Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
prodajem artiljerijski tesak m 1897 u dobrom stanju, ima oznaku puskarnica pri dnu seciva, redni broj 3780. bez kanije. Sa druge strane se ne vidi najbolje ali pise vojno tehnicki zavod kragujevac.
2rxvady.jpg

http://i53.tinypic.com/2d963co.jpg
http://i53.tinypic.com/5zdutv.jpg
cena 60e

pa pravo da Vam kazem, ja ne vidim nigde rdju, ali zato je tu slika da ne bih ja pricao drugima svoju pricu, jer ce opis prodavca UVEK biti subjektivan :)
Gospodine, na osnovu vase slike sam i zakljucio, primetio da je noz znatno nagrizen korozijom koja je ostavila duboke kratere. Da nije tako i secivo i nakrsnica bi bili glatki, nemora da budu i sjajni, ali bi bili boje metala, a ova crvenkasto braon boja i po secivu i po nakrsnici je boja korozije-rdje.
Obratite paznju na deo noza na kome je urisnuta oznaka na secivu. na desnoj strani se vide ostaci kako je noz izgledao pre nego sto ga je napala korozija, na levoj strani je vidljivo da je korozija poprilicno pojela metal i ostavila kratere.
pitanje je sta je sipod te korozije i koliko bi bili duboki krateri da je ona ocisti do kraja.
ovo sve vam pisem ne iz zle namere da vam umanjujem vrednost robe koju prodajete nego da kod ljudi koji su ozbiljni kolekcionari ne ispadnete neozbiljni tvrdeci nesto i prilazuci slike na kojima je evidentno da to sto tvrdite ne stoji.

ha, kao neces da mi kvaris oglas ali si ipak morao da napises da mi je tesak kao krs. drago mi je zbog tebe, rekao si ta si hteo, posto ne zelis da kupujes, mislim da je svaki tvoj dalji komentar suvisan. ja sam stavio sliku, ko je zainteresovan moze da vidi sta prodajem, jer slika govori vise od 1000 reci.

Hvala na odgovoru, samo nemojte se vezivati za reci vec za slike. Ja sam rekao da je prodavac subjektivan, a slika pokazuje pravo stanje. A kako cu ispasti kod ''ozbiljnih'' kolekcionara, ako ovde uopste ima takvih, jer uvek svi tvrde da nesto vredi mnogo manje (setite se samo sablje kraljevine koju sam prodavao gde su me uveravali da je 30e realna vrednost) me bas briga.

Hvala na odgovoru, samo nemojte se vezivati za reci vec za slike. Ja sam rekao da je prodavac subjektivan, a slika pokazuje pravo stanje. A kako cu ispasti kod ''ozbiljnih'' kolekcionara, ako ovde uopste ima takvih, jer uvek svi tvrde da nesto vredi mnogo manje (setite se samo sablje kraljevine koju sam prodavao gde su me uveravali da je 30e realna vrednost) me bas briga.
Znam kada ste prodavali tu sablju i nesto se nesecam, mozda sam i ja komentarisao ponudjenu cenu da je vise nego smesna.
Sto se ozbiljnih kolekcionara na ovom sajtu tice priznajem da su retki, ali se pronadje poneki.
Vecinom su jajare koje bi da budzasto kupe nesto, pa da onda to preprodaju i tako zarade i ja sam nekoliko puta na forumu bio u "okrsaju" sa njima zbog njihove alavosti i bezobrazluka.
Trziste antikvitetima u Srbiji nije uredjeno, kao i mnogo toga drugoga, pa onda pojedinci love u mutnom, otkupljuju nekad i vredne eksponate za male pare i onda sve to preprodaju u inostranstvu. Slovenci su koliko sam imao prilike da vidim tu najaktivniji. Imaju "svoje ljude" po Srbiji koji za njih otkupljuju anikvitete i onda im preprodaju. To je vec ustaljena sema.
A sto se vaseg tesaka tice nisam komentarisao cenu, pa da sad i nju prokomentarisem.
I pored toga sto po mom misljenju tesak nije u nesto bas dobrom stanju, vredi para koje trazite za njega jer je redak. Nema ih bas previse, a u dobrom stanju su bas retki i vrede puno vise od cene koju ste trazili za svoj.
U svakom slucaju, ja vam zelim da ga uspesno prodate.

Posedujem Luger Parabellum 9mm iz ww2, voljan sam prodati. Takodje, zna li neko jace kolekcionare, imam Zastavin karabin fabricki broj 1, kalibar 8x57, mauzerov zatvarac, rucne izrade, bio u vlasnistvu Tita, (dat na poklon Josipu Brozu kada je posetio Zastavu prvi put). Takodje imam i lovacku pusku Sauer&Son, kalibar 16, polozene cevi, engleski zatvarac, takodje bila vlasnistvo Josipa Broza. Za sve imam dozvole i voljan sam prodati.

Posedujem Luger Parabellum 9mm iz drugog svetskog rata, karabin koji je bio vlasnistvo Josipa Broza Tita, fabricki broj 1 (prvi proizveden), kalibar 8x57, mauzer zatvarac, rucne izrade. I lovacku pusku Sauer&Son, 16mm, polozene cevi, engleski zatvarac, kundak kazu ruzino drvo, takodje bila vlasnistvo Josipa Broza Tita. Za sve posedujem dozvole i voljan sam prodati. Tel. 069 16 01 1952

Posedujem Luger Parabellum 9mm iz drugog svetskog rata, karabin koji je bio vlasnistvo Josipa Broza Tita, fabricki broj 1 (prvi proizveden), kalibar 8x57, mauzer zatvarac, rucne izrade. I lovacku pusku Sauer&Son, 16mm, polozene cevi, engleski zatvarac, kundak kazu ruzino drvo, takodje bila vlasnistvo Josipa Broza Tita. Za sve posedujem dozvole i voljan sam prodati. Tel. 069 16 01 1952

Back