Одржавање зграде

Oko 1000 mesecno. Smenjen stari koji je prodavao lokale u zgradi. Dosao novi i sad je fond u okviru zgrade.
Treba da poprave lift veliki, mali radi. Ne znam kako ce. Za to bi trebalo odvojiti poseban fond ali tesko da bi ovi penzioneri to platili. Tako da se guramo u liftu, meni ne smeta, doar daaan. Samo ne mogu biciklu u lift.

Ne znam kako mogu srbi da zive u onakvim zgradama,nikad oprane,paucina visi sa svih strana,dve sijalice rade u celoj zgradi,a tavan i podrum blokirani,plus ulazna vrata lice na vrata od svinjca
Drugovi partizani,ako hocete da zivite u velikim gradovima,morate se malo upristojiti
Не знам ни ја, разумем финансиски моменат, али ипак...причамо о удобности свих нас.
Да ли на кућну хигијену утроше 300 динара месечно?
Сумњам

Ako je sluzbeni , to je zahtev pola stanara, tako sam u letu procitao u onom pravilniku sto su trebali da se spremaju za licencu upravnici zgrada...
Ali ako su vec pustili da ih vodi zbog nezameranja sluzbeni , tesko ces ti uzeti to da uredis, jer su zapusteni u glavi..odustali od zivota....
Npr ovde gde sam ja video sta se sve radi , dakle dali su ceo sprat, za dz...pa su im otvorili zgradu sad je stalna promaja jer im krov nije zatvoren, ne prokisnjava ali tamo gde je krov je samo drvena konstrukcija kao tavan otvorena, mogu seno da suse...a otvoren je na hodnik pa stalno vuce cug, a to je 10C manje temperatura u hodniku i bar 5C u stanovima, jer nema izolacije izmedju hodnika i stanova...naravno i vec se budja...ali ne mozes ti planincima i seljacima koji su dosli pre 40 godina sa sela a sad su matori da objasnis...

To nisu racionalni ljudi to su ljudine..
Не вреди се расправљати, још на крају сам испаднеш грбав.

Један од услова за управника зграде, би требао бити, да је млађи човек( у смислу, не мрзи га да се цима), и да у истој живи више од 5 година.

Oko 1000 mesecno. Smenjen stari koji je prodavao lokale u zgradi. Dosao novi i sad je fond u okviru zgrade.
Treba da poprave lift veliki, mali radi. Ne znam kako ce. Za to bi trebalo odvojiti poseban fond ali tesko da bi ovi penzioneri to platili. Tako da se guramo u liftu, meni ne smeta, doar daaan. Samo ne mogu biciklu u lift.
Испада да је стари муљао докле је год могао.

На улазу је истакнуто ко је платио, по месецима, тих траћавих 300 динара.

Неверица, али има и оних који нису дали динара целе године, а живе ту...

Чак и да је неки спор са управником, то не треба да утиче на тај фонд...

Eh taj moj drugar iz detinjstva ispunjava te tvoje zahteve , jos mu i majka vrhunska torokusa, ume da zamanta zene....
Ali to donosi samo to da zna sebi da trpa u dzep , ali ne mogu reci da zna, nego stalno pokusava....znaci stalno nesto mulja i stalno na kraju pukne....ali pre toga osusi, olesi one koje je mogao...i onda ga neko sravni , tj njega neko oplevi..

Ali budimo realni , srpski narod je glup i plasi se inteligentnih , i zeli da se uvuce u bulju agresivnima i to gradi u njima pogan...uvlaci se agresivnima, a nihilizuje vredne i inteligentne i zato sami sa sobom ne mogu da zive i imaju ratove kao cistku svakih 36 godina...

Испада да је стари муљао докле је год могао.

На улазу је истакнуто ко је платио, по месецима, тих траћавих 300 динара.

Неверица, али има и оних који нису дали динара целе године, а живе ту...

Чак и да је неки спор са управником, то не треба да утиче на тај фонд...
Ma lik je prodavao sta je stigzao. Ja rentiram stan doduse, ali da je moj ne bi prosao bez tuzbe. Na kraju je poceo da prodaje parking mesta tim sto su kupili lokale. I to sto je najgore, parking nesta nisu ni u vlasnistvu zgrade vec grada. Cak su neki pajtosi uketeli i poskidali sve protivpozarne aparate. Vrv je valjao to drugim zgradama.

