korkanj
Ističe se
- Poruka
- 2.464
Замолио бих форумаше за помоћ.
Поседујем кинеску вазу те ме занима да ли она има икакву вредност да би је уопште носио на процену код експерта. Током 90-их смо сазнали да у Загребу постоји стручњак за те врсте процена али нисмо успели да остваримо контакт. Сада је много лакше због интернета и нових технологија остварити везу и послати слике али знам да постоји једино у Новом Саду место где би то могао учинити а они траже да вазу донесемо код њих. Пошто сам из Београда, никако ми не одговара да издвајам средства за одлазак и плаћање ако се успостави да је ваза безвредна, собзиром да је разлог продаје тешка материјална ситуација у кући. Предпостављам да вреди нешто због знака који је исписан на дну, па ако се ико разуме, само нека потврди да ли вреди гањати анализу даље или се манути ћорава посла.
![]()
![]()
![]()
rode jedan savet,ne pokazuj nikome neke znacajne pojedinosti, (mozes da dodjes oko spora sa nekim tvrdeci da je ta vaza ili nesto slicno bilo njegovo vlasnistvo i da ti se oduzme ako se dokaze suprotno od tvoga) to koliko vaza kosta nisam siguran i necu da lupam,ali znam da ako su zigovi tj potpis ili zig crveno-rdjave boje da je u 99% slucaja orginal i da je pocetkom 18 veka.
daci ti primer jedna vaza se prodala iz Londona za Kinu i vrednost je 41milion ako se ne varam mislim da imam sliku,a tip je koristio kao naslon za knjige na kraju police na zidu

zezno sam se nije 41 milion nego 51 milion. jos sada ti skrenem paznju da su evropljani u kasnom 18 i ranom 19 veku kopirali kineske i japanske vaze zato obrati paznju na boje i boje ociju sve boje osim crnih je velika verovatnoca da je falsh sto ne znaci da nemaju neku vrednost imaju i te kako, a plave oci na slikama ili vazama i sl. su poreklom iz nemacke,austrije, i okolnih severno skandinavskih zemalja
kazem ti nisam expert U OPSTE !!! ali nesto znam i ne veruj NIKOME !!!
pozdrav
Poslednja izmena: