ODLICNA SF KNJIGA

ender:
Nikako da se nakanim da procitam Pekica i Atlantidu jer dobra, mislim se da je uzem na sajmu knjiga?
Pekic je mnogo dobar, Moras da izdrzis prvih pedesetak strana, ali te posle vuce radnja samo tako.Probaj, ako ti se svidi "Atlantida", da procitas i "Vreme Cuda" i "Argonautika" mada to definitivno nije SF vec neke poznate teme koje Pekic prikazuje u drugom svetlu.

Neuromacer, obavezno. Ostalo od Gibsona ne citati.
Vecina stvari od Dika su odlicne, a narocito 'Sanjaju li androidi elektricne ovce' i 'Ubik'.
Preporucio bih i 'Reklamokratiju' i 'Rat trgovaca', Frederik Pol.

NaraYan:
Ko voli da cita SF od srca bih mu preporucio da procita Hiperion i Pad Hiperiona od Dena Simonsa. Ako izuzmem Katmandu ovo je najbolja knjiga koju sam ikada procitao. Preporucite i vi nesto

Upravo sam završio 4 Simmonsove knjige(Hiperion, Pad Hiperiona, Endimion, Uspon Endimiona i mogu reći da je u pitanju remek delo. Ipak, upozorenje za one koji traže lako štivo i kratkotrajnu zabavu - ovo ne spada u tu kategoriju.
Preporučujem Trilogiju o Tamnom Vilenjaku (Robert A. Salvatore). Tri knjige koje se ne ispuštaju iz ruku.

Nemojte zaboraviti Adamsov ''Vodič...'' doduše jeste parodija, ali dobro je urađeno. Pulmanova trilogija je odlična, ''Severna svetlost'', ''Čudotvorni nož'' i ''Ćilibarski durbin''. Klarkove ''Odiseje'' su klasika. ''Vrli novi svet'' Oldosa Hakslija je nešto što vredi pročitati, kao i čuvenu Orvelovu ''1984.''

Nisam tip koji voli SF poput Odiseje jer ovaj svet je prepun slicnih stvari. Srecom postoji King koji opisuje svet u buducnosti onakvog kakvog ja vidim i verujem da ce biti. Direktno mislim na serijal fantasticne Mracne kule. Odlican rad i moguce vrhunac Kingovog stvaralastva. Ovih dana se mogu naci i fascinantne knjige Filipa K. Dika. Znas, on je napisao " Suvisni izvestaj". Treba ga procitati jer nije kao ostali. Nije bez veze dobio "Hugo" nagradu.

kako se zove knjiga od franka herberta koja ima veze s onim starijim, ali kul filmom iz sedamdesetih?
ja sam procitao bozanski car dine , kapitol dina, i jos jednu, ali se sve to desava hiljadama godina kasnije, i nije me odusevilo pretjerano, previse filozofski, malo akcije i jeb#es ga, ali Frank je pomalo gay. Kao u pjesmi isto jednog Franka, ali Zappe...
I KAKO JA DA DODJEM U BG-U NAJLAKSE DO KNJIGA KOJE STE PREPORUCILI??

КиМ:
НАјбоља научно фантастична књига коју сам ја читао је Дарвинова Теорија
E mora neko nesto da odvali i da provocira i onde gde ne treba.

@labo
U BGu bar imas knjizara....
Plato, Nolit, Alnari.
Samo prosetaj po vecim ulicama i naci ces sve vece knjizare :lol: .
Sve sto je prevedeno na nas jezik moze se naci.

Back