Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imam franc ios dukat iz 1915 god jako lepo ocuvan ko nov zlatni naravno mislim da je mali posto sam cuo da imaju i mali i veliki koliko mi dajes za njega eura naravno samo nemoj da me farbas ko neki lik nudio mi 40 eura a u zlatari mi nudili 95 eura XD
mislim sta reci imam i neko ordenje ako te znaima napisacu ti sutra imena ordenja

pozdrav imam jedan posrebreni pojas.Kako sam saznao da je početak 20 veka ,posrebren ipotrebno čišćenj.Zanima me vrednost?

Prilozi

• pojas rale 006.jpg
    pojas rale 006.jpg
    22,1 KB · Pregleda: 23
  • pojas rale 008.jpg
    pojas rale 008.jpg
    31,1 KB · Pregleda: 28
@Nikolamra,
da se "Ftanc ios" postavljac ove teme ne ponavlja, na temu slicnu tvojoj je pisao nekoliko puta. Ako ti je neko u zlatari za mali Franc Ios nudio 95E prihvati odmah bez razmisljanaj. Taj dukat je novkov i nema nikakvu numizmaticku vrednost. Ima vrednost samo kao zlato i dan danas se kuje u Austriji jer austriski zakon ne dozvoljava prodaju zlata kao zlata, ali dozvoljava prodaju dukata. I u Austriji se taj dukat moze kupiti za 50-60E

nemam usb kablo da prebacim slike
pistolj je kao sa slike
na njega pise mauser , danas sam procitao na nemackom sajtu da je i on proizvodio Luger p-08,
taj posedujem ... u odlicnom je stanju , skoro sam ga koristio.
Koliko sam svatio muser je fabrika a luger model. Slabo se razumem u to i netreba mi zato i zelim da ga prodam . Pa me i zanima neka okvirna cena za ovaj model .Ja ga nisam kupio vec ga je moj rodjak naseldio od deda a on ga poklonio meni jer covek zivi u inostranstvu a ni njemu netreba .

nemam usb kablo da prebacim slike
pistolj je kao sa slike
na njega pise mauser , danas sam procitao na nemackom sajtu da je i on proizvodio Luger p-08,
taj posedujem ... u odlicnom je stanju , skoro sam ga koristio.
Koliko sam svatio muser je fabrika a luger model. Slabo se razumem u to i netreba mi zato i zelim da ga prodam . Pa me i zanima neka okvirna cena za ovaj model .Ja ga nisam kupio vec ga je moj rodjak naseldio od deda a on ga poklonio meni jer covek zivi u inostranstvu a ni njemu netreba .

Mauzer je proizvodio ove pištolje od 1929. do 1942. Tačna godina se može utvrditi uz pomoć serijskih brojeva (okvirno, pošto su Ameri spalili dokumentaciju kad su okupirali Oberndorf).

U principu, više vrede oni pištolji koji su proizvedni pre rata, pošto su boljeg finiša. Cena zavisi od očuvanosti, neobičnosti i sl...

Kod nas ih ima jako puno, pa ne možeš očekivati neku basnoslovnu cenu.... uglavnom se kreće od 150 do 300 evrica, što je šteta, jer recimo u Americi gotovo da ne možeš da nađeš Luger ispod 1000 :(

Back