Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima mi djed ostrac za zilete iz perioda izmedju 2 svjetska rata u originalnoj tamnocrvenoj kutiji njemacke marke "rotbart", u strasno ocuvanom stanju je, kao nov novcat. izgleda ko kutijica u koju se zilet ubaci i 4 valjka imaju koji ga ostre (naravno kutija se zatvori i ruckicom sa strane se okrece tako da se ti valjci ne mogu vidjeti u procesu ostrenja nego tek kada se kutija otvori).
interesuje me otprilike neka trzisna vrijednost? pozdrav

Pozdrav svima,potreban mi je pomoc oko procene jedne puske.Tacnije radi se o Mauseru model 1912 god.serijal A 3722 cini mi se,puska je koriscena u Prvom svetskom ratu kao i u cileanskim ratovima,nasa vojska je tu pusku koristila i u Drugom sv.ratu.Ova puska je nadjena u staroj bukvi,verovatno je i metak u cevi i dalje,nisam nista dirao u smislu ciscenja.Mehanizam je ceo a drveni delovi puske su istruleli. Ako ima zainteresovanih ali i onih koji se vise razumeju u oruzija ovih vremenskih razdoblja nek se jave na e mail disterlo88@Gmail.com.

Evo i slike Pirotskih cilima...oni su dimenzije 2.00x1.70...

Prilozi

• DSC00627.jpg
    DSC00627.jpg
    31,4 KB · Pregleda: 9
KATALOG: SRPSKI SREDNJEVEKOVNI NOVAC od Sergija Dimitrijevica, izdatog povodom 50. godisnjice Srpskog numizmatickog drustva, tvrde korice, 366 strana, menjam iskljucivo za pronalaske-iskopine iz praistorije (paleolit - neolit : grncariju, kamene alatke i ostalo), prilazem dve slike..

Prilozi

• IMG_2061.jpg
    IMG_2061.jpg
    38,7 KB · Pregleda: 16
  • IMG_2062.jpg
    IMG_2062.jpg
    24,9 KB · Pregleda: 15

Back