКУ СРБСКИ БЕНД,
Права да Арбанаси отимају Србску ЗЕМЉУ
Права да ЛАТИНИЗОВАНИ СРБИ(хрвати) отимају ПРАВОСЛАВНУ ЗЕМЉУ СРБСКУ
ПРАВО ДА СРБСКЕ РАТНИКЕ ШАЉЕМО У ХАГ ЗБОГ ПАР ДОЛАРА?
ФАК Е.У, САД, У.Н И СВЕ ДР УНИЈЕ
''

jomini:
Beše lepo?

Ovo obrisane poruke sa ove strane:

''Фашизам = Комунизам = Демонократија

Видиш синак, све ти је то смишљено у истом лабу, зна се чијем!
Коме одоговара друштво где нема НАЦИОНАЛНИХ ДРЖАВА, зна се вечитој МАЊИНИ(која у својој држави мањинама не даје никаква права)а они по речима ГОСПОДА НАШЕГА ХРИСТА КОГА НИСАМ ДОСТОЈАН НИ ДА СПОМЕНЕМ су деца ђавола.
Фашизам им се само одби о главу, јер Хитлер када је сконто колико им је дужан за обнову Немачке одлучи да их побије уместо да враћа новац.(ЋИСТ сатанизам од стране Хитлера)
А сада моја омиљена ДЕМОНОКРАТИЈА

Сви имају право да раде СВЕ!!!
АЈДЕ!!!!!!
Каква права?
Права да мухамеданци у РАШКОЈ ТУКУ СРБСКИ БЕНД,
Права да Арбанаси отимају Србску ЗЕМЉУ
Права да ЛАТИНИЗОВАНИ СРБИ(хрвати) отимају ПРАВОСЛАВНУ ЗЕМЉУ СРБСКУ
ПРАВО ДА СРБСКЕ РАТНИКЕ ШАЉЕМО У ХАГ ЗБОГ ПАР ДОЛАРА?
ФАК Е.У, САД, У.Н И СВЕ ДР УНИЈЕ
''

beshe lepo....

JABUCHILO:
"Covek je Covek upravo zato sto je uvek bio, uvek jeste i uvek ce biti Slobodan. Rob je rob zato sto je u trenutku slabosti poverovao da njegova Sloboda zavisi od bilo koga ili jos gore - od bilo cega."
J.A. Jabuchilo

Coveku je zato najteze da bude rob.prvo nauci da robujes ko Covek pa mi onda pricaj bajke o vrednosti i tezini Slobode. Sloboda je neunistiva, a glavni izazov Coveka je da koristeci svoja prava i ispunjavajuci svoje obaveze ne pobrka ciljeve sa sredstvima. Jer slobodan covek je uvek samo Rob Slobode. i to je jako lako.
e, zato je pravi rob uvek samo onaj koji misli da je sloboda nesto suprotno od ropstva. a jedina prljavija i odvratnija stvar od roba je - zbunjeni i pobunjeni rob. koji vazda voli da izgazi svoju Slobodu, samo da bi mu drugi tapsali i zvalic ga oslobodiocem.
e, a jos najvise masta o tome da ga prime u neko tajno drustvo i iniciraju u neku posebnu doktrinu oslobadjanja. onda ce se naravno sve samo resiti nekakvim misterioznim putem i svi ce konacno saznati kako je on slobodniji od svih... a na kraju se uvek razocara i pocne da robuje onom ko mu vise plati ili jace aplaudira. ;)

krauterbox:
JABUCHILO:"Covek je Covek upravo zato sto je uvek bio, uvek jeste i uvek ce biti Slobodan. Rob je rob zato sto je u trenutku slabosti poverovao da njegova Sloboda zavisi od bilo koga ili jos gore - od bilo cega."
J.A. Jabuchilo
Coveku je zato najteze da bude rob.prvo nauci da robujes ko Covek pa mi onda pricaj bajke o vrednosti i tezini Slobode.

Berđajev je samo asocijacija na ono što si Ti (u onome što sam ja citirao) rekao. Ta asocijacija je još logičnija kada kada se poveže sa Tvojim pominjanjem F.M. Dostojevskog, čija je filozofija osnova religijskog teoandričnog humanizma N.A. Berđajeva, kojeg na Zapadu prozvaše filozofom slobode .., vjerovatno zato što su u centru njegovog učenja bili ličnost i njoj imanentna sloboda.
Mislio sam da to znaš (zapravo bio sam uvjeren u to) i zato se strašno razočarah kada si početak svog odgovora bazirao na vulgarizaciji te ingeniozne misli.
Tvoje pominjanje slobode kao «vrhunskog dometa slovenske civilizacije» može se povezati sa Dostojevskim (mada znam ljude koji bi o tome sa Tobom dugo diskutovali), ali je zato Tvoje poimanje slobode nešto što bi Dostojevski smatrao apsolutno pogrešnim. Po njemu čovjekova sloboda nema sadržaja ako između nje i božanske slobode (ili principa) ne postoji veza. Tako da bi Tvoj «rob slobode», bez obzira na to što robuje slobodi, za Dostojevskog bio ipak još samo jedan rob.
Za razliku od Dostojevskog, koji slobodu čovjeka ipak ograničava, pomenuti Berđajev je npr. proširuje i to tako što radikalno redukuje božju svemoć, jer smatra da je Bogu, za dolazak carstva slobode, čovjekovo djelovanje neophodno.
Sloboda je htenje, izbor i proces, odnosno, kako to Berđajev kaže doživotni zadatak.

P.S. Aluzija, sa tajnim društvima, na moj avatar je mnogo slatka.

JABUCHILO:
vlast ne postoji bez misije. misija ne postoji bez kolektivne svesti. kolektivna svest ne postoji bez vrednosti. vrednosti ne postoje bez vrline. vrlina ne postoji bez elite. elita ne postoji bez kontrole. kontrola ne postoji bez medijuma. medijum ne postoji bez kreacije. kreacija ne postoji bez slobode. sloboda ne postoji bez vlasti. krug je zatvoren. demokratija je vrhunski izraz fashizma.
toliko o demokratiji.

Back