OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E da, ja sam iz mini bara uzeo samo jednu flašu kisele vode. I kad sam otišao na recepciju da se odjavim, sam sam se setio mini bara i rekao recepcionaru da mi naplati. Inače ne bi bilo ništa.
A što se tiče ljubaznosti, nije je bilo samo u hotelu nego bilo gde da sam išao. A svi rade za mizerne plate. Konobarska plata je 100evra.

Tacno.Zaista ne znam da li jos negde ima ljudi koji su tako ljubazni i srdacni domacini kao na Ohridu.

Kao dete sam bio u Ohridu, nedavno mi pade na pamet nesto pa potrazio slike na netu da se prisetim, bilo je jedno drvo (tada) koje je suplje iznutra a obim poprilican mislim pet sest ljudi raspon ruku i nisam ga sad nasao na slikama. Interesuje me da li je jos u zivotu i ako moze koja slika ko ima.

Kao dete sam bio u Ohridu, nedavno mi pade na pamet nesto pa potrazio slike na netu da se prisetim, bilo je jedno drvo (tada) koje je suplje iznutra a obim poprilican mislim pet sest ljudi raspon ruku i nisam ga sad nasao na slikama. Interesuje me da li je jos u zivotu i ako moze koja slika ko ima.

Moguce :)

Ne znam za to. Niko mi nije ni pomenuo da ima tako nešto. :confused:

moglo se proci kroz to drvo , kao da udes u indijanski sator koji ima 6, 7 otvora za ulaz-izlaz. ali ne znam tacno gde se to drvo nalazilo tj koja lokacija

činar - iz familije platana. :)

Pre desetak godina je udario grom u njega i prepolovio ga. Konzervirali su ga tada i ostalo je drvo u zivotu sve do prosle godine kad ga je neki jak vetar polomio. Opet su pokusali da zastite to sto je moglo da se zastiti, videcemo kad olista sta je prezivelo. :)

12014460.jpg
3938678-Cinar_Ohrid.jpg

- - - - - - - - - -

1100_Jahre_alte_Platane_in_Ohrid,_Makedonien.JPG

Ovo je prava retrospektiva ... dali je cinar uspeo da se spasi ?

70' godine

i kasnije

Ja ga pamtim kao sa ove prve fotke, ali ne iz 1970. nego iz 1990. kada sam tamo bio vojnik. Tu u njegovoj blizini je bila jedna odlična buregdžinica. Burek ukusan da se raspametiš. Ove godine nameravam tamo na odmor, pa ću baš da vidim šta se sve izmenilo za ove 23 godine. Još uvek pamtim najbolji ice caffe na svetu u poslastičarnici "Slavica". Nikada više nigde nisam popio takav, a od tada sam obišao dobar deo planete.

Ja ga pamtim kao sa ove prve fotke, ali ne iz 1970. nego iz 1990. kada sam tamo bio vojnik. Tu u njegovoj blizini je bila jedna odlična buregdžinica. Burek ukusan da se raspametiš. Ove godine nameravam tamo na odmor, pa ću baš da vidim šta se sve izmenilo za ove 23 godine. Još uvek pamtim najbolji ice caffe na svetu u poslastičarnici "Slavica". Nikada više nigde nisam popio takav, a od tada sam obišao dobar deo planete.

Poslasticarnica/kafic je jos uvek na istom mestu, sa istim imenom. :)
Razlika posle 23 godine ce da te iznenadi, vrlo iznenadi, ali u pozitivnom smislu. :)

A od Gostivara do Kiceva kakav je bio put ? , ... da nije mozda drugar vozio tu deonicu dok si ti malo zadremao , pa nisi primetio da je taj deo puta od 45 km vishemanje u Moraca stilu .

A od Gostivara do Kiceva kakav je bio put ? , ... da nije mozda drugar vozio tu deonicu dok si ti malo zadremao , pa nisi primetio da je taj deo puta od 45 km vishemanje u Moraca stilu .

Nije.
Daleko je od auto puta,ali u principu nije los.Svratili smo na kiselo mleko i mekike,odmorili malo i vrlo brzo stigli do Ohrida.Doduse bio je maj mesec,nije sezona,u sezoni se mora voziti sporije.
U Evropi nema gorih puteva nego u CG,konfiguracija terena je takva,a auto puta nema ni metar.

Back