To letos bilo, digli se stanari i dobili resenje od policije da ovi uklone one rampice i fazon moze da parkira ko hoce. I zenska parkirala auto tu i jedan od ovih lokal vlasnika mi digao brisace. Sacekao sam da bude okupljanje i pitao tu u masi ko dize brisace? Ovi cute, reko aj nek mi pipne neko brisac jos jedan da muyebemmajkuupicku. Posle mi auto tu bio niko ga nije dirao.

To letos bilo, digli se stanari i dobili resenje od policije da ovi uklone one rampice i fazon moze da parkira ko hoce. I zenska parkirala auto tu i jedan od ovih lokal vlasnika mi digao brisace. Sacekao sam da bude okupljanje i pitao tu u masi ko dize brisace? Ovi cute, reko aj nek mi pipne neko brisac jos jedan da muyebemmajkuupicku. Posle mi auto tu bio niko ga nije dirao.
Шта ћеш...
Са безобразнима само безобразно.

Не знам ни ја, разумем финансиски моменат, али ипак...причамо о удобности свих нас.
Да ли на кућну хигијену утроше 300 динара месечно?
Сумњам
Sve se moze doterati pa i da finansijski slabiji stanari ne placaju odrzavanje ili u skladu sa mogucnostima,ali to jednostavno opsta nezainteresovanost

Sve se moze doterati pa i da finansijski slabiji stanari ne placaju odrzavanje ili u skladu sa mogucnostima,ali to jednostavno opsta nezainteresovanost
Браво, то покушавам да истакнем сво време.
Немогуће да је данас некоме тешко да издвоји 1000 динара за зграду у којој живи.
Општа летаргија је довела до бола у ....

Шта ћеш...
Са безобразнима само безобразно.
Jbga.
A zalosno je jer eto ljudi su tu okupljali, neki likovi vode tu neku pricu, ja ih pitao gde je advokat? Nema ga. Pa hajde da unajmimo advokata, oni tisina ko zrikavci. Hoce valjda da resavaju interno sta li. E pa bajo, hoces tako, doci ce ti inspekcika, videce da nema aparata i onda ces da trcis od stana do stana i zicas za pare da se kupe novi.

Jbga.
A zalosno je jer eto ljudi su tu okupljali, neki likovi vode tu neku pricu, ja ih pitao gde je advokat? Nema ga. Pa hajde da unajmimo advokata, oni tisina ko zrikavci. Hoce valjda da resavaju interno sta li. E pa bajo, hoces tako, doci ce ti inspekcika, videce da nema aparata i onda ces da trcis od stana do stana i zicas za pare da se kupe novi.
Листао сам мало права и обавезе управника.
Сажето, он је дужан да иницира и предупреди неке иницијативе, а не да чека да нешто цркне па скупља паре за најповољнију понуду, то може и мој мали комшија од 10 година...

Листао сам мало права и обавезе управника.
Сажето, он је дужан да иницира и предупреди неке иницијативе, а не да чека да нешто цркне па скупља паре за најповољнију понуду, то може и мој мали комшија од 10 година...
Naravno da je duzan. Ne moze tek tako da trckara i zvoni i trazi pare. Na konto cega druze? Da ti dajem tako pare u ruke? Zasto? Gde si dosad? Kucni savet? Jesi li pregledao sta se dogadja po zgradi? Izvestaj?

A ja cu te tada d rkati da mi podneses fiskalni racun i prospekt gde kupujes od koga za koje pare. Cisto da te iscimam kad si tako pametan.
Урадио сам ја, баш то, мом управнику.
У знак револта је окачио рачун у улаз.
Тужно је што се сам није сетио да треба да буде транспарентан...

Pa pokusao da utali lovu.
Још горе.
Није нека лова, једноставно немају навику да објаве трошкове.

Већ две године чекам да се управник умилостиви, да замени главни вентил зграде који је дотрајао и ускоро ће попустити( кажу два водоинсталатера), а када пукне...лелек и плач

Још горе.
Није нека лова, једноставно немају навику да објаве трошкове.

Већ две године чекам да се управник умилостиви, да замени главни вентил зграде који је дотрајао и ускоро ће попустити( кажу два водоинсталатера), а када пукне...лелек и плач
Jbga e tad ce biti 10 puta skuplje. Probijaj zidove ili jos gore samo saniraj.

Браво, то покушавам да истакнем сво време.
Немогуће да је данас некоме тешко да издвоји 1000 динара за зграду у којој живи.
Општа летаргија је довела до бола у ....
Za nas je jedino resenje prosveceni apsolutizam,sve dok se ne dovedemo u red,svako pojedinacno
Troskovi za zgradu se kace na pano,negde na hodniku,barem bi tako trebalo da bude

Neki dan @Paula otvorila temu,
100+ hiljada, ili privatnik koji je povoljniji, zapravo na ime dodatnih troskova dodjes na isto.

