Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skoro na svakom forumu uvek postji "neko" koji zna da upropasti isti. Naime @kristofer78 je prvo lose formulisao naslov teme, s'neba pa u rebra, "Prodajem...", a trebao je malo da progoogla i lako bi nasao, jos lakse ako postoji serijski broj, kada su proizvedene, ko ih je proizveo itd. Napali ste ga da hoce da prevari nekoga, sto pravim antikvaristima, pa cak i laicima, to ne moze da pije vodu. Postoji procedura, ko se bavi time, numizmatika, filatelija i ostalo, MORA da ima od odredjenih organa, muzeja i drugih za procenu takvih stavri, i mora da ima dokaza da je to njegova svojina, koju takodje mora da dokaze odakle su te puske dosle do njega.
Nisam imao nameru da nikog vredjam ili potcenjujem, ali ne ide da se odmah neko napadne i naziva prevarantom.
Upravo i zbog toga postoje forumi da se nekome pomogne oko istinosti porekla nekog antikviteta i cak da mu se mozda ponudi katalog iz koga moze da vidi i sam da li su te stvari toliko stare i da li imaju neku vrednost, pa tek onda da oglasi da "Prodajem .....".
pozz.

Posedujem oko 500 filmskih plakata iz perioda 1950-1980, koje prodajem. Ako je neko zainteresovan, neka mi da spisak onih filmova koji ga interesuju, a ja ću odgovoriti koje imam.
Takođe sam zainteresovana za kupovinu razglednica Smedereva.
Mogućnost zamene plakata za razglednice je takođe otvorena.

KAKO BI MOGAO DA DOBIJEM SPISAK PLAKATA KOJE POSEDUJETE POŠTO I JA IMAM VELIKU KOLIČINU ISTIH.

POZDRAV:heart:

sat.jpg

sat o.jpg

jos lakse ako postoji serijski broj, kada su proizvedene, ko ih je proizveo itd.

U vreme kada je ovo oružje pravljeno, ono nije bilo numerisano, a ako je i bilo to se činilo samo sporadično, pa serijski brojevi ne pomažu. Što znači da se ni Vi baš ne razumete u ono o čemu govorite.

Često ljudi koji imaju ovakvo oružje daju pretpostavke 300 godina, 500godina.... ali to nije uvek iz loše namere. Često se to radi iz neznanja, a nekad iz naivnog ubeđenja da će mu time podići cenu.

Svakako, ako se čovek iole razume u oružje, neće pasti na ovakve priče. Uostalom ako neko hoće da se bavi skupljanjem starog oružja, a ne zna da napravi razliku između puške stare sto i puške stare petsto godina, onda bolje da odustane.

Mnogo su opasniji oni koji se zaista razumeju, pa podmeću ... a to ovde i nije slučaj.

Ovaj čovek očigledno nije zainteresovan za prodaju, ali ne mari. Postavio je slike onoga što ima, mi smo imali priliku da upoznamo jedan primerak, mislim da ste preoštri prema čoveku.

Poslednja izmena:

Back