Odnosi sa zenom su uvek iznad odnosa sa bracom&sestrama?

Ako o tome gledas kao o investiciji, onda zahebi.
Pogledaj temu gde je udata zena koja ima decu napisala na temi "Kad pre.." da ne razume zasto je potreban period bolovanja nakon raskida/razvoda i to bi valjda trebalo da ti bude dovoljno.
Ko na zivotnog saputnika gleda kao na predmet, bolje da ga nikad i ne nadje.
I kako znas da upravo ti ne bi bio necija promasena investicija?
I sta bi po tebi bilo "isplativo" ? :confused:
Investicija jeste ruzan termin, ali mislim da je ipak adekvatan u ovom slucaju.
Pa pricao sam uopsteno, a ne o sebi valjda tako da je proces dvosmeran.
Isplativo je takodje ruzan termin, ali opet je adekvatan, i valjda sama znas da se ne isplati biti u vezi/braku sa nekim ko je lencuga/nesposoban da ima i zadrzi posao na duze staze za pocetak, a da ne govorimo dalje...
Nemojte mi o Romeu i Juliji kada vas silni razvodi i nacini razovdjenja demantuju.

Pogledaj temu gde je udata zena koja ima decu napisala na temi "Kad pre.." da ne razume zasto je potreban period bolovanja nakon raskida/razvoda i to bi valjda trebalo da ti bude dovoljno.

Investicija jeste ruzan termin, ali mislim da je ipak adekvatan u ovom slucaju.
Pa pricao sam uopsteno, a ne o sebi valjda tako da je proces dvosmeran.
Isplativo je takodje ruzan termin, ali opet je adekvatan, i valjda sama znas da se ne isplati biti u vezi/braku sa nekim ko je lencuga/nesposoban da ima i zadrzi posao na duze staze za pocetak, a da ne govorimo dalje...
Nemojte mi o Romeu i Juliji kada vas silni razvodi i nacini razovdjenja demantuju.
Govoris kao poslodavac ili kao uposljen, u zavisnosti od toga sta bi da potenciras. :(
Koliko ti vremena treba da utvrdis koliko je neko sposoban da radi i zaradi? Naravno, sumu koja tebe zadovoljava? Jer po tvome ispada da nije moguce biti u vezi/braku ako oboje nisu situirani po merilima onog drugog.
Jesi li ti na prodaji?

Posle malo vise bracnog staza, mogu da kazem, jedino sto se "isplati" u braku je biti saveznik sa bracnim partnerom. Naravno, u osnovi su Romeo i Julija (bez familija).

- - - - - - - - - -

zar su masovno odumrle,da ih se setom secamo kao...jedno zlatno doba?!:sad2:
Naprotiv, eno ih rastezu se na pilates i aerobik, cile i vesele, ne treba im niko dok imaju zgodnog instruktora. :lol:

Jesu Romeo i Julija u osnovi, ali praksa cesto tvrdi suprotno. Ja na prodaju nisam Modesti, ali razgovarao sam sa devojkom koja je godinama bila u braku sa hronicnim kockarem/kladionicarem koji je spiskao ko zna koliko para.
Ono sto ti kazem je da Romeo i Julija nisu dovoljni.

Dosta zena, a i muskaraca ima koje se ne vode Romeom i Julijom, nazalost.

Da nema zabune, potpuno se slazem sa tobom da nije svako za brak i da ima mnogo neodgovornih u brakovima. Ali, ne treba biti iskljuciv i ziveti u bunkeru celu svoju mladost, jer se ljudi razvode. Ja bih pre pristala da 5 puta pogresim u odabiru, nego da celim svojim bicem zazirem od svake mogucnosti da sa nekim podelim emocije.
Ljubav je dobar pocetak...pocetak!

Da nema zabune, potpuno se slazem sa tobom da nije svako za brak i da ima mnogo neodgovornih u brakovima. Ali, ne treba biti iskljuciv i ziveti u bunkeru celu svoju mladost, jer se ljudi razvode. Ja bih pre pristala da 5 puta pogresim u odabiru, nego da celim svojim bicem zazirem od svake mogucnosti da sa nekim podelim emocije.
Ljubav je dobar pocetak...pocetak!

I agree.:)

Evo jedno intersantno pitanje za vas: Mislite li da bratska&sestrinska ljubav mora na mestu prioriteta ustupiti mesto ljubavi izmedju muza i zene i zasto? Ja imam dve interesantne price (ali cu ih napisati malo kasnije) koje potvrdjuju da je to kao neko prirodno pravilo. Porodicna primordijalnost je osnov razvoja drustvenih zajednica, od plemena do drzave, ali se udesilo da ljubav i nastanak nove porodice menjaju taj kljuc na interesantan nacin - nova porodica je svaki put iznova temelj. S druge strane imamo clanove koji igrom slucaja ne stupe u nove veze i njihov odnos taj egzogeni clan ne menja. Takodje imamo i propale brakove/zajednice i interesantna desavanja unutar tih odnosa, povratak prvoj porodici uz odgovornost prema deci iz propale zajednice, ili osnivanje nove zajednice uz istu tu odgovornost itd. Zapravo, kljuc po kojem ljudsko bice menja primordijalno staniste, odnose sa bracom i sestrama, je primarna potreba - reprodukcija.
Pa izvolite, iznesite neka iskustva ili price :)

to su 2 razlicite ljubavi i 2 razlicita odnosa,to ti je isto ko da si pitao ako dobijete decu da li manje volite partnera....nema veze i ne moz se uporedjivati...ovde 1 odnos ne moze zameniti drugi...jedino promena u karakteru ljudi moze dovesti do zahladjenja porodicnih odnosa....

Back