Odgovornost za tudje emocije

Gost 436569

Domaćin
Poruka
3.572
Recimo ako ste u vezi sa nekim koga ne volite vise ali uzivate u paznji i sigurnosti ili recimo... ako znate da se nekome svidjate, ali i dalje se kao samo druzite bez obzira sto taj neko ide u pravcu zaljubljivanja. Ima raznih primera zavlacenja i pretvaranja, kad su izigrane tudje emocije.

Da li vam se desilo da budete sa jedne ili druge strane? Recimo da saznate da se neko pretvarao ili davao laznu nadu?

Kako reagujete kad saznate da postoji takav disbalans? Dajte neka iskustva i preporuke, sve je dobrodoslo.

Da li vam se desilo da budete sa jedne ili druge strane? Recimo da saznate da se neko pretvarao ili davao laznu nadu?

Kako reagujete kad saznate da postoji takav disbalans? Dajte neka iskustva i preporuke, sve je dobrodoslo.
Iz licnog iskustva, jedino sto sigurno znam jeste da ne treba ocekivati da ce se on promeniti, ni pokusavati da ga promenis. Razmisliti da li zelis biti u takvom odnosu i u zavisnosti od odgovora ostati ili otici.

Recimo ako ste u vezi sa nekim koga ne volite vise ali uzivate u paznji i sigurnosti ili recimo... ako znate da se nekome svidjate, ali i dalje se kao samo druzite bez obzira sto taj neko ide u pravcu zaljubljivanja. Ima raznih primera zavlacenja i pretvaranja, kad su izigrane tudje emocije.

recimo da živimo u svijetu prevare, pretvaranja razočaranja i postaje sve gore.

Mnogi ljudi imaju problema sa donošenjem odluka. Danima, sedmicama, čak i mjesecima razmišljaju koja je prava odluka. Zbog straha da ne donesu pogrešnu odluku, često uopšte ne donesu odluku i to se često pokaže kao najveća greška. Oni odgađaju odluku dok se stvar ne riješi sama ili dok drugi ne donesu odluku umjesto njih.

recimo da živimo u svijetu prevare, pretvaranja razočaranja i postaje sve gore.

Mnogi ljudi imaju problema sa donošenjem odluka. Danima, sedmicama, čak i mjesecima razmišljaju koja je prava odluka. Zbog straha da ne donesu pogrešnu odluku, često uopšte ne donesu odluku i to se često pokaže kao najveća greška. Oni odgađaju odluku dok se stvar ne riješi sama ili dok drugi ne donesu odluku umjesto njih.
U vezama,ljubavi jedino,dakle jedino,treba da pustis da te nosi vetar...ako si hrabar...i znas sta zelis.

ljubav ne mora biti osnova veze, i ne mora da postoji da bi par bio zajedno.Postoji masa starijih zena koje imaju seksualne vezu koju zapravo placaju.On im daje paznju, one mu kupuju poklone.Isto vazi i za muskarce
To sto neko ide u pravcu zaljubljivanja je njegov ili njen problem, jer krivo cita signale.Ne vidim razloga zasto bi onaj drugi bio kriv za njene, ili njegove emocije.Ima dovoljno zena koje imaju neku sliku muskarca, pa je kao neko lepo odelo nabiju svakom partneru, i onda se cude , kada su ostavljene

To se zove zavlacenje. Nije zavlacenje jedino ako druga strana zna istinu i to prihvati, to ne bi bila prava ljubav ali bi bio neki simbiotski odnos, ali bitno je da ta druga strana zna.

Ne znam da li sam bio u takvoj situaciji, ali da se meni ukaze neka prilika kojoj sam privlacan i koja bi mi dizala ego ili finansirala a da ona nije meni privlacna, ne bih usao u takav odnos.

Problem je sto je cudno i tabu uzeti papir i pokazati listu pri upoznavanju sta zelis u vezi i da vidite da li se poklapate, bilo bi manje nesporazuma jer bi se puno znalo sta obe strane ocekuju. Ne bi trebalo to da bude cudno jer cudno je i kad je neko s nekim zbog para a to zove ljubavlju.

Svak treba da gleda sebe i svoje dupe, kad primetiš da drugi ne daje niti ima nameru da da šta tebi treba pokupiš se i odeš, sa druge strane ako od tebe očekuju nešto što im ne daš to je samo njihov problem, mada i tada bolje prekinuti odmah, da se izbegnu buduće nezgode. Trulo kad si ti 'ispaljena' strana, ali to je samo tvoj problem, isplačeš se, popiješ svoje tablete/vinjačiće, malo jedeš govna i nastaviš dalje.

Mj odgovor na temu biće poezija danske pesnikinje Tove Diltevsen.

Sve lepo objašnjeno.

Dva čoveka na svetu,
s kojima se ukršta moj put, postoje
jedan je onaj koga ja volim
drugi voli sve što je moje

Jedan,
u mojim snovima večno živi
I čuva ga moj mračni um

drugi,
pred mojim srcem stoji samo
A ja ga nikada ne puštam tamo

Jedan je bio samo tren prolećne nade,
proćerdane sreće dah

drugi mi ceo svoj život dade
a, ne uzvratih mu ni sat.

I jedan živi u mojim pesmama
gde je ljubav slobodna i vrela, poput krvi

drugi je onaj sa dosadnim danima
gde su svi snovi isušeni i sve se mrvi

Izmedju ovo dvoje sve žene pate, žude
Da budu u ljubavi, s voljenim, i čisto

Ali, samo jednom u svakih sto godina bude
Da se to dvoje spoje u isto

Ok je biti odgovorna osoba, ali za tuđe emocije nismo ukoliko smo bili iskreni.
To što neko prijateljstvo tumači kao ljubav, ili obrnuto, treba jasno staviti do znanja šta ja želim, šta mogu, šta hoću i ponašati se u skladu sa tim. Ima nekad da mi prija da razmenim pažnju sa nekim, ali obostrano, I to je to. Jasne granice sa ljudima su bitne i za njih i za nas.
Nekada I volimo, ali smatramo da takva veza nije za nas. To se kaže. Ne podržavam manipulacije.

Ma ne kandže, već ti samo repliciram da je i to sasvim moguće. Ima se utisak da je kao lepim ženama sve kao na tacni, a mnoge među njima pate jer ne nalaze srodnu osobu.
Bez zelje da se nastavljam,duboko sumnjam u to.
Dali ponekad lepa zena shvati da je to sto je zelela lose?Dali je i lepa zena ponekad prevarena?
Da
Ali,da je sama...nema plan B...nekog udvaraca koji obecava...
Ne

Back