gost 114587
Elita
- Poruka
- 23.661
ih sa su mi te maje sad, ionako mi fale fizikalci 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ako vec govorimo o Marsu, dokazano je da je poplava BILO.Venera mozda i nema poplave kakve mi zamisljamo, prventveno zbog temperature koja vlada tamo,ali geolokih promena sigurno ima zbog svoje i gravitacije Sunca i ostalih planeta
...i to mi kaze osoba koja veruje da su maje kopale tunele precnika 30m i dubine 100?
Potoji razlika: visoko sofisticirane gradjevine i rupcage bez smisla.....Da. To su one iste Maje koje su 2600 godina pre nase ere izgradile ovo u sred dzungli :
![]()
![]()
![]()
Ali to je za tebe verovatno - prirodna pojava, a ne Maje.

Potoji razlika: visoko sofisticirane gradjevine i rupcage bez smisla.....![]()
pazi...tastaturu pokarabasih da ti objasnim kako su te rupe natale...ni mrvu toga nisi cula...i dalje tvrdis da su te rupe kopale Maje, a onda kazes da su imale smila...OKgde je zemlja iz tih rupa? Kada ikopas 1m3 zemlje , moras je negde odloziti? a ako iskopasKako znas da su bez smisla? Ko zna kakav im je smisao bio...
Dzaba, sve to sam ja nabrojao par postova unazad, plus slike, linkovi...ne veruju!!!Rekoh ti, osvrni se oko sebe...
Počnimo recimo od planeta... od grana drveća, od prstiju na rukama, kišnih kapi a i očiju ljudskih, životinjskih...
...shvatanje...?...otvoren um...?Hm, ljudima "širokih shvatanja i otvorenih umova" smeta nešto tako očito, dokazano.. prirodno?

evo primera
evo, receno!...?
Savrena simetrija je jedna od osnovnih odlika prirodnih procesa...ne razumem zato bi krug bio toliko cudan?
imas gomilu hemijskih jedinjenja ciji su molekuli u savrsenoj simetriji... benzen (poznati benzenov prsten), alotropska modifikacija ugljenika - dijamant(savrsena kocka) pa cak i osnovna supstanca svih zivih bica voda ima molekul gde su vodonikovi atomi postavljeni jedan u odnosu na drugi pod uglom od 120'...
primera za simetriju ima i na makro planu: kucica morskog puza (spirala sa zlatnim presekom u osnovi) latice velikog broja cveca, krila kod insekata i ptica, svuda simetrija...
Hocemo li da trazimo dalje?recimo samo loptaste i kruzne formacije prirodnog porekla:
Koncentricni krugovi kad bacis kamen u vodu
cvet maslacka
planete, zvezde...
Muka sa ljudima koj "zele da veruju" je to sto i pored ocigledne istine, traze misticnost i komplikuju...
Negde pre sam naveo primere gde "sink hole" moze biti i procep u zemlji, pukotina...sve je pitanje sastava zemljista i oblika supljine koja se formira odnosenjem materijala putem podzemnih voda, neposredno ispod povrsine...pogledati na google: sinkholes around the world....
Ako izvlacite naftu, ugalj, so ili rudu iz zemlje dovoljno dugo, formiracete supljinu...usled geomehanickih procesa, dolazi do urusavanja materijala iznad, sto moze dovesti do ormiranja okruglog (ili bilo kakvog drugog oblika) otvora na povrsini...
Ako verujete u majansko prorocanstvo, dosije X, nostradamusovo prorocantvo, onda mozete da ubacite i teoriju o dzinovskim crvima koji su izbusili zemlju da bi jeli device u noci punog meseca...ista stvar....
Ali opet ponavljam gdje ti vidis ovdje pravilne GEOMETRIJSKE oblike,ovo su sve priblizni,ali ne i pravilni,zemlja geoid,oci takodje,prsti,drvece i ostalo ni blizu.Opet kazem daj mi primjere pravilnih GEOMETRIJSKIH oblika.
evo, receno!