ODSUSTVO UKUSA I STILA

Navikne se čovek , na nedostatak ukusa i stila,
i na duhovnom i na estetskom planu i na kulturnom planu...

Iskreno ne očekujem stil i ukus na duhovnom nikako , na kulturnom pre , a na estetskom najpre....

Kad sam se navikao na za 3 broja kraće pantalone i majičice, na čupave frizure gde češalj nije danima prolazio, na izmešanost parfema i znoja , nedostatak stila i pasivno praćenje nekog stereotipnog modela oblačenja i ponašanja mi nikako ne pada teško....

Uostalom najsladje se ljubi pastirica koju za stil ..."uvo"....

što više gledaju stil, to su ljudi više ograničeni i robovi svog postavljenog zadatka....
Tako da počinjem polako da se sklanjam od tih stereotipnih robova (iako nemaju stereotipno u stilu imaju ga u principima izgradnje...

Retko se nalaze stilisti gde stil nema ulogu hijararhijskog i odvajajućeg....

Neva:
To je isto bilo i sa spicevima, da ne kazem siljkanama! Hteo- ne hteo, bio si prinudjen da ih kupis, jer nista drugo nije bilo u ponudi!

aaaaaa,mrzim spicaste cipele!!! :evil:
pa jos kada se zavrnu na gore,pa izgledaju kao opanci...pa jos neki zmijski dezen,a da stvar bude gora i to roze boje :x
jedno vreme stvarno nije bilo nista drugo da se kupi osim tih cipele i zato sam ja godina noslila neke jadne izlizane.
ne podnosim tu uniformisanost kod nas...ako je nesto moderno nema nista drugo da se kupi.stupid! :roll:
ne zelim ni da pomislim koliko je to neudobno.

Banshee:
aaaaaa,mrzim spicaste cipele!!! :evil:
pa jos kada se zavrnu na gore,pa izgledaju kao opanci...pa jos neki zmijski dezen,a da stvar bude gora i to roze boje :x
jedno vreme stvarno nije bilo nista drugo da se kupi osim tih cipele i zato sam ja godina noslila neke jadne izlizane.
Dobrodosla u klub. :? :lol:

Banshee:

Нису неудобне уопште. Кад смо већ код обуће, мене нервира што се последњих пар година форсирају јапанке. Е то се зове неудобност. Виђала сам девојке са гнојним ранама измећу прстију од јапанки. :?

cLick - OR - Die:
da sam devojchica nikada ne bih nosio $picaste.. osim u samoodbrani...

$picevi deformi$u noge i prave chukljeve.. slabija cirkulacija i ostale nepogodnosti, a i noga izgleda kao da nosi$ br. 50 no ume da bude segzi.. kako kome

Сад ће да испадне како ја браним шпицеве (иако и ја мрзим поједине моделе :roll: ), али то уопште није тако страшно како људи замишљају (ја бар знам, имам...мислим 5 пари такве обуће:oops:). Па ти шпицеви су празни, далеко од тога да су прсти онако скучени како то споља делује.:? Не мислим да се у таквим ципелама деформишу ноге ништа више него у било неким другим, спреда ширим моделима. Е сад, друга ствар је ако неко купи мањи број. :lol:

Лоша страна шпицева (бар оних екстремних) је нестабилност на степеницама - лако се губи равнотежа. :lol: А стоји и то да стопало делује дуже, па дефинитивно нису за оне које носе велики број обуће.

e, šoicebvi - jedva sam čekala da prođu, kad ono: zlatne baletanke :?

Japanke - ko ne zna :D Ne kupuju se one sa debelim onim što ide između prstiju, jer se onda desi da se izranjaviš. Najbolje je kad je taj detalj od tekstila :wink:
Gumene mogu da budu dobre i da ne žuljaju pod uslovom da sa strane đona ima krug na koji je prikačen taj qratz i može da se izvlači i pomera - i tako se ne zateže stopalo (Levis su takve, koštaju dž). Vrlo udobnim su se pokazale italijanske špagerice-japanke - dadadadada...đon kao špagerice, gore neki lud cvet ogroman, cele od tekstila....naravno, nisu za vodu :D Moje su narandžaste, sa belo-narandžastim cvetom.

Japanke su najbolja obuća, ali posle klompi :lol:

I to onih za krivinama protiv ravnih tabana, i drvenim a ne nekim drugim đonom (dozvoljeno malko gume da ne klopoću, čisto jedan slojčić na đonu) i kožne, naravno :D
nažalost, samo za po kući i prodavnici u kraju :cry:
Cipele? Ja nosim čizme, japanke, klompe, patike za šetnju, patiko-papuče (skečers retros) i papuče fine, i papuče na štiklu, i papuče za exit, i papuče....i "tihotapke" za zimu, one čupave što je kao da hodaš po jastucima :P
Cipele - teško nalazim, ali ima lepih čizmica za suvo vreme, baš slatkih :lol: )
Nemam cipe :cry: Ko zna kad ću ih naći :twisted:

storm cloud:
Banshee:

Нису неудобне уопште. Кад смо већ код обуће, мене нервира што се последњих пар година форсирају јапанке. Е то се зове неудобност. Виђала сам девојке са гнојним ранама измећу прстију од јапанки. :?

pa ja sam jednom probala od drugarice i meni su bile neudobne samo na tih pet minuta.a ona nosi jedno dva broja vece cipele od mene.
meni japanke ne prave zuljeve,valjda znam dobro da ih izaberem.ono izmedju prstica mora da bude mekano,ili gumeno ili od teksitla.
a trenutno najvise nosim rimljanke,meni su i udobne i lepe.
inace,neudobne su mi bilo koje cipele na stiklu,ne volim da ih nosim,ne svidjaju mi se,a i malo sam visoka za takve ispade.

