rupe su svugde oko nas,morate paziti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Vrlo pogrešna procena.Mislim da se "frljas" brojkama![]()
Kako sa sigurnoscu mozemo znati da je zemlja okrugla?Da nije ravna(ili cetvrtasta) dokazi mi to, i ja cu ti pruziti nepobitan dokaz da je sinkhole prirodna tvorevina....A kako sa sigurnoscu mozemo znati sta je dole pronadjeno?
Kako sa sigurnoscu mozemo znati da je zemlja okrugla?Da nije ravna(ili cetvrtasta) dokazi mi to, i ja cu ti pruziti nepobitan dokaz da je sinkhole prirodna tvorevina....
Ali tvrdis da sinkhole nije prirodna tvorevina, ja sam ti pruzio nekoliko desetina dokaza, koje mozes i sama proveriti(osim ako nije svetska zavera protiv tebe u pitanju)Hajde, za promenu, da nam ti das dokaz za tvoje tvrdnje?Ja nisam ni tvrdila da je zemlja okrugla, tako da ne moram nista da ti dokazujem, a to ovde nije ni tema
A ti mi pruzi nepobitan dokaz kad vec tako tvrdis![]()
Procitao si valjda da je jedan od mojih izvora takodje Wikipedia?
Ali tvrdis da sinkhole nije prirodna tvorevina, ja sam ti pruzio nekoliko desetina dokaza, koje mozes i sama proveriti(osim ako nije svetska zavera protiv tebe u pitanju)Hajde, za promenu, da nam ti das dokaz za tvoje tvrdnje?
Moje pitanje oko oblika zemlje, je pokusaj analogije na tvrdoglavo ponavljanje mantre koje ovde vidim: "..ne moze biti prirodno....ne moze biti prirodno.."
Nije bitno.Brojke nisam izmislio.
Nemam adekvatno naucno objasnjenje za vase tvrdnje, mlada damo...a zanimljivo jeste: zamisli, svi mi zivimo na tankom zemljinom omotacu, ipod kojeg zjape ogromne rupe!Ne kazem da postoji zavera protiv mene, mnoge zavere su na globalnom nivou. Zar je toliko tesko nekad za mogucnost uzeti nesto tako slicno kao sto sa iznela? Ili sve mora biti po strogoj naucnoj semi? Da li je tebi ovde cilj da vidis nesto zanimljivo ili se pojavljujes samo da bi dokazao koliko si "pametan i nadmocan" te na svaku temu imas naucno objasnjenje?
Sta znaci :"ucestalo"? Koliko ja shvatam, te pojave su svakodnevne, samo sto se krajnja maniestacija (u obliku propadanja gornjih slojeva) desava sporadicno....Dobro mladi gospodine kako objasnjavate ucestalost tih rupa, te nagle klimatske promene, ucestale zemljotrese i erupcije vulkana, obilne kise? Bas me zanima Vase NAUCNO OBJASNJENJE.
Sta znaci :"ucestalo"? Koliko ja shvatam, te pojave su svakodnevne, samo sto se krajnja maniestacija (u obliku propadanja gornjih slojeva) desava sporadicno....
I ja sam bio pod utiskom erupcije na Islandu, ranije ove godine, pa sam nasao par sajtova ( (volcanolive.com) gde sam ,zapanjen, saznao da trenutno aktivnih vulkana ima mnogo vise nego sto sam ja u zivotu znao.I to nije od juce, vec stotinama godina unazad...samo sto je logicno da cujemo za veci broj istih, usled bolje informisanosti..
Mene vise brine sprdnja oko zagrevanja/nezagrevanja zemlje...nikako da se ljudi odluce: zagreva li se nas svet ili ne?
Topljenje (evidentno) glecera i nestanak sneznog i ledenog pokrivaca, sigurno je da nece ostati bez negativnih posledica...samo kakvih?
Navedi mi , molim te, jedan koji je bio neaktivan zadnjih 100 god. a proradio u zadnjih deset?Ja pricam o erupcijama vulkana koji su zadnjih na primer 100 godina bili neaktivni a ne o vulkanima koji saki treci dan pustaju pepeo... Ali nema veze, ti imas neki svoj put, ja svoj, uskoro cemo videti ko je bio na pravom putu![]()
Navedi mi , molim te, jedan koji je bio neaktivan zadnjih 100 god. a proradio u zadnjih deset?
The Eyjafjallajökull volcano erupted in 920, 1612 and again from 1821 to 1823 when it caused a glacial lake outburst flood or jökulhlaup
SAKURA-JIMA Kyushu 31.585°N, 130.657°E; summit elev. 1117 m
Based on information from JMA, the Tokyo VAAC reported explosions from Sakura-jima during 12-14 June. Details of possible resulting plumes were not reported. On 15 June an ash plume at an altitude of 3 km (10,000 ft) a.s.l. was reported by a pilot.
Geologic Summary. Sakura-jima, one of Japan's most active volcanoes, is a post-caldera cone of the Aira caldera at the northern half of Kagoshima Bay. Eruption of the voluminous Ito pyroclastic flow was associated with the formation of the 17 x 23-km-wide Aira caldera about 22,000 years ago. The construction of Sakura-jima began about 13,000 years ago and built an island that was finally joined to the Osumi Peninsula during the major explosive and effusive eruption of 1914. Activity at the Kita-dake summit cone ended about 4,850 years ago, after which eruptions took place at Minami-dake. Frequent historical eruptions, recorded since the 8th century, have deposited ash on Kagoshima, one of Kyushu's largest cities, located across Kagoshima Bay only 8 km from the summit. The largest historical eruption took place during 1471-76.
