Ogorčen. Ako vam se čita, pogledajte...

Najlakše je reći: tvoj život i prihvati to tako.
Što su onda svi poznati jurcali i gurali napred? npr Armani. Danas sam baš gledao njegovu biografiju.
Treba vremena, znam. Ali dosadi čekati...

Nisi me dobro razumeo,
TVOJ zivot su TVOJI problemi,
to ne znaci da treba da budes inertan
naprotiv
kao sto sam i rekla treba da resavas
dakle, jurcaj i guraj napred, resavaj i izvlaci se iz sranija
a stvari za koje shvatis da ne zavise od tebe, da ih ne mozes promeniti...zbog njih se ne treba nervirati,
ne trositi energiju, vec je usmeriti na nesto sto ce dovesti do prosperiteta, cime ces biti zadovoljan
ne postavljaj dugorocne i megalomanske ciljeve., misli i planiraj na malo...mic-po- mic i vremenom shvatis da si mnogo uradio
eto kad si vec pitao
to je moje vidjenje, aj da kazem moja zivotna filozofija
nije naravno univerzalno primenljiva
ali mozda i pomognu ovi neki uopsteni stavovi

Ma kakvi to. Eto to je kevina politika, što trpi to 27 godina ujedno je i nas stavila u problem, sad ništa ne mogu da sačekam, stalno sam nervozan, boli me glava. Nemoj ovo neko će da kaže ono, nemoj vako radi onako.

p.s. caterpilar,čekam da mi jave kad ću da idem. Zvao sam ih neki dan, kao krajem marta.

Браво! :)
Сачекај тај крај марта и полако ће живот кренути у нормалном смеру.

Tako je.
Što se ja patim, mnogi drugi, i još koo zna koliko ljudi se muči ili životari, zato mnogi uživaju u milionima.

zrelost je kad preuzmes odgovornost za svoju srecu..dogadjaji koji ti se desavaju u zivotu ne odredjuju tvoju srecu u meri u kojoj je odredjuje nacin na koji reagujes na njih... u tvojoj situaciji jedna osoba ce reagovati tako sto ce istrazivati nove mogucnosti da se izvuce iz problema a druga moze odluciti da skoci sa mosta...ti odlucujes kako ces reagovati u zivotu

zrelost je kad preuzmes odgovornost za svoju srecu..dogadjaji koji ti se desavaju u zivotu ne odredjuju tvoju srecu u meri u kojoj je odredjuje nacin na koji reagujes na njih... u tvojoj situaciji jedna osoba ce reagovati tako sto ce istrazivati nove mogucnosti da se izvuce iz problema a druga moze odluciti da skoci sa mosta...ti odlucujes kako ces reagovati u zivotu

a kako se ti to boris koliko imas godina na grbaci roditelja?boris se ove godine za 6i parfem zimovanje si iskamcila i jos malo ces na 6o mesecno letovanje..bravo..samo nastavi da delis savete o zivotu

Zadnjih 15god imam dosta problema,nerviranja... Takoreći pukao sam. Ukratko ću da opišem,jer stvarno mogu knjigu da napišem, vi u svojoj glavi to malo razvijte tj dočarajte.
Izbegli 95-e,živeli u kršnoj kući 5god sa očevom majkom, koja nas je sve skupa unioštavala. Krov je prokišnjavao...
Imao sam operaciju 96-e. 2000-e dolazimo u Srbiju,podstanari,naravno baba ide sa nama. 2002-e druga operacija. Za svo vreme toga nedeljno jednom ili dva puta izbije neka svađa u kući(između babe i nas),često gladni i žedni. 2005-e kupujemo kuću, koja nije ni do pola opremljena,prizemlje je na zemlji,nema poda...samo da bi i baba mogla da se smesti, ona dobija ceo sprat opremljen a mi dole, na daske i karton. Nekoliko nedelja posle saznajemo da kuća nema papire, ne znam kako je starom promaklo...Upisujem srednju koju nisam hteo, u školi toliko problema da nisam znao šta da radim, niko nije mogao da mi pomogne. Nema ko me nije provocirao na svakoj bazi i osnovi. U međuvremenu je stari uspeo koliko toliko da sredi prizemlje. Ali ni to nije dobro, jer ima vlage u svakoj sobi, kad se uđe spolja oseti se vlaga leti i zimi, svejedno. 2009-e, skoro svako veče smo budni, keva i ja. Stari radi vani, sestra nije sa nama. Budni jer je baba iznad i noću se kupa, pere veš, kuva ručak, sve radi noću, ispada joj sve iz ruku itd. Pored toga je "bolesna", pritisak joj 280 sa 160, njena kćerka popuje svima, posuđuje novac i nikad ne vraća. Da ne pričam šta meni i sestri sve govori, kopilad itd, kevi takođe.
Pre pola godine u sukobu u pola 1 uveče, rasecam nogu na staklo od vrata... umal oda ostanem bez nje. Tad mi je pukao film i uspeo sam da je izbacim iz kuće. Ona se vodi na BiH,nema papire u Srbiji a živi ovde 10-ak godina. Nikad nije dala 10 dinara na režije, struja telefon i voda, to su računi po 15000 izlazili. Šta otvori ne zatvori, šta uključi ne isključuje. U svemu tome, se sestra upoznala sa nekom budalom, ostala trudna, udaje se. On dolazi sa svojima, tražio je ruku od oca. Da bi posle mesec dana nju vratio ovde kući, kao ne podnose se, žena mu ne treba... Vređa mene, oca majku. Na sve to, keva i sestra ne daju da se išta kaže starom. Sestra odlazi nazad kod njega, na sve to što je on rekao, neće ni dete jer je devojčica, hoće sina. On nema srednju školu, samo osnovnu. Rekao sam kevi da sestra ide kod njega ili ću ja da kažem starom, dosta mi je više skrivanja problema i gutanja svega. Ona ljuta na mene. Mnogo puta sam ispaljen za posao. Vani čekam da odem ima godina dana. Nikad cure,nikad para,nikad auto nisam imao. Ne živi mi se.
Ne znam šta da radim, najradije bih pobegao negde u planinu, gde ničega nema ali nemam čime, ne znam kako...
Šta raditi?

p.s. ovo je baš ukratko.

Ukratko---------
potpuno te razumem , videla i cula slicnih prica ,
ali ovde ,na forumu nemoze i niko pomoci,
VERUJEM DA MISLIS DA BI ODLAZAK IZ SRBIJE BIO IZLAZ
ali zasto nepogledas i ne samo ti , mozda i ja i svi drugi da se promeni stanje u ovoj drzavi ......
bilo bi svima blje
ali ne , i samo kukakmo i utopili se u ovu bedu od zivota
DIGNI GLAVU , SREDI MISLI ...ima jos zivota za sve nas..........

Back