Mislim da je to posledica muškarčeve nemoći da se suoči sa današnjom jakom i samosvesnom ženom koja zna šta hoće i šta neće, koja čvrsto drži dizgine života u rukama, koja je uspešna u karijeri, koja vodi računa o sebi i svom izgledu, koja se ne stidi da iskaže seksualnost, koja se ne plaši da pokaže svoju snagu niti da uzme ono što joj pripada.
Takav muškarac, tradicionalno naviknut na ženu u ulozi sluškinje i konkubine, biva duboko frustriran činjenicom da se u sadašnjem vremenu nalazi sučeljen sa bedemom u obliku moderne žene koja hrabro i jasno zbori ono što uši balkanskog muškarca nisu navikle da čuju - no pasaran! To ti neće proći brale, neka ti druga pere usrane gaće, drugoj ostavljaj dlake na sapunu - mene majka za to nije rodila.
Eto, otud moja gospodžo Loper dolazi ogorčenje sviju nas muškaraca. Otud, ni odakle drugo.
Navikli smo da komandujemo, da budemo služeni, da pred nama drhte, da sve bude podređeno našim prohtevima. A sad toga nema.
Štajaznam, možda grešim kad govorim ovako generalno. Možda je neko ogorčen zbog male plate, ili što se takav naopak rodio.
Eto, da se ispravim, govorio sam u svoje ime. Ja sam ogorčen iz razloga koje navedoh.