Odmor u Septembru

gost 374444

Aktivan član
Poruka
1.272
Sta mozete da preporucite za odmor u Septembru?
Znaci da moze fino da se uziva ali nesto i vidi, samo Evropa me interesuje.
Mozda je malo kasno, ali verovatno da neko ima iskustva sa tim periodom?
Koliko u napred treba razmisljati tj. da li su i ti aranzmani rasprodati mnogo unapred?

Jbt, ovde baš teško ljudi daju informacije na neka pitanja...Evo da ti kažem: Krit ti je uvek siguran što se vremena tiče jer je blizu Africi i možeš da se kupaš i u novembru. Ali, tačno je da se ubrzano rasprodaje. Možeš da vidiš ostatke jedne od najstarijih civilizacija (ako ne i najstariju), ako odeš na Knosos.

To je ako si mislio na letovanje....

Ja sam 2014 bio na Krfu od 13-26 septembra ili tako nešto i bilo je sasvim ok što se tiče vremena možda dva dana kišna taman da obiđem Vido i Kerkiru danju. Voda pristojno topla,temperatura 25-30
U principu Jonska obala bi trebala da bude upotrebljiva u tom periodu,ili ova ostrva južnije...Krit bi bio idealan kao što reče prethodnica.

Takođe Španija bi trebalo da ima lepu klimu u to vreme...a ima da se vidi svašta pored plaže.

Niko naravno ne može da ti garantuje lepo vreme.

- - - - - - - - - -

Jbt, ovde baš teško ljudi daju informacije na neka pitanja...

Nažalost ovde ljudi retko zalaze i to uglavnom da pokupe neku informaciju...malo diskutanata i malo putopisa :(

Poslednja izmena:
Jes, pa da ne znaju da li će preko Barcina da stignu ili da se vrate živi... Zar Barcino nisu zakatančili već?! A ni za Omniturs nisam baš čula sjajne komentare...

Pojma nemam,imam jednog poznanika koji radi neke usluge za njih,kaze da rade punom parom.
samo su valjda prošle godine bili turs a sad su travel...ili obrnuto :lol:

a Omniturs-om je moja koleginica prošle godine išla na Eviju i prezadovoljna je
em je bilo za male pare,em plaćanje na 101 ratu,em smeštaj bio sasvim ok

Jeste da debelo kasnim sa odgovorom... ali biće septembar i sledeće godine :)
Sva moja zapažanja se odnose na odmor u Grčkoj pošto lično mislim da je, kako bi se moderno reklo, odnos između "cene i kvaliteta", u odličnoj proporciji tako da, sve dok se ne obogatim, i ne tražim dale od toga.
Pojma nemam,imam jednog poznanika koji radi neke usluge za njih,kaze da rade punom parom.
samo su valjda prošle godine bili turs a sad su travel...ili obrnuto :lol:

a Omniturs-om je moja koleginica prošle godine išla na Eviju i prezadovoljna je
em je bilo za male pare,em plaćanje na 101 ratu,em smeštaj bio sasvim ok
Ja svake godine idem sa drugom agencijom (ne namerno, tako se potrefilo) i iskreno, nisam primetila neku veliku razliku. Svi oni korektno odrade posao - odvezu na destinaciju, smeštaj je pristojan e sad... možda sam i ja nezahtevna, jer ne pravim pitanje oko toga ima li u busu 5cm više prostora za noge i da li je soba 0,5m2 veća ili manja, jesu li na terasi plastične ili pletene stolice... Konkretno sa Onitursom sam bila na Skijatosu jednom i nemam ni jednu jedinu primedbu - naprotiv. Sve pohvale za korektan odnos od cene i rezervacije preko uplate pa do predstavnnika na ostrvu koji je zajednički za više agencija... ali odličan.

Ima Elnos termine od 15.9. Mi uplatili.
Grčku rade sve agencije do kraja septembra uglavnom... Osim avionom.
Cene su zaista bagatelne (mislim na aranžmane sa autobuskim prevozom).

Inače, od prvog (slučajnog) letovanja u septembru, pre nekoliko godina ja više i ne razmišljam o julu i avgustu.
Jedina mana septembra na moru su kraći dani... Tu prednost ima predsezona, odnosno juni, ali u junu je more dosta hladnije.
U stvari je najbolja kombinacija kada se uklopi i juni i septembar - za novac koji bi se potrošio na jedno letovanje u sezoni, fino se obave dva odlaska do mora.
O vremenu ne razmišljam puno jer su godine prilično lude pa se desi da i u sred avgusta nekog "zakači" kiša, naravno sa manjom verovatnoćom nego u septembru, ali... sve ima svoje prednosti. I nedostatke. Temperature u septembru nikad nisu toliko previsoke da se morate sklanjati u najtoplijem delu dana, ali je zato more - banja.
Za septembar "glasam" i zbog znatno manjih gužvi - od polaska i prelaska granice pa do boravka na moru. I, ne nisu to "penzionerske" ture, sreću se ljudi raznih starosnih struktura, osim porodica sa školskom decom. Jedino je svih manje, nema čekanja, ni u restoranima ni u prodavnicama... nema gužve na plaži, na brodovima prilikom izleta... I niko vas ne "odere" za npr. kilogram voća.
Ponavljam da sve važi i za juni... samo je more hladnije, ali su dani znatno duži.
Od mojih 5 ili 6 letovanja u septembru (nekad, kao ove godine, čak i na samom kraju) samo jednom je vreme bilo takvo da se može reći da nam je kiša uzela 3-4 cela dana, dok, recimo, prošle godine (na Krfu)nismo videli ni oblak... temperatura sve vreme oko 30C.
Javiću kako je bilo ove godine... kad se vratim ;)

Back