Ako bi sada aplicirali, bili bi smo na nekakvoj listi cekanja GV i kanalizacije, kapiram, da bi za koji mesec, mozda godinu dosli i zamenili ventil za tipa...20- 30 hiljada, na rate...
Ali ne!
Cekamo da pukne pa da se okupimo i polemisemo ko je kriv...

Sve je to do kulture nije do inteligencije.....ali ta dva su povezana..

Npr i ovde na forumu caruje nekultura i to od vrha...
A u narodu ti vazi pravilo npr, ja kazem covek je lopov, i narod mi odgovori izvini ali ne mogu da ti verujem, on tako fino izgleda i u godinama je ima 60, znaci ja sam lazov i lopov, odmah po njima..
A znaju me i znaju da sam zaeban drzim rec, dogovor, to i mrze kod mene, a vole kad im treba...
Ali eto kakav god bio , za narod si lazov ako kazes nesto sto ne zele da cuju ili se ne uklapa u njihovu sliku o njima samima..
Tako da takva logika i komunikacija kasnije dovodi do ovakvog foruma, da krenem odatle, koji je sprdnja i bezvredan...ali cini stetu...
I tako i kod kucnog saveta, bezvredan je ali cini stetu tako sto tako bezvredan pojede energiju i onima koji inace nisu sposobni nista da urade ni da misle , neljudi su , ne po ponasanju prema drugima nego su neljudi u smislu da ne mogu da podnesu ljudsko ponasanje nego mora da im se prilazi i da se ponasas onako lazno kako oni to ocekuju i zele, npr snobovi vole da im se uvlacis i onda ce ti platiti i troduplo ako ih navuces, ali ne smes da im tu saopstavas inzenjerski suvo , nego kafanski , drugarski , civijaski , kao legendi koja je odmah tu do maradone...

A da vratim na forum, koji nema neku svrhu kod mnogih , ali sama komunikacija cak i tu cini stetu , a zamislite kad treba nesto da organizujete kao bunu , protest ili da nesto odradite, tipa da se skupe ljudi i naprave put...kucu.....
Postoji rec pogan, ona najblize ocrtava to stanje duha u srpskom narodu vec poprilicno i pre WW2 mozda cak i pre 1389....

Sve je to do kulture nije do inteligencije.....ali ta dva su povezana..

Npr i ovde na forumu caruje nekultura i to od vrha...
A u narodu ti vazi pravilo npr, ja kazem covek je lopov, i narod mi odgovori izvini ali ne mogu da ti verujem, on tako fino izgleda i u godinama je ima 60, znaci ja sam lazov i lopov, odmah po njima..
A znaju me i znaju da sam zaeban drzim rec, dogovor, to i mrze kod mene, a vole kad im treba...
Ali eto kakav god bio , za narod si lazov ako kazes nesto sto ne zele da cuju ili se ne uklapa u njihovu sliku o njima samima..
Tako da takva logika i komunikacija kasnije dovodi do ovakvog foruma, da krenem odatle, koji je sprdnja i bezvredan...ali cini stetu...
I tako i kod kucnog saveta, bezvredan je ali cini stetu tako sto tako bezvredan pojede energiju i onima koji inace nisu sposobni nista da urade ni da misle , neljudi su , ne po ponasanju prema drugima nego su neljudi u smislu da ne mogu da podnesu ljudsko ponasanje nego mora da im se prilazi i da se ponasas onako lazno kako oni to ocekuju i zele, npr snobovi vole da im se uvlacis i onda ce ti platiti i troduplo ako ih navuces, ali ne smes da im tu saopstavas inzenjerski suvo , nego kafanski , drugarski , civijaski , kao legendi koja je odmah tu do maradone...

A da vratim na forum, koji nema neku svrhu kod mnogih , ali sama komunikacija cak i tu cini stetu , a zamislite kad treba nesto da organizujete kao bunu , protest ili da nesto odradite, tipa da se skupe ljudi i naprave put...kucu.....
Postoji rec pogan, ona najblize ocrtava to stanje duha u srpskom narodu vec poprilicno i pre WW2 mozda cak i pre 1389....
И те како је наш стари народ продуховљен и ваљан.
Рационалан и флексибилан.
Можда чак више од неких комшија или појединих европљана.
Наш проблем није у менталитету, премда још има трагова османлија, чак и генетски, наравно културолошки...
Наш главни хајеб је што смо непризнати, изопштени, таргетирани као неразумни,
што је опет последица предуге транзиције.
Као круг.

Back