Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A 1.jpg
A 2.jpg
B 1.jpg
B 3.jpg
B 2.jpg

Virginija,
Vlasnik je odlučio da ga zadrži za sebe, verovatno kao ukras iznad svog kamina.

No, sinoć me je drugi prijatelj zamolio da pošaljem fotke od 2 predmeta, koji po meni spadaju u pribor.
1. Komad A je izrađen od tankog mesinganog ? lima, sa vrlo plitkim i jedva vidljivim šarama na obe bočne strane. Između dna cevi i same posude je smešten limeni zasun koji se otvara ručno, a povratni hod se vrši oprugom smeštenom u unutrašnjosti posude. Po obimu postoje 3 pravougaone alke i plitak žleb za smeštaj remena.
2. Komad B je izrađen od legure olova ili cinka ? i poseduje navojni poklopac, te centralni otvor kroz samu posudu.
Očekujem vaš komentar o poreklu i nameni istih.
Pozdrav!

Skoro sam dosao u posed jednog Omega dzepnog sata iz prve polovine 20. veka. Ako je sudeci po serisjkom broju, napravljen je 1923. Jako je lep, kuciste je od srebra kao i lanac, radi, medjutim neki saljivdzija je stari osteceni brojcanik bio prelepio stampanom nalepnicm koja podseca na original. Ja sam je naravno odmah odstranio i trenutno stanje je ovakvo:

2ag20qq.jpg

Dakle, trazim ovakav brojcanik u sto je moguce boljem stanju. Imam i drugih sitnica ako nekoga zanima zamena.

Eee ako je s'dozvolom onda je teze.
U SUP MUP po dozvolu za municiju, pa kad platis admin. taksu i izdaju ti potvrdu onda u neku od prodavnica municije i oruzja.
Prvo bi mogao i da vidis ko i dal' ima na prodaju da ne nabavljas dozvolu za dzabe jer ona je vremenski ogranicena.
Moze i preko oglasa :-)

Back