OKULTNA DRUSTVA I SVETSKA POLITIKA

eremita:
Не бих се сложио овде са тобом, има толико религиозних књига које желим да имам - а које не могу купити јер су ми превише скупе, а у исто време, сећам се
да сам купио "дела" А.Кроулија која су била бесмислено јевтина и још ме је та идавачка кућа месецима прогањала не би ли ми увалила још нешто од сатанске литературе. :lol: :lol: :lol:
Nisam bio bas precizan moja greska. Mislio sam na Sveto Pismo i na mnoga dela svetaca koja se mogu naci u knjizarama i manastirima a koja nisu luksuzno opremljena. Njih je jednostavno naci i nisu skupe. Nisu u pitanju luksuzno opremljena izdanja. Biblije su na kraju toliko podeljene besplatno u svetu da nijedna knjiga nije toliko dljena dzabe kao sto je ona.
Sto se tice Kroulija, on je sarlatancina, zajebant. Njegova pisanija su uglavnom anarhisticko - narkomanska i samozvanje koje je sebi dodelio je prihvaceno u nekim krugovima ali on je vise deo rok kulture ako o mogu tako reci.
Sto se tice satanistickih knjiga koje sam pominjao u pitanju su ''prakticna dela velikih majstora'' oko kojih se otimaju okultna drustva i sekte a koja cak i vatikan poseduje stotinama godina. Prava jeres koja se placa milionima dolara, skrivena kao zmija pod kamenom. Kao sto je doticno jevandjelje bilo skriveno do sada tj. do momenta kada je ljudski rod na najnizem duhovnom stepenu od svog nastanka. Pa. zar nisu skoro svi bogatasi u svetu clanovi tajnih drustava i sekti ?

King 7:
Nisam bio bas precizan moja greska. Mislio sam na Sveto Pismo i na mnoga dela svetaca koja se mogu naci u knjizarama i manastirima a koja nisu luksuzno opremljena. Njih je jednostavno naci i nisu skupe. Nisu u pitanju luksuzno opremljena izdanja. Biblije su na kraju toliko podeljene besplatno u svetu da nijedna knjiga nije toliko dljena dzabe kao sto je ona.
Sto se tice Kroulija, on je sarlatancina, zajebant. Njegova pisanija su uglavnom anarhisticko - narkomanska i samozvanje koje je sebi dodelio je prihvaceno u nekim krugovima ali on je vise deo rok kulture ako o mogu tako reci.
Sto se tice satanistickih knjiga koje sam pominjao u pitanju su ''prakticna dela velikih majstora'' oko kojih se otimaju okultna drustva i sekte a koja cak i vatikan poseduje stotinama godina. Prava jeres koja se placa milionima dolara, skrivena kao zmija pod kamenom. Kao sto je doticno jevandjelje bilo skriveno do sada tj. do momenta kada je ljudski rod na najnizem duhovnom stepenu od svog nastanka. Pa. zar nisu skoro svi bogatasi u svetu clanovi tajnih drustava i sekti ?

Да ово си добро приметио, стварно изгледа да свака велика лова иде руку под руку са пакленим демонским друштвима........ 8-)

Ima ovde mnogo strucnijih od mene. Stvari o kojima pisete su mi poznate iz knjiga i emisija, ali se nisam studiozno bavio tim temama.
Npr: neko je spomenuo kako je Hitler opremio tri podmornice i poslao ih na juzni pol, a Amerikanci krenuli za njima. Ono sto nije naveo je da je u poteru krenuo deo Americke flote i da su u tom pohodu izgubili nekoliko brodova.

WIBU:
Ima ovde mnogo strucnijih od mene. Stvari o kojima pisete su mi poznate iz knjiga i emisija, ali se nisam studiozno bavio tim temama.
Npr: neko je spomenuo kako je Hitler opremio tri podmornice i poslao ih na juzni pol, a Amerikanci krenuli za njima. Ono sto nije naveo je da je u poteru krenuo deo Americke flote i da su u tom pohodu izgubili nekoliko brodova.
Хитлер је био обичан станистички штакор, којег су помагали смо дмони, као и сваки станиста на крају је завршио како јесте, мене брину данашњи фашисти и сатанисти(демократе)

Бл:
Хитлер је био обичан станистички штакор, којег су помагали смо дмони, као и сваки станиста на крају је завршио како јесте, мене брину данашњи фашисти и сатанисти(демократе)

Vidite, citirali ste tekst koji zahteva logičko razmišljanje kod čitaoca jer je prinudjen da donese krupan zaključak na osnovu šturog izlaganja.

