Okršaj lekara, pretilo se i tužbama: "Ne znam zašto su je pustili iz pritvora", "Streljanje najavljujete"

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Okršaj lekara, pretilo se i tužbama: "Ne znam zašto su je pustili iz pritvora", "Streljanje najavljujete"​

Direktor Doma zdravlja Palilula dr Aleksandar Stojanović i dr Jovana Stojković, poznata po stavovima protiv vakcine, vodili su večeras burnu prepirku.

IZVOR: B92, KURIR PETAK, 19.11.2021. | 21:15 -> 22:49.

Nadrilekarstvo je nedopustivo, smatra dr Stojanović. Ističe, nadrilekari poput Miroljuba Petrovića, ugrožavaju zdravlje ljudi, a problem su i antivakseri. On ističe da bi bio oštar prema njima.

"To je nedopustivo. Svakog dana imamo sve više toga. Nisu samo nadrilekari problem, već i antivakseri. Da sam ja neka veća vlast, ja bih to sankcionisao na jedan drugačiji način. Mnogi antivakseri koji su propagirali te svoje stavove više nisu među nama, jer su preminuli od kovida. Država mora da uzme stvar u svoje ruke, da takve ljude prepozna i završi sa njima priču ua sva vremena", rekao je direktor Doma zdravlja Palilula dr Aleksandar Stojanović gostojući na Kurir televiziji, na šta se dr Jovana Stojković ubacila: "Da ih strelja, šta? To završavanje priče za sva vremena, streljanje najavljujete".

"Ja sam bio direktan, mislio sam na završavanje karijere u zdravstvu", pojasnio je dr Stojanović.

"Zakon u Srbiji prepoznaje to kao krivično delo, a mislim da je vreme da zakon odredi šta je nadrilekarstvo, a šta su tradicionalne metode lečenja. Skoloni su ljudi da mešaju te stvari, mi moramo da vidimo taj međuprostor, koji nije regulisan. Kada govorimo da je neko nekoga ubio, to je stvar za sud, postoji uzročno posledična veza. Ne može neko da bude okrivljen zato što se vama ne sviđa. Da li je Miroljub Petrović ili bilo ko kriv za smrt nečega to mora sud da odluči", kaže dr Stojković.

Ona je rekla da je njoj kao psihijatru razumljivo da se ljudi nadaju i da ljudi veruju, dodajući: "Vi ne znate da odgovorire ni ko su antivakseri, vi mene ovde hoćete da okarakterišete kao opasnog."

Dr Aleksandar Stojanović kaže da mu je dr Srojković rekla da nije vakcinisana i da samim tim smatra da nije podobna da radi sa pacijentima.

"Ona ne može da radi sa pacijentima. Doktorka ima ozbiljan problem u sebi, koji ne zna da reši", naveo je dr Stojanović.

Kao odgovor dobio je pretnju tužbom.

"Vi ćete dobiti tužbu. Ja neću da se ovo svede na smeće od razgovora, nemojte da on meni govori šta meni treba da se radi, bolje da ja ne progovorim šta njemu treba da se radi", pobesnela je dr Stojković.

"Ne širim paniku"

Doktorka kaže da nakon privođenja zbog svojih stavova koje je izražavala na društvenim mrežama nije promenila mišljenje.

"Vi meni govorite da li sam ja smanjila širenje panike... Ja niti sam širila paniku, niti je širim", kaže dr Stojković.

Dr Stojanović naveo je da doktorka unosi nemir u državu.

"Ja ne znam ni zašto su doktorku pustili iz pritvora. Doktorka iznosi neke stvari, unosi nemir u državu, pravi probleme. Doktorki treba uzimati licencu, neka nađe neki drugi posao", kaže dr Stojanović.

Dr Stojović na to mu je odogovorila da krivični postupak protivnje nije ni pokrenut, jer nema ni zbog čega i najavila: "Govorite o krivičnom delu uvrede, koju ću ja pokrenuti protiv dr Stojanovića. Ja sam zainteresovana za vakcinu, jer sam zainteresovana za ljudska prava".

"Neka radi šta hoće, ali"

Doktor Aleksandar Stojanović naveo je da je vakcinacija jedini način da se pobedi kovid, a savetovati ljude da se ne vakcinišu jeste ugrožavanje tuđeg života.