KLIUCHEVSKOI Central Kamchatka (Russia) 56.057°N, 160.638°E; summit elev. 4835 m
KVERT reported that during 4-11 June seismic activity from Kliuchevskoi was above background levels and Strombolian activity was seen. Gas-and-steam plumes, occasionally containing a small amount of ash, were also noted. On 5 June ash plumes rose to an altitude of 7.3 km (24,000 ft) a.s.l. Satellite imagery revealed a large daily thermal anomaly from the volcano, and ash plumes that drifted 60-190 km NE on 5 and 8 June. The Aviation Color Code level remained at Orange.
Geologic Summary. Kliuchevskoi is Kamchatka's highest and most active volcano. Since its origin about 7,000 years ago, the beautifully symmetrical, 4,835-m-high basaltic stratovolcano has produced frequent moderate-volume explosive and effusive eruptions without major periods of inactivity. More than 100 flank eruptions, mostly on the NE and SE flanks of the conical volcano between 500 m and 3,600 m elevation, have occurred during the past 3,000 years. The morphology of its 700-m-wide summit crater has been frequently modified by historical eruptions, which have been recorded since the late-17th century. Historical eruptions have originated primarily from the summit crater, but have also included major explosive and effusive events from flank craters.
BATU TARA Komba Island (Indonesia) 7.792°S, 123.579°E; summit elev. 748 m
Based on analyses of satellite imagery, the Darwin VAAC reported that during 9 and 11-15 June ash plumes from Batu Tara rose to an altitude of 2.4 km (8,000 ft) a.s.l. and drifted 35-65 km W and NW.
Geologic Summary. The small isolated island of Batu Tara in the Flores Sea about 50 km north of Lembata (formerly Lomblen) Island contains a scarp on the eastern side similar to the Sciara del Fuoco of Italy's Stromboli volcano. Vegetation covers the flanks of Batu Tara to within 50 m of the 748-m-high summit. Batu Tara lies north of the main volcanic arc and is noted for its potassic leucite-bearing basanitic and tephritic rocks. The first historical eruption from Batu Tara, during 1847-52, produced explosions and a lava flow.
Tu sam vas cekao:skoro pa dovoljno...medjutim, koliko se secam...Eyalafl...nesto i Hekla se svrstavaju u vulkane koji periodicno izbacuju lavu...svakih 100-tinak godina....a osim toga, Island e nalazi na tacki spajanja tri kontinentalne ploce, i ima preko 100 takvih vulkana...to nije dokaz da se sprema nesto neuobicajeno?
Hajde...sad mi citiraj prorocanstvo starih Maja, koje za 21.12.2012-te najavljuje smak sveta....Kada bih ti sada rekao koliko sam vremena proveo trazeci i citajuci literaturu tog tipa, ne bi mi poverovala.Ako je bio aktivan 920. pa 1612 pa 1821-1823, pa pre mesec dana, ja ne bih rekla da je to interval od 100 godina. Isto tako ne bih rekla da je slucajnost erupcije u poslednih par dana (govorim o par dana ne o par godina) onih drugih vulkana koje sam nabrojala.
Plus zemljotresi, svaki dan imas zemljotrese jace od 4,0 stepena rihtera. Kada je to bilo zadnji put?
Kise, poplave, 15 stepeni u junu mesecu, kada zadnji put? Najavljuju nam jos gore temperture i poplave pocetkom iduce nedelje i tebi je to... NORMALNO?
Hajde...sad mi citiraj prorocanstvo starih Maja, koje za 21.12.2012-te najavljuje smak sveta....Kada bih ti sada rekao koliko sam vremena proveo trazeci i citajuci literaturu tog tipa, ne bi mi poverovala.
Nijedno , NIJEDNO prorocantvo o kraju sveta se nije obistinilo!
Nijedan dokaz o postojanju zivota izvan Zemlje, nije ponudjen!
Niko nije siguran da su Maje bas rekle da ce svet prestati da potoji tog datuma!
Na kalendar i Majanski nacin racunanja vremena nema AMA NIKAKVE VEZE jedan sa drugim!
Mi imamo gresku u racunanju vremena, zbog koje svake cetvrte godine ubacujemo jedan dan(29.02), to Maje nisu imale, samim tim, govoriti o nekoj sinhronizaciji kalendara je izlisno....
Vulkani, zemljotresi i poplave su NORMALNA POJAVA na SVAKOJ planeti koja ima gravitaciju i tecno jezgro...
Ako vec govorimo o Marsu, dokazano je da je poplava BILO.Venera mozda i nema poplave kakve mi zamisljamo, prventveno zbog temperature koja vlada tamo,ali geolokih promena sigurno ima zbog svoje i gravitacije Sunca i ostalih planetaPa, ne bih bas rekla da na Marsu ili Veneri ima poplava...![]()
...i to mi kaze osoba koja veruje da su maje kopale tunele precnika 30m i dubine 100?I ko je uopste spominjao smak sveta? Ja nisam. To sto se majanski kalendar zavsrava 2012 ne mora znaciti da ce to biti kraj covecanstva. Dakle sve to sto si procitao pada u vodu jer ne razmisljas o procitanom vec bubas na pamet![]()