Ako su satanisti (demokrate) ko su onda fašisti ?

Brkate pojmove iz politike i spirtualnog.

A ovde se objašnjava biblija kao uvod za, kako tema kaže - okultno društvo koje kroji svetsku politiku...

Ili ja grešim?

Iron Lord:
A ovde se objašnjava biblija kao uvod za, kako tema kaže - okultno društvo koje kroji svetsku politiku...

Ili ja grešim?

Наравно да грешиш, јер очигледно немаш разрађен смисао за духовност.
Прво, како Библија - Света књига може бити поистовећена са осталим делима која наводно упућују на "окултна друштва" ? Уосталом каква се паралела може вући између истинске вере и нечега окултног, што је у најмању руку, може се рећи, тајанствено и мистериозно, а једини заједнички именитељ им је онострано ?
С друге стране поистовећивање окултног друштва и Цркве је у најмању руку неумесно, јер је Црква, живо Христово тело на земљи....

Дакле, једно је јавно обзнањено а друго је необзнањено....

Zarathustra:
Наравно да грешиш, јер очигледно немаш разрађен смисао за духовност.
Прво, како Библија - Света књига може бити поистовећена са осталим делима која наводно упућују на "окултна друштва" ? Уосталом каква се паралела може вући између истинске вере и нечега окултног, што је у најмању руку, може се рећи, тајанствено и мистериозно, а једини заједнички именитељ им је онострано ?
С друге стране поистовећивање окултног друштва и Цркве је у најмању руку неумесно, јер је Црква, живо Христово тело на земљи....

Дакле, једно је јавно обзнањено а друго је необзнањено....

О, 'бро јутро, гос'н Зара... лепо си ово прецизирао, људи бркају појмове...
ја покушао у ранијим постовима да понешто објасним, али тешко то иде... 8-)

Nexus:
a gde spadaju agnostici?

Видиш, за разлику од Еремите и Кинга, мишљења сам да агностицизам као рационално становиште може бити изузетно пожељан у одређеним периодима живота, за касније учвршћивање вере као повратног замаха. Такође сам изузетан противник изједначавања агностицизма са атеизмом, управо зато што агностицизам не скреће са пута вере већ је само фаза на путу спознаје, али не одриче постојање Бога. Некад се и богоборство може јавити као последица....

Мислим да горе споменуто Еремитино није било у питању агностицизам већ агнозија, појам из психијатрије...

Ту је онај вечити проблем усаглашавања разума и вере.... имаш код Боетија, Михаила Псела, руских богослова... У принципу чвршћи верници одбацују становиште агностицизма, јер вера за њих може или бити, или је нема.... Истина је, и Христ је на више места у Новом Завету поручио да на путу сазнања, последње Истине неће бити доступне разуму већ срцу, вери и надразумној спознаји.... Међутим данас све изгледа да је све пожељније образовати неку врсту рационалне богословије која понекад може људе суштински иницирати обајшњавањем и покренути веру њима упоредо путем спознаје сходно времену у којем живимо. Што си образованији то ти је засигурно теже !

Велико питање је шта је уистину био рецимо један Достојевски ? Неки чак за њега тврде да је био агностик, мада га је питање Бога дужи део живота опседало.... у сваком случају било је сјајних људи међу агностицима....

eremita:
О, 'бро јутро, гос'н Зара... лепо си ово прецизирао, људи бркају појмове...
ја покушао у ранијим постовима да понешто објасним, али тешко то иде... 8-)

'Бро јутро !
Од несносне врућине дању спавам, ноћу виленим ! :lol:

marlоn:
ja sam kriv zara za ovo ... rece iron da vest stavim na ovaj topik.. pa sad ispade da sam sebi skacem u usta... naravno da okultna drustva nemaju blage veze sa ovim...moja greska. izvinjavam se.