"Neka doktorka radi šta hoće, ali ona ne može savetovati pacijente da se ne vakcinišu. Ona nije bravar, nije automehaničar, ne može da radi nevakcinisana u zdravstvu", naveo je dr Stojanović.

"Po kom zakonu ne mogu da radim u zdravstu? Prosto ne bih više radila u sistemu ako se donese zakon da svi zdravstveni radnici treba da budu vakcinisani", odgovorila je doktorka Jovana Stojković.

"Moj je stav isti kao i stav Vlade Srbije. Uvedite više tu obaveznu vakcinaciju, pa da više ne raspravljamo o tome. Vakcinacija treba da bude dobrovoljna", zaključila je dr Stojković.

Doktor Aleksandar Stojanović naglasio je da je vakcinacija jedini spas, a da struka treba na argumentovan način narodu to i da pokaže.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=11&dd=19&nav_category=12&nav_id=2059474

I treba uvesti obaveznu vakcinaciju i to što pre! Tu nema sloboda izbora nego mora!

"Nažalost u kovid ambulantama ima sve više dece. To su deca koja su najčešće bila na letovanjima, nisu vakcinisana, razboljevaju se i prenose zarazu na svoje ukućane.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=680529

i ova vest sa tanjuga doticnog je krajnje problematicna jer to niko ne potvrdjuje igde, da su u svetu deca prenosici zaraze a jos manje da ih ima puno koja stradaju od kovida.

pretpostvlja se zasto to radi ali nije na meni da izvlacim konkluzije iz svakome jasnih premisa, jer kad sam jednom izvukao i postavio link kao dokaz, znamo sta je bilo sa tim linkom cdc za srbiju i buduca istrazivanja.

a gdin aleksandar je iz snsa, kaze da je oftamolog iz tuzle i proteran iz doma zdravlja iz barajeva gde je zario i palio i pretio da je prijatelj vucica tome i jorgovanke..bio optuzen u barajevu za mobing i kad su mu trazili diplomu nije hteo da pokaze pa su na protestu bile parole gde ti je diploma :lol:
o paliluli gde svi proklinju dan kada je dosao i postao nacelnik neka pricaju iz tog dz.

i taj i takav kaze bez ikakvog istrazivanja da su deca kriva za koronu i da prenose zarazu...

Meni je prica sasvim realna, lekari koji imaju reputaciju moraju da se sami suprotstave lekarima koji nisu ni zavrsili fakultete, nego su postavljeni da rade sto gore to bolje. Neko ko je lekar je covek koji se bavi naukom, a lekar koji se bavi politikom i nauku podredjuje politici treba da budu udaljeni iz zdravstva.
Korona kao grubi filter strucnosti....:)
Ljiige koje su na najvisim mestima u medicini, a ubijaju ljude svojim "znanjem" same ce da se uklapaju u vecinsku komoru, cime ce da izgube snagu autoriteta i da dokazu neznanje....

Treba tuzbama zatrpati sistem.
Svako ko nije lekar cini krivicno delo zahtevajuci uvid u zdravstvene podatke.
Tako ne moze da se zatrpa sistem, samo da se ubrza postupak. Sistem je zatrpan opstrukcijom, a ne sudjenjem i brojem tuzbi. Jasni predmeti se vuku po sudovima, jer se ne sudi dok se ne izgubi smisao sudjenja i dokumenta i dokazi. Niko i ne odgovara sto se gube papiri iz dokumentacije....jer sudije i ne sude po dokazima, nekogo po narudzbini inace bi se zavrsavali sa dva rocista....

Tako ne moze da se zatrpa sistem, samo da se ubrza postupak. Sistem je zatrpan opstrukcijom, a ne sudjenjem i brojem tuzbi. Jasni predmeti se vuku po sudovima, jer se ne sudi dok se ne izgubi smisao sudjenja i dokumenta i dokazi. Niko i ne odgovara sto se gube papiri iz dokumentacije....jer sudije i ne sude po dokazima, nekogo po narudzbini inace bi se zavrsavali sa dva rocista....
Nazalost.
Zato se javlja baka Coka sindrom.
No poenta je da neko ko zalepi nalepnicu kovid redar nema zakonsko pravo da zahteva legitimisanje i uvid u zdravstveni karton lica.