Banshee:
a trenutno najvise nosim rimljanke,meni su i udobne i lepe.

ja kupila srebrne! mnogo dobre!

a znate kako je nas narod spontan...
udjem u prodavnicu da probam one najspicastije moguce koje nikad ne bih nosila je nosim br 40 a nisam 180 (zovite me jeti)...
i obucem ja cizmu, ne vidi joj se kraj a prodavacica ce "buahahhaa...ups, izvini"
!!!!!!!
ali to je bilo toliko iskreno da sam se zacenila od smeha...

Betty:
e, šoicebvi - jedva sam čekala da prođu, kad ono: zlatne baletanke :?

Japanke - ko ne zna :D Ne kupuju se one sa debelim onim što ide između prstiju, jer se onda desi da se izranjaviš. Najbolje je kad je taj detalj od tekstila :wink:
Gumene mogu da budu dobre i da ne žuljaju pod uslovom da sa strane đona ima krug na koji je prikačen taj qratz i može da se izvlači i pomera - i tako se ne zateže stopalo (Levis su takve, koštaju dž). Vrlo udobnim su se pokazale italijanske špagerice-japanke - dadadadada...đon kao špagerice, gore neki lud cvet ogroman, cele od tekstila....naravno, nisu za vodu :D Moje su narandžaste, sa belo-narandžastim cvetom.

Japanke su najbolja obuća, ali posle klompi :lol:

I to onih za krivinama protiv ravnih tabana, i drvenim a ne nekim drugim đonom (dozvoljeno malko gume da ne klopoću, čisto jedan slojčić na đonu) i kožne, naravno :D
nažalost, samo za po kući i prodavnici u kraju :cry:
Cipele? Ja nosim čizme, japanke, klompe, patike za šetnju, patiko-papuče (skečers retros) i papuče fine, i papuče na štiklu, i papuče za exit, i papuče....i "tihotapke" za zimu, one čupave što je kao da hodaš po jastucima :P
Cipele - teško nalazim, ali ima lepih čizmica za suvo vreme, baš slatkih :lol: )
Nemam cipe :cry: Ko zna kad ću ih naći :twisted:

Nisi navela opanke....

Ovoga ljeta sam odmorila noge u sandalama sa punim đonom od plute, kao i u konoparama istog đona.
Platforma iznosi svega 1 cm, taman dovoljno da ne osjetim sitne kamenčiće ispod tabana.
Japanke, kakve god, jednostavno mi ne odgovaraju jer ne podnosim ništa između prstiju.

Eh, o neukusu i odsustvu stila se može pisati i pisati...
Svaki dan vidim bar par primjeraka potpunog neukusa ali šta da se radi! Više me pogađa nedostatak stila u ponašanju i komuniciranju nego šta je neko obukao i kako je složio boje.
Neko te jednostavno ponizi bez razmišljanja i znanja da je to uradio ali mišljenja sam da ne treba reagovati u tom slučaju, jer i da kažeš takvoj osobi u čemu je pogriješio opet te ne bi shvatio.

juče u filmu sa Vin Dizelom bio neki wrestler - baš onako gadan - ima one kao biciklističke ali sa tregerima, crne i narandžaste, sa rupom na stomaku i vire mu maljave grudi :?
Uh, fuj. Mrzim kad muškarcima vire maljave grudi. Znaš ono, odelo, lap top i sve, a onda košulčja otkopčana do TREĆEG dugmeta :twisted:
U njihovo doba valjda to beše seksi :roll:

A špicokle su definitivno neukus. I one zarozane tektke s tašnetinama.
I....i kad im se vidi brus (recimo crni) ispod majice tanke (recimo roze). I neuredna frizura :!:
A onako debele samo se vrljaju po ulici....i češu te stomacima, nabiju sisu u ruku (kojom se držiš u gsp - ebo me gsp, nikakvu limariju ne posedujem)...
E...neznam dalje.

Betty:
Jao patak idi balavi po onim sredovečnim useljivim ženama po gsp-u, pls....
Mrzim ovo: "odgovor" nema veze sa temom, samo sa mojim postovima. Zašto me to tako podseća na nekoga....:roll:

Ti imaš tu privilegiju , da ti "pristojno" stoji sve ,pa i opanci...
A znam da si "duhovno" "jaka" pa nećeš pasti u razmišljanje o tome ima li šta pametno u rečima , pa zato i dozvoljavam sebi da se slobodnije ponašam.

Zanimljivo je pratiti tvoju karijeru ovde, i to ne mislim po postovima , nego kako "osvajaš" članove foruma. To naravno govori i o samim članovima foruma....

Samo još da dodam , nije mi namera da te vredjam ili još gore da te spuštam (pred auditorijumom).

Otprilike se naslučuju ograničenja i sposobnosti i to je to...
Ali ti se toliko pališ kad je neki tvoj stil, pristup, gledište u pitanju i ne samo što ga iznosiš nego i "sahranjuješ" ostale koji ti nisu "dorasli" stilski.

Znam da se malo ustručavaš od mene , ali mi stvarno nije namera da te ponižavam, a da malo smirujem kad se razmašeš , to već nije isključeno...

Ovo ide na javni , jer su i iskrice na javnom...

Back