Ograđivanje javne površine ispred kuća

Kod nas u Bg je zabranjeno parkiranje na zelenim površinama..mada ljudi parkiraju ali rizikuju da plate kaznu bez pardona..
Ja ne parkiram nikada na zel.povrsinu ne zbog straha od kazne vec mi zao one lepe zelene trave koju tockovima izrovare
Ми смо присиљени јер у дворишту место за једно а онда остала морају напоље.

Ми смо присиљени јер у дворишту место за једно а онда остала морају напоље.
na selu niko ne pravi problem kad se parkiras ispred svoje kuce ali komsije mogu da se bune ako se parkiras ispred njihove..obicno kad ti neko dolazi u posetu i nema mesta pitas komsiju da li je problem da se parkira na povrsini ispred njegove kuce.

na selu niko ne pravi problem kad se parkiras ispred svoje kuce ali komsije mogu da se bune ako se parkiras ispred njihove..obicno kad ti neko dolazi u posetu i nema mesta pitas komsiju da li je problem da se parkira na povrsini ispred njegove kuce.
Ма код нас паркира где год хоће нико не прави проблем. Сви имамо разумевања.

Kod mene većinom parkiramo u vlastitom dvorištu ili garaži, tako da je rijetkost vidjeti auta parkirana na ulici, osim ako neko nam neko dodje pa parkira ispred.
Nepisano pravilo je da se ne parkira ispred tudjih kuća, tako da rijetko dodje do nekih konfliktnih situacija.
Jedna komšinica je tako namjerno posadila cvijeće ispred svoje ograde, kako kaže zbog bahatih i bezobraznih komšija preko puta..

Избетонира се део јавне зелене површине?
tab je odgovorio ali evo slike sa neta na ovako nesto sam mislila..moras da imas prilaz u kucu i dvorište
kovin381.jpg

Kod mene većinom parkiramo u vlastitom dvorištu ili garaži, tako da je rijetkost vidjeti auta parkirana na ulici, osim ako neko ne dodje pa parkira ispred.
Nepisano pravilo je da se ne parkira ispred tudjih kuća, tako da rijetko dodje do nekih konfliktnih situacija.
Jedna komšinica je tako namjerno posadila cvijeće ispred svoje ograde, kako kaže zbog bahatih i bezobraznih komšija preko puta..
Evo ne znam. Kod nas nije uopšte retkost videti kola ispred kuće. Baš ću da se na sat, dva parkiram u garažu...Mene iskreno mrzi.
Sada nešto gledam ček da nađem jednu sliku...
z16.jpg
Ovo je jedna ulica kod nas. Doista ova je u sklopu parka ali naseljena. Kada nije sezona i onda se viđaju tu i tamo kola parkirana između drveća a kada je sezona bude da nemaš gde da se parkiraš tu između.

I opet mi je i to bolja opcija (mada nije lepa) nego da mi naprave neku veliku betonsku ploču nasred parka...to je toliko ružno...pogotovo kada nema turista.
U jednoj ovakvoj sličnoj ulici su posekli sva stabla ovakva i napravili parking...Srce mi se slomilo.

Pojedini gradovi sve više imaju problem sa parking prostorima, tako da se vozači snalaze na razne načine. Ima i onih bezobraznih pa parkiraju na travnjacima ali sve je manje jer se to brzo riješi paukom.
Inače, mnogo manji prostor je kod nas ispred kuća, pa auto kad se ispred parkira jeednom trećinom je na ulici.

Ukoliko dobro znam zabranjeno je ograđivanje javnih površina ispred kuća sem ukoliko neko nema dozvolu od Zavoda za urbanizam. Tu mislim na stubiće, kamenje i ostale stvari koje ljudi stavljaju ispred svojih kuća na javnu površinu da bi sprečili parkiranje.

Ne samo da je zabranjeno nego je i opasno. I pored toga često viđam ograđene površine ispred kuća.

Zbog takvog jednog (ne)dela sam morala da platim popravku auta oko 100 evra. Kuća, ograda je uvučena sigurno jedno 10 metara i neko se napravi pametan i pored ulice stavio je te stubiće koji su zarasli u travu i nisam videla.

Takođe je i uveče opasno kada se ne vidi dobro.

Dakle...da li ste za ili protiv ograđivanja tih površina ispred kuća? Da li biste prijavili osobu koja to napravi? Da li dozvoljavate da vam se neko parkira ispred kuće?

17309-stubovi-ogradjivanje.jpg
Ja sam cuo, samo cuo da je parkiranje na zelenim povrsinama zabranjeno...
ako ovo nije licno i vredja koleginicu inace povlacim odgovor....

Ja sam cuo, samo cuo da je parkiranje na zelenim povrsinama zabranjeno...
ako ovo nije licno i vredja koleginicu inace povlacim odgovor....
vidi ne znam sta se uopste smatra zelenim povrsinama :)
kod nas ljudi uzmu i izbetoniraju celu povrsinu ispred svoje kuce...da li ako stavis beton na javnu povrsinu vise nije zelena povrsina?
ne kazem da nisi u pravu, kazem samo da kod nas svako tretira povrsinu ispred kuce kao privatnu svojinu i radi sta hoce

Imam trajni problem sa parkiranim vozilima ispred kapije, pri cemu samo mene kaznjavaju sto parkiram preko zute linije ispred svoje kapije.
U isto vreme odnesu mi auto sto sam parkirao na slobodnom gradskom mestu, na trotoaru u Zmaja od nocaja, po prijavi i propisu grada, da je sve zabranjeno sto nije dozvoljeno, podzakonski lokalni propis koji krsi Ustav. Da ne govorim o kazni za zelenu povrsinu tamo gde je nema....ali sve su to sitni problemi lose drzave.

vidi ne znam sta se uopste smatra zelenim povrsinama :)
kod nas ljudi uzmu i izbetoniraju celu povrsinu ispred svoje kuce...da li ako stavis beton na javnu povrsinu vise nije zelena povrsina?
ne kazem da nisi u pravu, kazem samo da kod nas svako tretira povrsinu ispred kuce kao privatnu svojinu i radi sta hoce
Moja poenta je da ne radi svako, nego ko moze nasilno....ali sam komentarisao tvoje pitanje, gde si napisala da stubic zaraste u travu...:)
Mnoge zgrade stavljaju stubice ispred ogradjenih javnih povrsina gde se nalazi trotoar, pa sam i ja jednom ostavio branik na stubicu iz ciste gluposti...

Back