Poslednja izmena:
Nazalost.
No poenta je da neko ko zalepi nalepnicu kovid redar nema zakonsko pravo da zahteva legitimisanje i uvid u zdravstveni karton lica.
Svaki konobar ili barmen ima pravo da te legitimise. Da utvrdi da si punoletan ako narucujes alkohol. Isto i kasirka u bilo kojoj prodavnici, za alkohol i cigarete.
A rasprava ovo dvoje je smesna, ne zna se ko od njih je vise zreo za gubljenje licence za rad....

Svaki konobar ili barmen ima pravo da te legitimise. Da utvrdi da si punoletan ako narucujes alkohol. Isto i kasirka u bilo kojoj prodavnici, za alkohol i cigarete.
A rasprava ovo dvoje je smesna, ne zna se ko od njih je vise zreo za gubljenje licence za rad....
Netačno. Legitimaciju vrši samo policija. Ni u gradskom prevozu ne mogu da te legitimišu, a može prodavac. iks-de
Mogu u banci da traže, zdravstvu, socijalno itd itd. Ali moraju reći na osnovu kojeg zakona to čine.

Netačno. Legitimaciju vrši samo policija. Ni u gradskom prevozu ne mogu da te legitimišu, a može prodavac. iks-de
Mogu u banci da traže, zdravstvu, socijalno itd itd. Ali moraju reći na osnovu kojeg zakona to čine.
Na osnovu zakona po kojem ne smeju da prodaju alkohol i cigarete maloletnicima.
Svi postali poznavaoci Ustava, a pre se davala LK ko god trazi, i kad treba i kad ne treba.

Nazalost.
Неко ко уопште прихвати да буде ковид-редар у старту знаш да није чист у глави. Можеш само сажаљиво да га погледаш.
Као капо у логору.

A rasprava ovo dvoje je smesna, ne zna se ko od njih je vise zreo za gubljenje licence za rad...
Ne znas sta znaci legitimisati.

Неко ко уопште прихвати да буде ковид-редар у старту знаш да није чист у глави. Можеш само сажаљиво да га погледаш.
Као капо у логору.
Nazalost, ljudi prihvataju da budu neljudi verujuci da ne rade nista lose.
Konobar koji odbije ulogu redara dobija otkaz.
Ljudi u kreditima, hrane decu, skoluju.
Nije im lako.
Meni vise gadjenja izazivaju komunjalci i inspektori koji jure narod ko da im posao zavisi od toga koliko ce zlih nevakcinisanih navatati.

Barmen i kasirka NEMAJU pravo da te legitimishu, ali ti to ne znas.
A za objasnjavanje - nemoj JA da ti objasnjavam jer ti se nece svideti...a i nisam placen za to.
NAUCI ZAKON I PRIDRZAVAJ SE PRAVILA.
Drugo, alkohol klincima kupuju za sitan hesh oni iz starije ekipe, pa legitimisanje svakako ne vredi.
Trece, sve to nema nikakve veze sa licencama za rad ljudi koji su zavrsili medicinski fakultet.

Barmen i kasirka NEMAJU pravo da te legitimishu, ali ti to ne znas.
A za objasnjavanje - nemoj JA da ti objasnjavam jer ti se nece svideti...a i nisam placen za to.
NAUCI ZAKON I PRIDRZAVAJ SE PRAVILA.
Drugo, alkohol klincima kupuju za sitan hesh oni iz starije ekipe, pa legitimisanje svakako ne vredi.
Trece, sve to nema nikakve veze sa licencama za rad ljudi koji su zavrsili medicinski fakultet.
Pitao ćaleta koji je policajac. Ne može da traži ni konobar ni prodavačica ličnu kartu jer krši zakon. Samo može da proceni i da odbije da te usluži, a osoba može samostalno da pokaže ličnu kartu. Ali on je gospodin sveznajući.

Meni je pokojni deda bio policajac i zato me ovakvi sveznadari strahovito iritiraju.
Legitimisanje vrsi ISKLJUCIVO policajac, a na granici pripadnik pogranicne sluzbe.
U ratnom stanju moze i vojna policija da legitimishe.
A ZA TE KOVID PROPUSNICE - NIKO NEMA PRAVO DA TE KONTROLISE OSIM POLICIJE.
Ali nemaju dovoljno ljudi pa komunalci terorishu narod...LJUDI NE ZNAJU SVOJA PRAVA, i to je veliki problem.

Back