Odgovornost za tudje emocije

Ok je biti odgovorna osoba, ali za tuđe emocije nismo ukoliko smo bili iskreni.
To što neko prijateljstvo tumači kao ljubav, ili obrnuto, treba jasno staviti do znanja šta ja želim, šta mogu, šta hoću i ponašati se u skladu sa tim. Ima nekad da mi prija da razmenim pažnju sa nekim, ali obostrano, I to je to. Jasne granice sa ljudima su bitne i za njih i za nas.
Nekada I volimo, ali smatramo da takva veza nije za nas. To se kaže. Ne podržavam manipulacije.
Tako.

Nisam vec dugo vremena u tim pricama pa su mi priznajem malo daleke.
Ali znam tu knjigu...tacnije,znam kraj.
Naidje neko...i ti se ne opires kao sto bi se opirala da si zaljubljena,ostvarena...tu se psihologija poigra sa tobom a ti ni ne znas
A to da budes iskrena i kazes tako i tako...samo po filmovima...pogotovo ako ima momenata koji ti jos uvek prijaju..

Ok je biti odgovorna osoba, ali za tuđe emocije nismo ukoliko smo bili iskreni.
To što neko prijateljstvo tumači kao ljubav, ili obrnuto, treba jasno staviti do znanja šta ja želim, šta mogu, šta hoću i ponašati se u skladu sa tim. Ima nekad da mi prija da razmenim pažnju sa nekim, ali obostrano, I to je to. Jasne granice sa ljudima su bitne i za njih i za nas.
Nekada I volimo, ali smatramo da takva veza nije za nas. To se kaže. Ne podržavam manipulacije.

opet je jedno shto kazhesh a drugo shta da osoba npr. gaji prema tebi

ne treba uvjek polaziti od toga "rekla sam" poenta da li je ta osoba to tako i razumela

recimo da živimo u svijetu prevare, pretvaranja razočaranja i postaje sve gore.

Mnogi ljudi imaju problema sa donošenjem odluka. Danima, sedmicama, čak i mjesecima razmišljaju koja je prava odluka. Zbog straha da ne donesu pogrešnu odluku, često uopšte ne donesu odluku i to se često pokaže kao najveća greška. Oni odgađaju odluku dok se stvar ne riješi sama ili dok drugi ne donesu odluku umjesto njih.

Tako je naročito među mlađom generacijom od 25-35 godina. Sasvim neodlučni, laki za manipulaciju, ako ikad donesu odluku ona je sigurno pogrešna.

Svak treba da gleda sebe i svoje dupe, kad primetiš da drugi ne daje niti ima nameru da da šta tebi treba pokupiš se i odeš, sa druge strane ako od tebe očekuju nešto što im ne daš to je samo njihov problem, mada i tada bolje prekinuti odmah, da se izbegnu buduće nezgode. Trulo kad si ti 'ispaljena' strana, ali to je samo tvoj problem, isplačeš se, popiješ svoje tablete/vinjačiće, malo jedeš govna i nastaviš dalje.

Iskustvo govori iz tebe. Ja sam ranije posmatrala sve malo romantičnije, ali sad se potpuno slažem sa tobom.

Tako je naročito među mlađom generacijom od 25-35 godina. Sasvim neodlučni, laki za manipulaciju, ako ikad donesu odluku ona je sigurno pogrešna.

Iskustvo govori iz tebe. Ja sam ranije posmatrala sve malo romantičnije, ali sad se potpuno slažem sa tobom.

to je u svim generacijama zastupano, ima ih kolko hoćeš i srednjih godina a i starih osoba

to je u svim generacijama zastupano, ima ih kolko hoćeš i srednjih godina a i starih osoba

Moguće je, ne znam odakle tolika nesigurnost ili je to preterano davanje važnosti samom sebi.

Kako god bilo… kako vreme prolazi i opada mi tolerancija na bullshit sve više imam želju da se preselim na planinu i prekinem kontakt sa civilizacijom :lol:

Recimo ako ste u vezi sa nekim koga ne volite vise ali uzivate u paznji i sigurnosti ili recimo... ako znate da se nekome svidjate, ali i dalje se kao samo druzite bez obzira sto taj neko ide u pravcu zaljubljivanja. Ima raznih primera zavlacenja i pretvaranja, kad su izigrane tudje emocije.

Da li vam se desilo da budete sa jedne ili druge strane? Recimo da saznate da se neko pretvarao ili davao laznu nadu?

Kako reagujete kad saznate da postoji takav disbalans? Dajte neka iskustva i preporuke, sve je dobrodoslo.
То што се ти некоме са ким се дружиш свиђаш уопште није завлачење и твоја одговорност. Ако си поставила границу.

Back