okinawa karate

Ne bi bilo lose oziveti ponovo ovu temu.Zamolio bih za jednu molbu prvenstveno moderatora ako je ostvariva,naime neko je na ovoj temi postavio sajtove za skidenje video zapisa Okinawa karatea Uechi Ryu/Shohei Ryu.Medutim,oni su posle izvesnog vremena uklonjeni,da li bih nekako mogao doci do podataka o njima kao i vezi ostalih skola?Hvala.

Ne bi bilo lose oziveti ponovo ovu temu.Zamolio bih za jednu molbu prvenstveno moderatora ako je ostvariva,naime neko je na ovoj temi postavio sajtove za skidenje video zapisa Okinawa karatea Uechi Ryu/Shohei Ryu.Medutim,oni su posle izvesnog vremena uklonjeni,da li bih nekako mogao doci do podataka o njima kao i vezi ostalih skola?Hvala.
Videcu sta mogu da ucinim.:) Mada, mislim da se danas sve moze naci na youtube.
EDIT:
Pregledah obrisane poruke i nisam naisao na video linkove.

Poslednja izmena:
Hvala na pokusaju to je bilo od prilike pre oko dva meseca,bila su poostavljena cini mi se cetiri snimka svaki oko 400mb.Znam za you tube skinuo sam sa njega dosta klipova mnogi se i nadovezuju,a ovo je ipak celina,mozda i nije postavljena na you tube,odovde mozda mogu nastaviti dalje pretrazivanje.

Drugari

Nisam godinama ucestovao na forumima iz razloga sto se sam opljuju i mrze razlicito misljenici ili praktikanti razlicitih stilova. Ovde koliko vidim se lepo slazete.
To me i raduje i iz tog razloga vam se javljam sa velikim pozdravom iz Kragujevac Dojoa.
Ja treniram uechi/shohei ucim kod Vlade Popovica i Milana Dimitrieskog.

Teme su vam dobre i precizne . Imate dobre informacije ako kasnije budem imao konkretno nesto na neciju temu javicu se.

pozdrav
Bojan Veskovic 3.DAN-Shidoin
www.okkd.comoj.com
email : kragujevac.dojo@gmail.com

Zdravo svima

Imam pitanje za predstavnike Shohei ryu karatea, o kati Ryuko.

Na sajtu www.okikukai.org.rs procitao sam sledece:
..."Created in the 2000, taking 5 years extensive researches by the following Masters:"...itd

Moje pitanje je:
O kakvom istrazivanju je rec, odnosno sta novo donosi ova kata u Uechi-Shohei ryu?

Da me neko ne bi pogresno razumeo, pitam iz ciste radoznalosti, jer volim da znam po nesto i o drugim karate skolama (a ne samo o Shotokanu koji ja treniram)

:bye:

Koje dodelio osnivaču Aikidoa 10 dan Moriheju Uešibi, niko sam sebi jer je osnivač, pa zašto ne bi Ljuba sebi kada je osnivač Realnog Aikido-a.

Brkasa babe i zabe nazalost kao i vecina vezbaca ovde@ alehandro 07 ccc
Morihei = aikido
Ljuba = realno sranje
i sta za tebe znaci "osnivac" pa budu i ti osnivac necega a ako ne znas cega onda idi kod ljube da te on osnuje....
ccc

Moze biti da su pokreti slicni , svi stilovi karatea na okinavi vuku zajednicko poreklo i imaju manje vise isti repertoar tehnika i slican , realan ,pristup vezbanju . Pojedine skole stavljau akcenat na odredjene aspekte vestine dok druge forsiraju neke druge aspekte ali sve u svemu sem razlike u katama drugih znacajnih razlika nema .Mehanika pokreta i nacin izvodjenja tehnika je kod svih stilova gotovo identican sto ne cudi jer svi karate stilovi vuku poreklo od istih kineskih stilova borenja , uglavnom stila Zdrala (oko 70 procenata) i severnog Saolina ( 30 procenata) . Neki stilovi imaju malo uticaja drugih kineskih stilova ( uechi ima tehnika stila tigra a goju je pod uticajem Chow Gar i Wing Chun stila) ali ti uticaju nisu od prevelikog znacaja .

Back