Odvajanje odlivka iz kalupa.

Hawking

Početnik
Poruka
5
Da li se neko bavi izradom delova iz kalupa od plasticnih kompozitnih materijala?
Imam problema sa odvajanjem dela od kalupa. Kalup je od epoxi smole kao i sam odlivak.
Koristio sam razlicite odvajace ali uvek nailazim na isti problem - ne mogu da odvojim deo iz kalupa a da ga pritome ne ostetim. Ima li neko iskustva u ovome i neki savet?

Da li se neko bavi izradom delova iz kalupa od plasticnih kompozitnih materijala?
Imam problema sa odvajanjem dela od kalupa. Kalup je od epoxi smole kao i sam odlivak.
Koristio sam razlicite odvajace ali uvek nailazim na isti problem - ne mogu da odvojim deo iz kalupa a da ga pritome ne ostetim. Ima li neko iskustva u ovome i neki savet?
1. Покушајте да нађете: Одвајач-подмаз QZ-13 Производ: Bayern CH (Швајцарска) а увозила га је:Intertehna - Ljubljana. 2. Такође пробајте исто то и преко фирме:TSN - Ljubljana. 3. Пошаљите упит Фабрици мерних трансформатора-Звездан код Зајечара www.fmt.rs јер и они раде одливке од пластике (Аралдит).

koristi silikonski sprej
može i pasta za parket na osnovu voska
može wd40

koristi silikonski sprej
može i pasta za parket na osnovu voska
može wd40
Ако EPOXI смоле користи у загрејаном стању, а најчешће се тако припремају, онда се немогу користити наведени материјали због брзог испарења.
Корисник је највероватније набавио Одвајач-подмаз QZ-13 од наведених фирми или се снашао на други начин, чим се дуго не јавља.

Back