Nebi proslo .....u RS prolazi jer je ogroman stepen korupcije,nepotizma i seletivnog provodjenja zakona i narod ne vjeruje institucijama
Ja sam zivio godinama u Svajcarskoj i upoznao sam sada vec pokojnog Djuliana Binjasku lidera i osnivaca partije Lige dei Ticinezi koji mi je zivio u komsiluku a Binjsaka je tada bio poslanik u konfederalnom parlamentu u Bernu.Binjaska je vodio raskalasan zivot,volio je da uziva u vinima i maldim prostitutkama itd
Svajacarski policajac ne pravi razliku izmedju mene koji sam obicni stranac i poznatog Binjaske .Binjaski nije pomoglo to sto je poznata licnost,lider jedne od najacih partija u kantonu Ticino i poslanik saveznom parlamentu u Bernu kad je uhvaecn za volanom u pripitom stanju ili kad nije vezao pojas..
Zato postoji jako povjerenje naroda u institucije,u policiju,sudove...svi su isti pred zakonom
U RS je potpuni haos.Zakoni vaze samo za sirotinju i one koji nemaju veze.Ako si poznata licnost u vlasti ili imas vezu mozes sve a za pare se sve kupuje.I normalno da u takvom sistemu nema povjerenja naroda u institucije i lako je ubjediti narod da se tu nesto zataskava