Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dali moze neko da mi proceni ovu sivacu masinu,dole pise singer na postolju a na masini Julius Kohel,javite na sledeci email bronza@open.telekom.rs,masina je stajala jedno vreme ali mislim da je ispravna sem sto fali remen.
ljmj0p65ye5w3qdvm8h.jpg

oilmil7xgtylrzkgs1b.jpg

fb1vh8np2vl1mbp7siev.jpg
postavljeno na ovom linku po pocetnoj ceni 10 din pa ako nekog zanima

Poslednja izmena:
Hoce li ti neko reci vredi li ovo ista ili da bacim na smece :)

Na sta se odnosi to "ovo"?
A sto se bacanja u smece tice nemoj zuriti sa time. Ima stara izreka da svaka roba nadje kupca, samo preba biti strpljiv i uporan.
Inace mala digresija kada je "bacanje u smece" u pitanju.
Koliko ja znam danas u Srbiji ne postoji ni jedna kompletna uniforma srpskog vojnika iz prvog svetskog rata cak ni u vojnom muzeju na Kalemegdanu, a u Francuskoj se bez problema i ne za neke prevelike pare moze naci kompletna uniforma francuskog vojnika iz napoleonovih ratova. Jos uvek se mogu naci i duboke cizme i sesiri kakve su nosili kraljevi musketari Luja XIV
Valjda zato sto mi Srbi cim nam se nesto ucini nepotrebnim to bacamo u smece, a Francuzi, a bogami i Englezi i Nemci i Cesi i jos mnogi drugi evropski narodi to sto im se ucini nepotrebnim i bezvrednim uredno sloze, pa odloze dal' na tavan, dal' u podrum, ali ne bace.
pozdrav

Pa to su male razlike ali ajde ovako:

m-48 sa zakovicama na drsku
m-48 sa srafovima na drsku
m-48 sa uzom kanijom
m-48 sa sirom kanijom
m-48 hromirani(poklon vojnim licima)
m-48 hromirani i graviran(poklon vojnim licima)
m-48 sa velikim serijskim brojevima(visina 10mm)
m-48 bez brojeva(za izvoz)
m-48 sa dvocifrenim serijskim brojem
m-48 sa zigovima vojne kontrole
m-48 sa slovom R ispred brojeva

eto to je to otprlike.

Pa to su male razlike ali ajde ovako:

m-48 sa zakovicama na drsku
m-48 sa srafovima na drsku
m-48 sa uzom kanijom
m-48 sa sirom kanijom
m-48 hromirani(poklon vojnim licima)
m-48 hromirani i graviran(poklon vojnim licima)
m-48 sa velikim serijskim brojevima(visina 10mm)
m-48 bez brojeva(za izvoz)
m-48 sa dvocifrenim serijskim brojem
m-48 sa zigovima vojne kontrole
m-48 sa slovom R ispred brojeva

eto to je to otprlike.

Hvalla sad moram pogledati svoje pa da vidim koje vrste imam jos jednom hvala

Eto i ja imam jedan luger i nisam imao pojma da uopšte ima nekakvu vrednost.
Na mom su na svakom delu ukucani mali orlovi oni švapski, i svaki deo ima oznaku buf 62, do duše izgubio se negde magacin odnosno šaržer.

Ja mislio gomila gvožđa a vi me ubediste da je to vredan komad za one koji skupljaju oružje.

Prijatelji,
Sinoć sam po mraku i kiši načinio nekoliko (loših) fotki bajoneta za koji smatram da je tzv, vensenski 1856, belgijski, koji je bio u upotrebi i kod nas u poslednjem kvartalu XIX-og veka. Sečivo je dužine 572mm, a potpuno je čisto, bez prethodnih intervencija, osim pri krsniku gde se i uočava žig JG, veličine ~ par mm[SUP]2[Bravica na rukohvatu radi ali je opruga malo popustila ili je neko silom odvojio od njenog ležišta. Kanija je nečišćena. Pozdrav!

ATTACH=CONFIG]154722[/ATTACH]Pogledajte prilog 154723Pogledajte prilog 154724Pogledajte prilog 154725Pogledajte prilog 154726SUP].

koja cena?

Back