Тебе нико није спомињао. Мислим да је топик, иако је од пре 'Риста, врло интригантан ! Нека су га освежили ! 8-)

Наравно и Давинчијев код ће убрзо постати политичка тема... живи били па видели ! (шта оно беше са сликама Мухамеда)

pa sad kad pricas o den braunu...redak publicista cije sam sve knjige procitao....andjeli i demoni su po meni najbolje njegovo delo. najsmesnija prica za kod je ta koju prodaju a to je da je to kritika crkve i vatikana :D a nikad se vise nije pricalo o njemu i da bi dozvolio da udje u vatikansku biblioteku morao je da dobije ipak malo jachu dozvolu.... znaci ubistvo sa predumisljajem....

ipak kao kod svake knjige ipak jedna korisna stvar... nekog pametnog mladog coveka ce zaintrigirati cela prica o templarima i sionskom prioratu, pa ce da krene da malo proucava istoriju, umetnost i ostalo....

Не, ма ти си то негде пре сасвим добро рекао.... то је чиста белетристика.... нисам ни ја целу књигу прочитао, одгледао сам филм за који мислим да је стилски још горе остварење од књиге !

.... Но, ово је само почетак.... клупко тек има да се плете !

JABUCHILO:
'zidajte hram
beo kao manastir
nek sece u njemu mesec sam
i place noc i mir'

Заиста је и мени нејасно зашто стално цитираш тај исечак из Наше елегије када се покрене нека слична тема. Је ли то нека алузија на Црњанског и евентуалну неку његову уплетеност у поменуто :confused:

Zarathustra:
Не, ма ти си то негде пре сасвим добро рекао.... то је чиста белетристика.... нисам ни ја целу књигу прочитао, одгледао сам филм за који мислим да је стилски још горе остварење од књиге !

.... Но, ово је само почетак.... клупко тек има да се преде !

to klupko se dragi moj zaro plete vec jako dugo i vrhunac je bio sa spisima sa mrtvog mora...e onda se klupko polako razmrsuje i onda pocinju mnogi da povezuju dva i dva. linkoln li i berdžent su napravili najveci pomak sa svetom krvi koju je den braun iskoristio da ne kazem prekopirao...sama politika vatikana se svakim novim papom menja i to je nesto sto mi kao laiku za verske stvari nikada nece biti jasno kako je moguce. najbolji je primer jk rowling autorka hari potera koji se cita u milionskim primercima u svetu....jovan je blagosiljao zenu iz edinburgha i hvalio njenu literaturu za najmladje, a novi papa bi kao ray bradbery da podlozi vatru na farenhajt 451 stepen, na temperaturu gde knjige pocinju da odlaze u nepovrat.

marlоn:
to klupko se dragi moj zaro plete vec jako dugo i vrhunac je bio sa spisima sa mrtvog mora...e onda se klupko polako razmrsuje i onda pocinju mnogi da povezuju dva i dva. linkoln li i berdžent su napravili najveci pomak sa svetom krvi koju je den braun iskoristio da ne kazem prekopirao...sama politika vatikana se svakim novim papom menja i to je nesto sto mi kao laiku za verske stvari nikada nece biti jasno kako je moguce. najbolji je primer jk rowling autorka hari potera koji se cita u milionskim primercima u svetu....jovan je blagosiljao zenu iz edinburgha i hvalio njenu literaturu za najmladje, a novi papa bi kao ray bradbery da podlozi vatru na farenhajt 451 stepen, na temperaturu gde knjige pocinju da odlaze u nepovrat.

Марлоне, интересује ме КО је тај апокрифни спис који се приписује Јуди назвао ЈЕВАНЂЕЉЕ... то ми је невероватно, јер јеванђеље може бити само спис или књига која је КАНОНИЗОВАНА ?

eremita:
Марлоне, интересује ме КО је тај апокрифни спис који се приписује Јуди назвао ЈЕВАНЂЕЉЕ... то ми је невероватно, јер јеванђеље може бити само спис или књига која је КАНОНИЗОВАНА ?

aj poslacu ti na mail..ima na engleskom i na koptskom poslo mi rus...kaze uporedi :D jes da znam neke izumrle jezike ali koptski brate :D

marlоn:

Видиш, мени је овај њихов подухват значајан понајвише због његове публицистичке присутности која полако почиње да се урезује људима свих сталежа, чак и до оног најнижег. Имао сам неретко искуства да чујем од женских особа, домаћица, како најбољу књигу коју су прочитале је био Давинчијев код...
....знаш како погодити архетипску комбинацију на нивоу дајџеста је велики успех за један бестселер какав је Ден Браунов...

Било каква озбиљна критика уопште није ни потребна, јер некаква аргументација и не постоји него само стаза која голица ! Битна је само њена продорност у јавности целог света. То је по мени фасцинантно !

Back