Office alternative

• Začetnik teme Začetnik teme Pas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav je Softmaker, ne koristim nesto office mnogo, imam ga sad 30 day trial pa razmisljam
da se pretplatim jer mi treba nesto bolje od LO kompatibilno sa MS Office? Cena je 180 i kusur dinara
mesecno.

fo.jpeg

Evo ti za čitanje.

Шта знам од свих који су до сада набројани, Либре офис је једини заокружен по питању могућности како при читању тако и писању у различитим форматима. Додуше, највише сам их упоређивао на Линуксу, шта знам, можда је на виндовс другачије...
Једно време сам на послу користио искључиво Либре офис иако је једино дозвољен МС офис, док колеге нису биле у прилици да раде на мом рачунару нису ни знали да радим у неком другом канцеларијском програму. При том касније су ми тражили да им одрадим одређене манипулације са ПДФ које они са њима доступним алатима нису могли да изведу..

Што се тиче Либреофиса, ево пре неки дан изађе и верзија 6.3 па ко воли и има могућности може и да га тестира (додуше по неком мом искуству тек од верзије 6.3.4 ће бити дивољно стабилан за уобичајну употребу)...
Новине у односу на досадашања издања : LibreOffice 6.3: Release Notes

Manuo sam se Softmaker-a, zena svake prestupne donese neki dokument sa posla, a ionako ne koristim Office niti Windows.
Tako da ostaje LO, i ponekad Calligra. Sta mislis o Calligri?
Пар пута сам пробао Calligra, али не може да се мери са Либре офисом... Оно, може да послужи али не за неки озбиљнији рад (осим ако би сви у окружењу користили Calligra пакет...

Back